2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bursa’nın En Güzel 5 Tarihi Rotası



Ülkemizin tarihine gösterilecek en güzel örneklerden biridir Bursa. Yoğun tarihe geçmişe sahip bu rota, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bursa’nın merak uyandıran en güzel 5 tarihi rotası bu yazıda.

Koza Han

Bursa’nın en büyük hanlarından biridir Koza Han. Abdul Ula bin Pulat Şah tarafından inşa edilmiş olup 95 odalık merkezi han görevini görmektedir. Geniş odaları ve avlusuyla ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yapılış tarihinden günümüze gerek konumu gerek tarihiyle en çok rağbet gören hanlar arasında yerini almıştır.



Bursa Kalesi

Şehre ev sahipliği yapan Bursa Kalesi’nin yapılış tarihi net olmamakla beraber M.Ö. 1. Yüzyıl içerisinde yapıldığı düşünülüyor. Bölgenin en eski yapısı olma özelliğiyle dikkatleri üzerine çeker. Saltanat Kapısı olarak da tabir edilen bu tarihi rota geçmişten bugüne doğal haliyle korunmaktadır.



Bursa Ulu Camii

Koza Han gibi hem konumu hem de tarihiyle büyüleyen bir diğer rota Bursa Ulu Camii. Yapımı dört yılı bulan bu tarihi rota 1396-1400 yılları arasında 1. Bayezid’in emriyle inşa edilmiştir. Atatürk Caddesinde konumlu Bursa Ulu Camii, Bursa’ya gideceklerin uğraması gereken ilk duraklar arasında.



Osman ve Orhan Gazi Türbeleri

Bursa’nın Tophane mevkiinde konumlu Osman Gazi Türbesi büyüleyici bir mimariye sahip. 600 yıllık hükümdarlığa imza atmış Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi’nin Türbesi’ni görmek için bile her yıl binlerce kişi Bursa’yı ziyaret ediyor.



Osman Gazi’den sonra Osmanlı Devleti padişahlığını Orhan Gazi üstlenmiştir. Osman Gazi Türbesi ile yan yana olan Orhan Gazi Türbesi, görülecekler listenize mutlaka dahil olmalı.



Muradiye Külliyesi

Yapımı bir yılda tamamlanan Muradiye Külliyesi, günlük yaşam alanı özelliği taşımaktadır. Tarihi geçmişinde Müslümanlar için önemli bir adres olmuştur. Külliyede görevlendirilen din adamları özel büyük bir titizlikle seçilmiştir. Bunun sebebi ise dini açıdan önemli bir yer olmasıdır.



Bursa’nın en güzel 5 tarihi rotasını listelediğimiz bu adreslere yolculuk etmek isterseniz Bursa otellerinde konaklayabilirsiniz. Bu harika rotaları aynı gün gezmek yerine kendinize doya doya gezeceğiniz bir tur programı hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder