2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

AVRUPA'NIN MÜZİK BAŞKENTİ VİYANA




Geçmiş mirasını büyük bir gururla taşıyan ve koruyan şehir, müziğin ve sanatın dünyadaki başkenti olarak adlandırılır.18. Yüzyıl’dan kalma bir mirası, 19. Yüzyıl görkemiyle harmanlayan şehirde mimari de oldukça zengin. St. Stephan Katedrali, Opera Binası gibi tarih hazinesi yapıları ile kent, Doğu ve Batı Avrupa’nın buluşma noktası adeta. Viyana deyince akla gelen şeylerden biri de müzik ve tabi ki vals. Mozart ve Schubert´in notalarına ev sahipliği yapan kent, müzikte olduğu kadar Klimt ve Brüegel gibi usta ressamlarıyla da ünlü. Viyana’da görülmeye değer yerlerin çoğu şehrin içinde bulunduğundan dolayı şehir keşfi oldukça kolaydır.  Viyana, sanat ve mimariyle anılmasının yanı sıra bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemiş halkıyla da değer katar kendine. İhtişamlı balolar, zarif mağazalar, şık kafeler “İşte Viyana’dayım.” dedirtir ziyaretçilerine. 
Viyana gezilecek yerler bakımından Orta Avrupa’nın en zengin şehri. Avusturya‘nın başkenti ve en büyük şehri olan Viyana‘da birbirinden güzel saraylar, müze ve sanat galerileri, cadde ve meydanlar ile kiliseler yer alıyor. Yüzyıllar boyu Habsburg Hanedanlığı‘na ev sahipliği yapan Viyana’da görülecek en önemli eserlerin birçoğu bu döneme ait yapılardan oluşuyor.
Viyana listenizin ilk sırasında 13. Yüzyılda inşaatına başlanan ve yüzyıllar boyunca sürekli genişleyerek büyüyen Hofburg Sarayı yer alıyor. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun daha çok kışlık sarayı olarak kullanılan yerde; imparatorluk daireleri, müzeler, şapel ve kilise, Avusturya Ulusal Kütüphanesi, İspanyol Binicilik Okulu ve Avusturya başkanlık makamları yer alıyor. Bunlar dışında saray içinde yer alan Sisi Müzesi, İmparatorluk Gümüş Eşya Koleksiyonu ve dışarıdaki bahçenin köşesinde yer alan Kelebekler Evi görülmesi gereken yerlerden.
Avrupa’nın en güzel saraylarından olan Schönbrunn Sarayı, imparatorluğun yazlık konutu olarak kullanılmış bir yapı. Yapım tarihi 16. Yüzyıla kadar dayanan saraya yüzyıllar boyunca yapılan eklemelerle günümüz görünümüne ulaşılmış. Saray kadar sarayın ağaçlar, patikalar, çeşmeler ve heykellerle süslenmiş bahçeleri de ünlü. Glorietteadındaki Neo-klasik sütunlar, palmiye evi, labirent, hayvanat bahçesi ve Neptün Çeşmesi, bahçe çevresinde görebileceğiniz en önemli yapılar. Sarayın içini düzenlenen turlar ile gezebilirsiniz. 
Viyana’nın simge yapılarından olan Aziz Stefan Katedrali, şehrin tam kalbinde yer alıyor. 12. Yüzyıldan kalma ana orta yapı 1304-1433 yılları arasında gotik tarzda yenilikler geçirmiş. Katedralin kuzeyde yer alan kulesi, 1579’da Rönesans estetiğine göre yeniden tasarlanmış. Yıllar süren eklemeler sonucunda muhteşem bir mimariye dönüşen yapının  görülmesi gereken en önemli bölümleri; Devler Kapısı ve Putperest Kuleler, Kule Külahı, Çinli Çatı, Singer Kapısı, Vaiz Kürsü ve Yüksek Altar. Dilerseniz katedralin Güney Kulesi’ne asansörle çıkarak Viyana’nın muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.
Karl Kilisesi, İmparator VI. Karl tarafından 1716-1737 yılları arasında yaptırılmış muhteşem bir kilise. Kilisenin iki sütunu Roma’daki Traianus Sütunu’nundan esinlenerek yapılmış olup soldaki sütun “Sadakat”, sağdaki sütun ise “Cesareti” betimler. Karl Kilisesi’nin iç mekanı Daniel Gran ve Martino Altomonte gibi dönemin önde gelen sanatçıların heykel ve altar panolarıyla bezenmiştir.
Viyana şehir merkezinde, Aziz Stefan Katedrali’ne yakın konumda yer alan Graben, şehrin en ünlü alışveriş caddelerinden biridir. Katedralden Hofburg Sarayı’na doğru giden Graben Caddesi üzerinde birçok mağaza ve dükkan yer alıyor. Caddenin en önemli noktası ise ortasında yer alan Veba Sütunu. 1679 yılında yaşanan Veba Salgını üzerine I. Leopold tarafından adanan sütun, 1693 yılında tamamlanmış muhteşem bir mermer anıt. Gece gündüz hareketli olan caddede gezebilir, çevredeki mağazalardan alışveriş yapabilirsiniz.
Viyana listenizdeki en önemli müzelerden olan Sanat Tarihi Müzesi, 1891 yılında Avusturya-Macaristan İmparatoru I. Franz Joseph tarafından açılmıştır. Müze koleksiyonları büyük ölçüde Habsburg hükümdarlarının yüzyıllar içerisinde topladığı eserlerden oluşuyor. Eserler; Mısır ve Yakındoğu Koleksiyonu, Heykel ve Dekoratif Sanat Koleksiyonu, Resim Galerisi gibi bölümlerde sergileniyor. 
Müzeler şehri Viyana’da görmeniz gereken bir diğer önemli müze Doğa Tarihi Müzesi. 1889 yılında açılan müze, Sanat Tarihi Müzesi’nin hemen karşısında yer alıyor. Zaten iki bina da aynı mimarın eseri, bu yüzden görünüm olarak birbirlerine çok benziyorlar.  Arkeoloji, antropoloji, mineraloji, zooloji ve jeoloji sergilerinin bulunduğu müzede, dünyanın en değerli taş koleksiyonlarından birini, dinozor iskeletlerinin modellerini ya da kafatası sergisini gezebilirsiniz. 
Yeni Belediye Binası olarak geçen Neus Rathaus şehrin yeni ama en etkileyici binalarından biri.1872 ile 1883 yılları arasında eski binanın olduğu yere yapılan Belediye  Sarayı Neo-Gotik bir üsluba sahip. Viyana Kent ve Eyalet Meclisi’ne ev sahipliği yapan binayı görmek için en güzel zamanlardan biri de her yıl Ocak sonu ile Mart başı arasında düzenlenen Vienna Ice World festival zamanı. Bu dönemde belediye binası önüne devasa bir kayak pisti ile panayır kuruluyor. 
Viyana  listenizdeki en aykırı yapı olan Hundertwasser Evi  Avusturyalı sanatçı Friedensreich Hundertwasser ile Mimar Josef Krawina tarafından yapılmış bir apartman. Barselona’daki sıradışı Gaudi yapılarına benzeyen apartmanda 52 tane daire ve 4 tane de dükkan yer alıyor. Rengarenk ve düzensiz pencereler, seramik detaylar, ağaçlar ve çiçeklerle süslenmiş çatı bahçeleri binayı oldukça dikkat çekici hale sokuyor. Apartmanın karşısında benzer yapıya sahip olan pasajda birbirinden ilginç ürünleri satın alabilir, burada yer alan kafede biraz soluklanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder