2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Batı Afrika’nın En Renkli Ülkesi Senegal



Afrika’nın gezilecek o kadar çok yeri var ki… Her yıl da yerli yabancı demeden milyonlarca insan geziyor buralarda. Demek ki onların yaşam tarzını, güler yüzlü insanlarını herkes bizim gibi merak ediyor. Batı Afrika’nın renkli mi renkli ülkesi Senegal’i duymayanımız yoktur diyerek haydi şimdi bu heyecan verici ülkeyi gezmeye…



Batı Afrika’nın ülkesi Senegal’i ziyaret ettiğinizde, Asya ve Avrupa’nın izlerini bir araya toplayan bir ülkeyle karşılaşacaksınız. Burada yaşayan halkın misafirperverliği olsun, ülkenin doğal güzellikleri olsun yurt dışı turlarında keşfedilmesi gereken rotalar arasına eklenmeli Senegal. Ülkenin başkenti Dakar, konumunun deniz kıyısında olması ile de zaten turistik bir bölge olduğunu fazlaca kanıtlıyor. Burada yaşayan kadınların geneli ince ve uzun yapılı, erkeklerse renkli olmayı fazlasıyla seviyor olacaklar ki her zaman renkli giyinmeyi tercih ediyor. Çocuklarsa burayı ziyaret eden turistleri görünce sevinçten yerlerinde duramıyor. Senegal de sadece yerel dilleri değil Fransızca da konuşuluyor. Zengin kültürü, deniz ürünlerine dayalı enfes mutfağı ve yıllardır yaşantısından ödün vermeyen sıcacık insanları ile keşfedilmeyi fazlasıyla hak eden bir ülke.



Senegal’de gezilecek yerler dediğinizce, ülkede gezilecek yerlerin en başında Goree geliyor. Afrika’dan Amerika’ya gönderilen kölelerin adası Goree. Dar ama bir o kadar da sevimli sokakları, çarşısı, kilisesi ve şimdilerde müzeye çevrilmiş haliyle Köle Evi gezilecek yerlerin arasında. Ülkenin başkenti Dakar’a rotanızı çevirdiğinizde buradaki Başkanlık Konutu, Büyük Cami ve Pembe Gölü mutlaka görün derim. Tekne gezisi istiyorsanız burada Saloum Nehri’nde güzel bir tekne turu eşliğinde bakmaya doyamayacağınız deniz kabuklarını göreceğiniz Joal Fadiouth adası tam size göre bir yer.



Senegal’e gitmişken ne yapmak lazım? Tabi ki alışveriş. Senegal’de alışverişdeyince; otantik süs eşyaların, el emeği göz nuru işlemeli yerel kıyafetlerin ve daha birçok şeyi burada bulabileceğiniz bir yerel pazar geliyor akla. Evet tam da doğru yerdesiniz. Dakar’ın en görülmesi gereken yeri; Tilene yerel otantik pazarı.



Senegal’in başkenti Dakar’a gittiğinizde deniz kenarındaki bir restoran da canlı müzik eşliğinde buranın pişirme tekniklerine göre yapılan ıstakozlu tabaklarını mutlaka denemelisiniz. Gün batarken olmanız gereken yerse tabi ki Pembe Göl.



Senegal’de ne yenir? sorularınızı duyar gibiyim. Burada deniz ürünleri bol olduğundan yemek kültürüne de haliyle yansıyor bu durum. Birbirinden farklı enfes balıklar, koca koca ıstakozlar Senegal mutfağının olmazsa olmaz ana yemeklerinden. Deniz ürünlerinden hoşlanmayanlar için tavsiyem; Asya mutfağının olduğu yerleri Dakar’da tavsiye üzerine bulabilirsiniz.



Senegal’de gece hayatı; fazlaca renkli. Gece hayatından vazgeçemeyenlerdenseniz sizin için en uygun yer şehir merkezi. Burada özellikle de hafta sonu tatiline denk gelen geceler de, eğlenceyi doludizgin yaşayacağınız gece kulüpleri var. Saatlerce dans edin ve en güzel zamanlarınızı burada yaşayın. Unutmayın, buraya her zaman gelmiyorsunuz. Özgürce eğlenmeye bakın, tatilin tadını sonuna kadar çıkarın, bizden söylemesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder