2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Uludağ Kayak Merkezi



Kış mevsimi tam anlamıyla geldiğine göre bembeyaz karlara teslim olan Uludağ Kayak Merkezi’ni görme zamanı da gelmiş demektir. Ülkemizin en güzel yerlerinden olan Bursa tarihi yerlerinin dışında kayak merkeziyle de oldukça popüler. Şimdi kağıdı kalemi hazırlayın, Uludağ Kayak Merkezi hakkında verdiğimiz bilgileri bir bir not edin.

Uludağ Kayak Merkezi Hakkında

Ülkemizin en önemli kayak merkezlerini soracak olursak çoğumuzun aklına ilk olarak Uludağ Kayak Merkezi gelir. Diğer şehirlere olan yakınlığı ve kolay ulaşımı ile bilinen bu bölge 11 bin 340 hektarlık alan üzerinde kurulu. Kış sporları için mükemmel seçeneklerin olduğu Uludağ Kayak Merkezi Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı üzerinde. Kısacası kayak ve eğlence için Türkiye’nin bir numaralı adresi demek yanlış olmaz Uludağ için. Bursa’nın şehir merkezinden 40 km uzaklıkta.

Uludağ 1. Bölge: Kayak yapmanın yanı sıra eğlenceye dair her şeyi burada bulabilirsiniz. Müzik eşliğinde sevdiklerinizle birlikte mutlu anlar, hoş sohbetler burada sizi bekliyor olacak.

Uludağ 2. Bölge: Lüks otellerde konaklama fırsatları sunan bu bölgede şehirden biraz uzaklaşıp dinginleşmeye ihtiyacınız varsa tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz. Eğlence 1. Bölgeye göre nispeten daha kısıtlı olsa da burada da keyifli saatler geçirebilirsiniz.



Uludağ Kayak Pistleri

Uludağ’ı 1. ve 2. Bölge olarak iki kısımda görebilirsiniz. Kayak yapmak her iki bölgede de mümkün. Hem kayak hem de eğlence derseniz tercihinizi 1. Bölgeden yana kullanın.

Uludağ Kayak Merkezi; Cennet Kaya, Tutyeli Tepesi, Fatin, Şahinkaya Tepesi ve Zirve olmak üzere toplamda 5 tepeyi kapsıyor. Burada 20’ye yakın pist karşılayacak sizi. Bunların geneli kolay ve orta seviyede. Şayet önceden kayak deneyiminiz varsa tercihiniz Kuşaklı Tepesi ve Beden Terbiyesi’nden yana olabilir. Kısacası 1. Bölgedeki pistler kolay ve orta, 2. Bölgedeki pistlerse zor olarak iki bölümde ayrılıyor.

Uludağ Kayak Merkezi’ne Ne Zaman Gidilir?

Her mevsim doğal güzellikleri ile ünlü bu rotada kış turizminin keyfini çıkaranlardan biri de siz olabilirsiniz. Burada kayak sezonu kasımda başlar ve şubat sonuna kadar devam eder. Karın en yoğun olduğu dönemlerde yani aralık ve ocak aylarında ziyaretçi akınına uğrar Uludağ Kayak Merkezi. Kayak yapmanın dışında trekking yaparak ve kamp kurarak kendinize farklı deneyimler edinebilirsiniz.



Uludağ Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine 40 km’lik mesafedeki bu rotaya kendi aracınızla uğraşmak zor olacaktır. Aracınızı kent merkezine bırakarak Uludağ Kayak Merkezi’ne kadar giden minibüsler sayesinde buraya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Uludağ Gece Hayatı

Uludağ’ın mükemmel doğasında kayak yapmanın tadı ne kadar güzelse eğlenceleri de bir o kadar meşhurdur. uzun bir tatil yapmak için Sömestr tatilinde çocuklarınızla birlikte Uludağ Kayak Merkezi’ne gitmek harika bir seçenek olacaktır. Bu dönemde Uludağ birçok ünlü ismi konuk eder. Böyle zamanlarda fiyatlar biraz yüksek olsa da kesinlikle bir kez olsun görülmeye değer. Uludağ Otelleri en kısa zamanda sizi bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder