2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İSVEÇ'İN GÜNEY SAHİLİNDE BİR LİMAN MALMÖ




İsveç'in güneyinde Skane Bölgesinde yer alan, Malmö; İsveç'in en büyük şehridir. Ülkeninin en hareketli limanlarından birine sahip Malmö, şehrin en yakın komşusu Kopenhag'dır ve iki şehir Oresund Köprüsü ile birleştirilmiştir. Büyük ve gösterişli meydanları, eski şehir bölgesi ve tarihi yapıları ile İsveç'in Liman kenti Malmö, pek çok noktaya ev sahipliği yapar. 
Meydanları ile ünlü Malmö, şehrinin kalbinde yer alan Gustav Adolfs Torg, Stortorget ve Lilla Torg olmak üzere üç büyük meydandan oluşur. Peyzaj düzenlemeleri ile modern bir hal alan meydan, günümüzde fuar, sergi ve müzik festivalleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. 
Görkemli meydanları ile ünlü Malmö'nün modern meydanı Möllevangstorget, İnnerstand bölgesinde konumlanır. İnşa edilen meydanda geçmişte çiftçilerin yetiştirdikleri ürünleri sattıkları, bir pazar alanı olarak kullanılıyordu. Günümüzde şehrin en ikonik noktalarından biri olan meydan, restaurantları, cafeleri  ve mağazaları ile turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.
Şehrin Modern ve lüks bölgesi Vaster'de konumlanan 190 metre yüksekliğinde ki gökdelen Turning Torso İskandinavya'nın en uzun binasıdır. Kopenhagdan'da görülebilen bina dünyanın ilk burgulu yapıda ki gökdelenidir.
Eski şehir bölgesinde konumlanan, Gotik mimarı üsluba sahip Aziz Petri kilisesi, Malmönün en büyük kilisesi ve şehrin en eski yapılarından birine sahiptir.
Malmönün en büyük şehir parkı olan, PildammSparken 1914 yılında kurulmuştur. Parkın içerisinde Çiçek vadisi adlı bölgeye her yıl 10.000'den fazla çiçek ekilir. Büyüleyici bahçeler boyunca uzanan park egzotik kuş türlerine de ev sahipliği yapar.
Danimarka Kralı tarafından inşa edilen Malmö Kalesi, eski şehir bölgesinin batısında konumlanır.Geçmişte ünlü bir savunma merkezi ve kaleleri ile ünlü olan Malmö'nün bugün ayakta kalan tek kalesidir. Günümüzde tarih ve sanat müzesine ev sahipliği yapmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder