2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MELEKLER ŞEHRİ BANGKOK




Her köşe başında karşınıza çıkan tapınaklar ve tapınakların arasında yükselen sonsuz gökdelenler… Melekler şehri Bangkok, tüm mistisizmi ve enerjisiyle yaşayan, zıtlıklarla dolu bir başkent. Dünyanın en sıcak büyük şehri Bangkok, bütün duyularınıza ve duygularınıza hitap ediyor. Adı “Melekler Şehri” anlamına gelen Bangkok; tapınakları, egzotik çiçekleri, bunaltıcı iklimi, kalabalığı ve uyumayan sokaklarıyla zıtlıkların mükemmel uyumunu sunuyor. Kalabalıklığı, mistik ve kaotik sokaklarıyla Bangkok günün yirmi dört saati ritmi hiç düşmeyen, heyecanı bol bir kent. Hal böyle olunca Bangkok gezilecek listesi saraylar, tapınaklar ve modern yapılarla dolup taşıyor, ortaya karışık bir tatilin anahtarını ziyaretçilerine sunuyor. Şehre her ne kadar karmaşa hakimmiş gibi durmuş olsa da gerek kokusu gerek tanrılarının her yana bıraktıkları izlerle mistik havasını hiç kaybetmiyor. Gizemli bir dünyaya macera dolu bir seyahat düşleyenlerin hayallerini süslüyor.
Başkentin Bangkok‘a taşınmaya karar verilmesi sonucunda inşasına 1782 senesinde yapılmaya başlanan Grand Palace; Tayland’ın en görkemli, etkileyici ve gösterişli yapısı olarak kabul geliyor. Kraliyet ailesini 1500 seneyi aşkın zamandır ağırlayan saraya giriş ücreti Tayland’a oranla biraz pahalı olsa da kesinlikle buna değiyor. 218.400 metrekarelik bir alan içerisinde 100 civarı farklı yapının bir araya gelerek oluşturduğu kompleks bir yapı olan saray genel olarak dış alan, orta alan ve iç alan adı verilen üç farklı bölgeyi barındırıyor. Kraliyet ailesinin belli başlı törenler için kullandığı iç alan haricindeki bölümler ziyaretçiler için açık. Sarayda yer alan semboller ve işlemeler kraliyet ailesinin gücünün yanı sıra Tayland için ne denli önemli olduğunu da gösteriyor.
Grand Palace’ın karşı kıyısında yükselen Wat Arun; adını Hindu şafak tanrısı Arun‘dan alıyor. 82 metre yüksekliğinde Çin seramik ve porselenleriyle süslü kule ziyaretçilerini zorlu fakat yorgunluklarına değecek bir yolculuğa davet ediyor. Kulenin zirvesi Tapınaklar Bölgesi’nin muhteşem manzarasını sunuyor. Tapınakta rüzgar tanrısı da unutulmamış. Ana kuleye Tayland’ın dört büyük rüzgarını sembolize eden dört kule eşlik ediyor. Yardımcı kulelerin zirvesinde Hindu rüzgar tanrısı Pai‘nin heykelleri yer alıyor. Praang’a tırmanma yorgunluğunu atmak için tapınak bahçesinde bir kahve molası verebilir, sunduğu mistik havanın tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.
16. yüzyılın başlarında inşa edilen Wat Pho, 46 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğindeki Yatan Buda Heykeli‘ne ev sahipliği yapıyor. Bangkok’un en eski ve en büyük tapınağı olan Wat Pho’nun içerisine heykel 1800 yılında yerleştirilmiş.Heykel yerleştirilmesinden sonra hac merkezi olmasa da bir o kadar önemli bir konuma yükselmiş.Tapınağın bir diğer önemli özelliği ise yaygın bir eğitim kurumu olması. Tayland için son derece önemli olan Thai tıbbı eğitimleri veriliyor. Bangkok’un diğer yerlerine nazaran biraz daha pahalı olsa da dilerseniz tapınakta Thai masajı da yaptırabilirsiniz.
Bangkok’un en fazla ziyaret edilen noktaları arasında yer alan Wat Traimit; dünyanın en büyük saf altından Buda  heykeline ev sahipliği yapıyor. İlk olarak 13. yüzyılda yapılan Altın Buda Heykeli; 3 metre yükseklik ve 5 buçuk tonluk ağırlığa sahip. Olası hırsızlık korkuları sebebiyle zamanında üzeri alçı ile kaplanan heykel, 1955 yılında Wat Traimit’e taşınmış. Taşınma esnasında yanlışlıkla düşürülmesi sonucunda çatlayan alçı, uzun yıllardır unutulan Altın Buda Heykeli’nin tekrar gün yüzüne çıkmasını sağlamış.
1782 yılında saray olarak düşünülerek inşa edilen Bangkok Ulusal Müzesi; Khaosan Road üzerinde yer alıyor. 1884 yılında müzeye dönüştürülen yapı Güneydoğu Asya’nın en büyük müzesi olma unvanını da taşıyor. Sadece Tayland’ın değil Tayland’ın komşu ülkelerinin pek çok kültürel mirasına ev sahipliği yapıyor. Bangkok Ulusal Müzesi’nde Tay dilinde en eski kayıt olarak kabul edilen Kral Ramakamhaeng‘in taş sütunu ve Kral Taksin’in tacı olmak üzere pek çok önemli eser yer alıyor.
Bangkok gezilecek yerler arasında atlanmaması gereken yüzen çarşı; kent kültürünü yakından tanımanıza da yardımcı oluyor. Kentin farklı bölgelerinde açılan yüzen çarşılar, sabahın erken saatlerinde kuruluyor ve hediyelik eşyalardan yerel lezzetlere kadar pek çok alternatifler sunuyor. Yerel halkın yöresel lezzetler, çeşitli meyve ve sebzelerle birlikte farklı eşyalarını kayıkları ile açılarak sattığı yüzen çarşıları bir pazardan ziyade restoran olarak da görebilirsiniz. Uygun fiyatlara Tayland’a özgü lezzetleri ilginç bir atmosferde tadabilir, sevdiklerinize en farklı hediyeleri satın alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder