2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Hafta Sonu Gezilecek Yerler


1-Artvin Hafta sonu Gezilecek Yerler 


Karadeniz, hepimizin bildiği gibi doğa güzellikleri bakımından eşsiz bölgelerden biri. Bu bölgenin en güzel yerlerinden biri deyince akla kuşkusuz ilk Artvin gelir.


Dünya’nın en büyük Atatürk heykeliyle, şelaleleriyle, eşsiz yaylalarıyla, leziz yöresel lezzetleriyle ve Karagöl’ü ile hatırı sayılır bir hafta sonu geçirmek için benim de en sevdiğim yerlerdendir.





Öyle bir yerdir ki Artvin ; her derde deva, her duyguya hitap eden bir doğası vardır. İnsanların samimiyetiyle bu eşsiz doğası birleşince ortaya harika güzellikler çıkar. Mesela; gidin çay bahçelerinde çay toplayın, yaylalarda kafa dinleyin, yerel insanların evlerine uğrayın sohbet edin, balık tutun, dağlarda yürüyüş yapın, Karadeniz’in hırçın sularını kahve eşliğinde seyredin, yağmuru izleyin. Bambaşkadır Karadeniz yağmuru.
Artvin İçin Kaç Gün Yeter : 2-3 gün yeterli olacaktır.

2-Nevşehir-Kapadokya Hafta sonu Gezilecek Yerler

İç Anadolu için ne derler bilirsiniz: Dümdüz ve uçsuz bucaksız, soğuk, ağaçsız ve daha bir çok şey. Halbuki ne cevherler var bu bölgede ah bir bilseler. Hafta sonu kaçamak yapılacak ve gezilecek yerler listemizin en başında şüphesiz Kapadokya geliyor. Yazıyla, kışıyla apayrı bir doğa harikasına sahip olan Kapadokya için bir hafta sonu ayırıp güzel bir Kapadokya turu ile kendinizi ödüllendirin.


Kapadokya, sabahın ilk ışıklarında eşsiz gün doğumu manzarasını balonlarla havalanarak izleyebileceğiniz nadir yerlerden birisi. İster manzarayı havadan seyredin, isterseniz havadaki balonların manzarasına şahit olun. Ama bana sorarsanız, mutlaka bir kez Kapadokya Balon Turu listenizde olsun. Hayatınızda bir kere bu tarifi mümkün olmayan duyguyu tadın derim.


Ayrıca, Kapadokya’ya kadar gelmişken testi kebapları yemeden, peri bacalarının içerisine kurulan otellerde konaklamadan, şarap mahzenlerini gezmeden, geleneksel Türk gecelerine şahit olmadan dönmeyin derim. İnanın bana,hafta sonu tatili geçirmek, kalabalık ve gürültüden uzaklaşmak için efsane yerlerden birisidir. İster tek gidip kendinizle başbaşa kalıp düşünmeye vakit ayırabilir, isterseniz de sevgilinizle, eşinizle gidip romantizmin doruklarını yaşayabilirsiniz.


Özellikle hafta sonu tatil fırsatının değerlendirilmesi için size en büyük önerim ise : Bölgede otel sayısı çok fazla olduğu için, hemen hemen her ay ayrı bir kampanya oluyor. E uçak biletleri de erken alınca öylesine ucuz ki !

3-Adana Hafta sonu Gezilecek Yerler

Adana, her zaman haberleriyle gündeme bomba gibi düşen SICAK bir ilimiz. Ama bununla beraber, özellikle gurme turları ile de son zamanlarda çok dikkat çeken bir şehrimiz olmaya başladı.


Adana Merkez Park

İhtişamlı camileri, medreseleri, tarihi kazancılar çarşısı, Etnografya müzesi, işlek caddeleri ve Seyhan baraj gölü ile bizleri büyüleyen bu ilimize, gelin güzel bir hafta sonu tatili turu planlayalım. Adan, gözlerimizi etkilediği kadar midemizi de şenlendirir. Ah o yemekler yok mu…


Bilirsiniz : Dillere destan bir Adana Mutfağı vardır. Adını verdiği ”Adana Kebabı” en meşhur yemeklerindendir.

Adana’da gezilecek ve görülecek çok fazla tarihi veya turistik yapı yok. Kendinize en az birhafta sonu ayırmanız yeter bu güzide şehir için.
Hemen hemen her yerden ulaşımın mümkün olduğu Adana’ya Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında gitmemeniz şiddetle tavsiye edilir. Yediğiniz yemeğin ve gezdiğiniz yerlerin tadına varamadan ayrılmak zorunda kalabilirsiniz. “O kadar mı sıcak ya ?” diye soracak olursanız; evet. O kadar hatta tahmin ettiğinizden bile sıcaktır. O yüzden sonbahar veya ilkbahar mevsimlerinde gitmek çok daha güzel olacaktır.


Güzel bir hafta sonu tatili ile midenize ve gözlerinize ziyafet çektirmek için Adana’ya uğrarsanız, sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.






Uçhisar Kalesi-Kapadokya

4-Balıkesir-Ayvalık Hafta sonu Gezilecek Yerler

“Ege’de hafta sonu tatil yerleri nerelerdir ?” diye soranlara cevaben : Tecrübelerime göre Ege bölgesinde gezilecek yerlerin başını çeken Balıkesir’in ilçesi olan Ayvalık’tan bahsetmezsek olmaz.


Cunda Adası Gezilecek Yerler / Hafta sonu Ayvalık Tatili

İnsanların samimiyeti, keşfedilmeyi bekleyen onlarca köyü, deniz mahsülleri ve mis gibi esen rüzgarı ile Ayvalık, hafta sonu tatili yapılacak harika şehirlerimizden birisidir. Özellikle, sakin tatil yerleri arayanlardansanız, adresiniz Balıkesir-Ayvalık olmalıdır. (Not : Özellikle yaz mevsiminde çok kalabalık olabilir.)

Ayvalık’ta, birde Cunda Adası bulunuyor. 4 mevsim görülmesi gereken çok güzel adalarımızdan birisi. Sakin ve huzurlu bir hafta sonu tatili istiyorsanız, tereddüt etmeden gidebilirsiniz.

Bu bölgeye, sadece deniz-kum-güneş üçlüsü olarak bakmayın. Yukarıda bahsettiğim gibi keşfedilmeyi bekleyen sokakları, sohbet etmeniz gereken harika Ege ahalisi, kafa dinleyeceğiniz huzurlu alanları ve daha niceleri var.

Sevgiliniz ile eşinizi manzaranın keyfini de sürebilirsiniz, çıt çıkmayan ormanlarında huzura da erebilirsiniz. Abartı otel fiyatlarının olmadığı Ayvalık’da, gayet hesaplı ve makul bir hafta sonu geçirebilirsiniz. (Bodrum ve Çeşme’ye göre.)

5-Mardin Hafta sonu Gezilecek Yerler

Hafta sonu tatil önerileri için listemize Mardin’i eklemeden geçmiyoruz. Üç kez gittiğim ve her gittiğimde daha da heyecanlandığım, daha da etkilendiğim bir şehirden kısaca bahsedeceğim sizlere.

Uçsuz bucaksız Mezopotamya’ya bakan, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve yukarı Mezopotamya’nın en eski şehri olarak bilinen Mardin; yan yana yapılmış camileri ve kiliselerden yükselen ezan sesleri ile insanı bir yandan büyüler, bir yandan da düşünmeye davet eder.


Bir tarafta Mardin, bir tarafta Eski Mardin. Binalar ve yapılar buram buram tarih kokar. Birden onlarca kültüre ve tarihe tanıklık etmiş ve pek çok inancın kesişim noktası olmuş bu güzel şehrin atmosferi rüyalara daldırır. Türkiye’de bu özelliklerle birbirine benzeyen iki şehirden birisidir. Diğeri ise Hatay’dır.

Camileri, kiliseleri, medreseleri, manastırları, kendine has mimarisi, doğa ve tarihi güzellikleri ile gözlerinizi şenlendirir. Hafta sonu tatili geçirilecek harika rotalardan birisidir. Aynı zamanda bir çok etnik kökenin birleşmesiyle ortaya çıkan güzel bir damak tadı vardır. Evet. Özellikle et yemekleri harikaaaadır.

Eminim ki Mardin, aklınızdan hiç silinmeyecek tarih ve kültür zenginliği ile sizleri de büyüleyecektir. Hafta sonu tatilinizi değerlendirmek için kaçırılmayacak bir şehir.
Mardin’e Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Mardin çevresi gezilecek yerler önerim ; Nusaybin, Midyat, Kızıltepe, Diyarbakır ve Şanlıurfa olacaktır.

6-Gaziantep Hafta sonu Gezilecek Yerler

Akla ilk gelen Antep Baklavası değil mi ? Peki sadece baklavadan mı ibaret ? Gelin sizlere kısaca özet geçiyim ve bir hafta sonu tatili için gidilecek en güzel yerlerden birisi olan Antep’in neden listenizde yer alması gerektiğini anlatayım. Not : Sabah kahvaltısında katmer yemeden asla dönmemenizi öneririm…


Güneydoğu’nun ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olur kendileri. İlk gittiğimde ben de şaşırmıştım açıkcası. Oldukça kalabalık bir turist potansiyeline sahip olan Gaziantep’te, gezilecek ve görülecek sayısız müze ve bir o kadar da tarihi ve doğa harikaları bulunuyor. Peki bunlar neler ?


Dünya mirası olacak görülen ve hatta dünyanın en zengin mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi ve onun yanında bir çok tarihi eserlerin sergilendiği irili ufaklı müzeler Antep’in dört bir yanında bulunuyor.
Antep, şehircilik hizmetlerini beğendiğim nadir illerden birisi. Düşünün ki tramvaylarda ücretsiz internet hizmeti var. Eski şehirde yürüyüş yapmayı, müzeleri gezmeyi, parklarında dinlenmeyi ve özellikle sokak lezzetlerini tatmayı asla unutmayın. Mutfağı dillere destandır. Benim için Türkiye’de iki mutfak başta gelir. Gaziantep mutfağı ve Hatay mutfağı. Gidin, deneyin ve o yemeklerin lezzetine şahit olun.

7-Antalya Hafta sonu Gezilecek Yerler

“Hafta sonu nereye gidelim ? Nasıl bir kaçamak yapalım ? Hafta sonu yapılacak aktiviteler listemize ne ekleyelim ?” diye soranların büyük bir çoğunluğu, biraz sakileşmek için Antalya’ya gider.

Manavgat, Alanya,Demre, Gazipaşa, Kaş ve Kemer Antalya’da sadece belli başlı yerlerdir.

Öyle yıldızı bol oteller için dünyaları harcayıp, otelden dışarı çıkmamazlık yapanlardan olmayın derim. Bir araba kiralayın ve sahil kenarlarında kamp yapın. Antalya’da keşfedilmeyi bekleyen öyle doğal güzellikler var ki… Mesela ?


Dim çayının soğuk sularına bırakın kendinizi; Alanya Kalesi’nde güzel bir kahvaltı yapın; Kleopatra plajının tadını çıkarın; Manavgat Şelalesi’ni görün; Kemer gecelerinde eğlence mekanlarına atın kendinizi. Emin olun pişman olmazsınız.

2-3 günlüğüne kafa dinlemek, turistik bir tatil yapmak, eğlenmek için birebir. Antalya’da en güzel şeylerden birisi de, her bütçeye göre konaklama fırsatları sunmasıdır. Hatta, Antalya’da bir de kayak yapabileceğiniz tesis bile vardır. Evet. Bildiğiniz kayak. Saklıkentdiye bir yer var. Orada, kış mevsiminde kayak yapabilirsiniz.


8-İzmir Hafta sonu Gezilecek Yerler

İzmirde hafta sonu nereye gidilir ? Ege’nin incisi İzmir, dünyaca ünlü turizm merkezlerine, dokusu bozulmamış köy ve doğa harikalarına ev sahipliği yapar. Kendinize hediye edeceğiniz haftasonu turları listesine İzmir’i ekleyip, güzel bir hafta sonu tatiligeçirebilirsiniz. Peki nerelerde ?


İzmir Turu / Alaçatı Gezilecek Yerler / Haftasonu Tatili

İzmir’i sizlere anlatmak için sayfalarca yazı yazabilirim. Eminim çoğunuz gidip görmüşsünüzdür. Ama yinede, kemdimce önemli gördüğüm yerleri maddeler halinde özetleyeceğim. İzmir’de gezilecek yerler ve İzmir’de yapılacak şeyler :
Kordon’da gün batımını seyredin. Çimlere uzanın, akşam yemeği yiyin, arkadaşlarınızla toplanın.
Saat kulesini görün. Bugüne kadar hiç durmadan çalışmış ve İzmir’in sembolü haline gelmiş Saat Kulesi, İzmir’in Konak ilçesinde bulunmaktadır.
Çiğli’de bulunan ve oldukça geniş alana sahip olan ”Doğal Yaşam Parkı” nı ziyaret edin.
Göztepe’den Karşıyaka’ya vapurla geçebilirsiniz.
Seferihisar’ı keşfedin , sokaklarında kaybolun.Emin olun pişman olmazsınız.
Kemeraltı Çarşısı’nın tarihi kokusu içerisinde kaybolun.
Boyoz, midye dolma ve mezeleri mutlaka tadın. Unutmayın tam bir deniz mahsülleri şehri.
Konak’ta bulunan Agora Açık Hava Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Tarihi Asansör’e binip İzmir‘i seyredin.
Alaçatı sokaklarında kaybolun. Sakızlı muhallebisi ve kurabiyesini denemeden dönmeyin. Gitmişken rüzgar sörfü ve dalış deneyimi yaşayabilirsiniz.
Karşıyaka’da bulunan Zübeyde Hanım’ın kabrini ziyaret edebilirsiniz.
St. Polycarp Kilisesi, Konak Yalı Camii ve Meryem Ana Evi’ni gezebilirsiniz.
Teleferik gezisine çıkabilirsiniz.
Hemen yanıbaşında bulunan Urla‘da şarap içebilir, Karaburun‘da ise sessiz, sakin bir deniz-kum-güneş tatili yapabilirsiniz.


Muğla Çevresi Hafta sonu Gezilecek Yerler

En çok gelen diğer sorular : “Sakin tatil yerleri nerelerdir ? Hafta sonu tatil yerleri nerelerdir ?” Listemize Muğla’yı eklemeden geçmek istemiyorum. Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından birisi. Marmaris, Fethiye, Bodrum, Dalaman, Köyceğiz, Datça ve Milas insanı baştan çıkaracak derecede olan ilçeler. Dalaman Havalimanı’ndan hemen hemen yer yere varabilirsiniz.


Bu bölge, aradığınız her kritere göre tatil yapabileceğiniz bir yer. İster kafa dinleyin, ister kamp yapın, ister bol yıldızlı otellerde konaklayın, ister sabahlara kadar eğlenin.

Ama benim sizlere tavsiyem :Tekne turlarına çıkın; açık denizde bile dibi görünen tertemiz yerlerde denize girmenin tadını çıkarın; Babadağ’a çıkıp, yamaç paraşütü yapın; Bodrum’da ve Marmaris’te deniz mahsüllerinin tadını çıkarın; Ölüdeniz’i keşfedin; Kelebekler Vadisi’nde kamp yapın. Tam bir doğa harikası olan Muğla’da geçireceğiniz her vakit sizlere huzur ve zevk verecektir. Ama dediğim gibi, bölge çok güzel yerlere ev sahipliği yaptığı için, sanırım 4-5 kez gitmeniz gerekir. 

10-İstanbul Hafta sonu Gezilecek Yerler

Çağ açıp çağ kapatan, Dünya’nın en büyük medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, uğruna şiirler yazılan, şarkılar söylenen, Dünya’nın hayranlıkla izlediği, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan metropolümüz. İstanbul…

İstanbul Haftasonu Kaçamak İçin En Uygun Tatil Yerlerdinden Birisidir



İstanbul’da gezilecek yerler nereler ? : İstanbul’u gezmek öyle bir kaç güne, bir kaç haftaya ya da aya sığdırılacak gibi değil. Kaldırdığınız her taşın altından, vurduğunuz her kazmadan başka bir tarihin, başka bir hikayenin çıktığı İstanbul’da gezilecek ve görülecek yerler çok fazladır. O yüzden İzmir için yaptığım maddelerin aynısını İstanbul için de yapacağım.
Haliç’in surlarını keşfe çıkın.
İstanbul’un 7 tepesini, yani ; Sultanahmet Bölgesi, Nuruosmaniye-Çemberlitaş bölgesi, Süleymaniye-Beyazıt Bölgesi, Fatih Camii’nin olduğu bölge, Yavuz Sultan Selim Camii’nin olduğu bölge, Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii’nin olduğu bölge, Kocamustafapaşa bölgesini öğrenin ve buralardaki tarihi yapıları ziyaret edin.
Sinema ve Televizyon Müzesini keşfe çıkın.
Galata Kulesi’nden bir kere o muhteşem manzarayı seyredin.
Binbirdirek ve Dan Brown’un Cehennem adlı kitabına konu olan Yerebatan Sarnıcını gezin.
Kadıköy ya da Beyoğlu çarşılarında hayatınızı değiştirecek eserleri bulmaya çalışın.
İstanbul Modern’de güncel sanat sergilerini gezin.
Hisarları gezin. Rumeli Hisarı’nda keşfe çıkarken Nedim Gürsel’in Boğazkesen eserini okuyun.
Osmanlı ve Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarını Sultanahmet’te tadın.
Gülhane Park’ında eşsiz manzaraya karşı bir çay yudumlayın.
Meşhur Beyoğlu Çikolatası’ndan mutlaka tadın.
Kuzey Ormanları’nda keşfe çıkın.
Kız Kulesi’ne bir sefer yapın. Tarihin kokuları içinize çekin.
İstanbul demek balık demektir. Boğaz’a karşı güzel bir sofrayla kendinizi ödüllendirin.
Boğaz Turu olmazsa olmazlardandır. Bir yandan tarihi yapılar, diğer yandan lüks yalılar sizi düşüncelere daldıracaktır.
Beykoz Korusu’nu gezin.
Galata Muhallebisi yemeden dönmeyin.
Mutlaka Piyer Loti’ye çıkmayı ihmal etmeyin. Çıkarken teleferik, inerken yaya olarak inmek iyi bir fikir olacaktır.
Kapalıçarşı’da kaybolun.
Ayasofya camii’ni gezin. Topkapı Sarayı’nda tarihi eserleri keşfedin.
Adaları gezin. Bisiklet kiralayın ve uçtan uca dolaşın.
Moda sahilinde bir piknik yapın. Olmadı bir sabah kendinizi oraya atın ve çimlerin üzerinde zihninizi dinlendirin.
İstiklal’de amaçsızca gezin. Ara sokaklara dalın.
Vapurlara binin ve martılara simit atın.



ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder