2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ENDÜLÜS'ÜN BAŞKENTİ SEVİLLA




Portakal çiçeği kokuları eşliğinde Sevilla’nın dar ve kıvrımlı sokaklarında gezintiye çıkma zamanı. Flamenko ve boğa güreşi dendiğinde ilk akla gelen bu şehirde, gün batımını izlemek son derece keyif verici. Küçük restoranları, kafeleri ve mağazaları, eşsiz mimarisiyle birleşince tadına doyulmaz bir tatil yaşamak kaçınılmaz. Sarayları ve camileri gezdiğinizde Roma mimarisiyle İslam kültürünün iç içe geçtiğini göreceksiniz. Çok kültürlü bu şehirde her bir sokak sizi tarihin arka odasına götürecek. Görkemli saraylarıyla başınızı döndürecek Sevilla, Arap Gotik ve Rönesans tarzı mimarisiyle ziyaretçilerini büyülüyor. İspanya’nın güneyinde yer alan en büyük ve en önemli yerleşim yeri Sevilla, ülkenin özerk bölgesi Endülüs’ün de başkenti. Tutkunun dansı flamenkodan, enfes tapaslara, zengin tarihi dokuları ve eşsiz kültürüyle, hayatın portakal çiçeği kokulu sokaklarda yaşandığı, havanın hep güzel olduğu muazzam bir kent. Figaro, Carmen ve Don Juan’ın kenti olarak anılan Sevilla’nın boğa güreşi gösterileri mutlaka izlenmeli. Büyüleyici tarihi, önemli anıtları, zarif sanatı ve otantik kültürüyle kendine özgü atmosfere sahip olan şehirde Avrupa’nın en büyük katedrallerinden Sevilla Katedrali, Real Alcazar Sarayı, Santa Cruz Mahallesi, Maria Luisa parkı, Casa Lonja’yı mutlaka görmelisiniz. Değerli koleksiyonlara sahip müze ve sanat merkezleri, yemyeşil parkları ve görkemli tarihi yapılarıyla Sevilla, efsaneye göre Zeus’un oğlu Herkül tarafından kuruldu. Şehrin içinden geçen ve Atlas Okyanusu’na bağlanan Guadalquivir Nehri’nin büyüleyici manzarasına karşı uzanan Sevilla Limanı’nda yürüyüşe çıkabilir, her yanı birbirinden ihtişamlı yapılarla süslü tarih kokan sokaklarında dolaşıp, şehrin simgesi Alcázar Sarayı’nı görebilirsiniz. 
1507 yılında Roma Katolik katedrali olarak inşa edilen Sevilla Katedrali, dünyanın en büyük gotik mimariye sahip kilisesi olması bakımından dünyanın önemli dini yapıları arasında yer alıyor. Dünya Miras Listesi’ne giren büyüleyici katedral, gotik üslubunu en iyi yansıtan tarihi yapılardan birisi olduğu için turistler tarafından büyük ilgi görüyor. 
Sevilla Katedrali’nin, Orta Çağ’da kentin en önemli simgelerinden olan çan kulesi Giralda, Gotik ve Barok mimari tarzın en güzel örneklerinden Giralda, şehrin en önemli sembollerinden biri sayılıyor. Dünya Mirasları listesine eklenen tarihi Giralda çan kulesi, Sevilla Katedrali ile birlikte görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Sevilla Katedrali’nin çan kulesine çevrilen Giralda’nın tepesinden Sevilla’nın muhteşem manzarasını 95 metre yükseklikten izleyebilirsiniz.
Sevilla’nın simge yapılarından Alcazar Sarayı, Moro kökenli Müslüman krallar için inşa edilen bir kraliyet sarayı.Gotik, Barok ve Rönesans stillerinin karışımı bir mimariye sahip bu etkileyici saray oymalı ve rengarenk seramik süslemeleri ile Endülüs mimari stilinden izler taşıyor. Bahçesi harika olan 1987’de Sevilla Katedrali ile birlikte Dünya Kültür ve Miras Listesi’ne girdi. Moro kökenli Müslüman krallar için inşa edilen kraliyet sarayı Real Alcazar; oymalı ve rengarenk seramik süslemeleri ile Endülüs mimari stilinden izler taşıyor. Real Alcazar, yalnızca etkileyici mimari detayları değil yemyeşil ve geniş bahçesiyle de ön plana çıkıyor.
1220 yılında şehrin güvenliği için inşa edilen, askeri gözetleme kulesi ve cezaevi olarak kullanılan Torre del Oro (Altın Kule), 12 köşeli mimarisi ile ön plana çıkıyor. Günümüzde denizcilik müzesi olarak kullanılan tarihi yapı, üç farklı boyuta ve mimari üsluba sahip olan kulelerin oluşturduğu gizemli ambiyans sayesinde ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarıyor.
1928 yılında İber-American Expo’su için yapılan Plaza de Espana meydanı, Maria Luisa Parkı’nda yer alıyor. Rönesans ve Müdeccen mimari stilini bir arada görebileceğiniz İspanya Meydanı, şehrin  turistik çekiciliğe sahip en önemli noktaları arasında bulunuyor.
Şehrin nehri kıyısında yer alan Maria Luisa Park, yürüyüş yollarını gölgelendiren yüzlerce egzotik ağacı, peri masallarını andıran tarihi binaları, farklı tasarımlara sahip rengarenk bankları, Mağribi havuzları ve çeşmeleri ile Sevilla listesinde ilk sıralarda bulunuyor. Sakin ve huzurlu bir gün geçirmek için ideal olan yemyeşil park, Sevilla’nın en önemli yeşil alanlarının başında geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder