2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İSKANDİNAV YEŞİLİ KOPENHAG








Gezilecek, görülecek yerleri anlatmadan önce kafanızda canlansın diye ufak bilgiler vermek istiyorum. Kopenhag, bisiklet kullanımının inanılmaz seviyelerde olduğu, insanlarının çok kibar ve bir o kadar da aydın olduğu 1,2 milyon nüfusu olan bir şehir. Kopenhag’ı araştırırken yılda kütüphanelerden 30 milyon kitap aldıklarını ve iade ettiklerini öğrendim. İnanılmaz bir rakam değil mi ? 500’den fazla adadan oluşan, tek karayolu sınırı Almanya olan Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da peki nereleri gezebiliriz ?





NYHAVN


Kopenhag ile ilgili bir fotoğraf gördüyseniz kesin burasıdır. Güzellik yarışmasında gibi rengarenk binaların yan yana dizildiği binaların altlarının cafe olduğu, önlerinde insanların denize karşı ayaklarını sallandırdığı, sosyalleştiği bölge. Sürekli fotoğraf çekebileceğin renkli binalar ve kanal turu yapmak istersen bineceğin tekneler burada.





STROGET STREET


Kopenhag’ın en önemli alışveriş bölgesi Stroget Caddesi üzerinde yer alıyor. 3 km uzunluğunda Avrupa’nın en büyük alışveriş caddesi aynı zamanda. Bir çok ünlü mağazayı ziyaret edebileceğiniz, şık cafelerde mola verebileceğiniz mimarisi zengin bir cadde.


AMELIENBORG SARAYI


18.yüzyılda inşaa edilmiş 4 farklı binanın tümüne saray deniliyor. Danimarka Kraliyet Ailesini tanımak isterseniz bir çok döküman ve sunum gösterimlerinin bulunduğu sarayı ziyaret etmenizi öneriyorum. Ayrıca her gün saat 12.00’de askerlerin nöbet değişimini de izleyebilirsiniz.





NATIONAL MUSEUM


Taş Devri, Viking Dönemi, Orta Çağ, Rönesans ve Modern Danimarkaya dair bir çok izi bünyesinde bulunduran bir müze. Özellikle viking dönemine ait bir çok eseri burada görebilirsiniz. Eskiden prens burada yaşarmış. Fakat günümüzde Kraliyet Ailesinden kimse yok. Ulusal müze olarak ziyaretçilerini bekliyor.


SUPERKILEN PARK


Fotoğraf çekmeyi seven bir çok insanın uğradığı bir park. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız kesinlikle ziyaret etmenizi öneririm. Kopenhag’da güzel bir mola noktası.





THE LITTLE MERMAID


Carlsberg’in patronu Carl Jacobsen izlediği bir bale gösterisinden çok etkileniyor ve şehrin deniz kenarında bir tane bu heykelden yapılması için seferber oluyor. Yılda 1 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği ve uğur getirdiğine inandığı şık bir heykel.


TIVOLI PARK


Kopenhag’ın tematik bir eğlence parkı. Yemyeşil bir parkta, eğlencesi ile ön planda olan bir park. Özellikle yaz aylarında Kopenhag’ı ziyaret ediyorsanız, kesinlikle listenizde olmalı.





CHRISTIANIA


Kopenhag içerisinde özerk bir bölge. Kendi para birimleri, bayrakları ve sınırları var. 900 nüfusu bulunan tabelasında artık Avrupa Birliği sınırları içerisinde değilsiniz uyarısı bulunan ilginç bir yerleşim. İçeride fotoğraf çekmek ve koşmak yasak. Ziyaret ederseniz fotoğraf çekmemeye çalışın.


RUNDETAARN


Burası aslında bir gözlem kulesiymiş zamanında. 209 metre yükseklikte bir yapı içinde merdiven yok sürekli dönerek yürüdüğünüz bir düzlük var. Bina içerisinde ayrıca Kopenhag’ın en saygın kütüphanelerinden birisi var. Zirvesine çıkarak Kopenhag’ı tepeden görebilir, çatılarıyla güzel bu şehri fotoğraflayabilirsiniz.


LOUISIANA MUSEUM OF MODERN ART MUSEUM


3000’den fazla eserin bulunduğu inanılmaz bir müze. Avrupa’nın önde gelen modern sanat müzelerinden birisi olarak kabul ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder