2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Ekonomik Tatil Nasıl Yapılır?



Ekonomik tatil yapma fikri kulağınıza nasıl geliyor? Herkesin en büyük hayali değil midir zaten tatili en uyguna getirmek. Bütün sene çalıştınız, artık güzel bir tatile çıkma zamanı geldiyse ekonomik tatil nasıl yapılır yazımızı dikkatle okuyun. Bütçenize en uygun tatil rehberi bu yazıda.

Yıllarca hayalini kurduğunuz rota neresiyse bunu hayal olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürecek tüyolarımız sayesinde sizin de hayatınız boyunca unutamayacağınız tatil deneyimleriniz olacak. Şayet gitmeyi planladığınız bir yurt dışı seyahati ise vizeydi, pasaporttu, konaklamasıydı, yeme-içmesiydi derken bütçe kısmını ayarlamak sizi düşündürüyorsa bunu avantaja çevirmek sizin elinizde. Peki ama nasıl? İşte cevapları…

Uçak biletinizi önceden alın

Ekonomik tatilin en önemli kuralı erkenden alınan uçak biletidir. En uygun uçak bileti benim olmalı diyorsanız bunun en kolay yolu tatile çıkmadan aylar önce aldığınız uçak biletinden geçiyor. Tatil planları yapmak bazen aceleye gelebilir, böyle zamanlarda aylar öncesinden uçak bileti alma şansınız azalıyor. Bu gibi durumlarda en az 2 ay önceden aldığınız uçak bileti size ekonomik uçuş olarak geri dönecek.



Uçuşunuzu hafta içine denk getirin

Resmi günler, bayram tatilleri ya da hafta sonu kaçamaklarını değerlendirmek hepimiz için bulunmaz nimettir. Ancak bu özel günlerde veya sıradan hafta sonu tatillerinde uçmak her zaman daha pahalıya mal olur. Bu gibi durumla karşılaşmak istemiyorsanız uçuşunuzu hafta içine denk getirmeye çalışın. Çünkü hafta içi uçmak her zaman daha karlıdır. Yola gidecek paranın cebinizde kalması demek tatilde yapacak alternatiflerin çoğalması demek sakın unutmayın.



Tercihinizi Vizesiz Ülkelerden Yana Kullanın

Vize derdi olmadan tatil yapacağınız destinasyonlar seçin kendinize. Vize masraflarıydı, koşturmasıydı derken attığınız her adım cebinizden çıkacak para demek sakın unutmayın. Yeni yerler keşfetmenin tadını doyasıya çıkarmak için vizesiz yurt dışı turlarını tercih edin. Size düşen sadece sırt çantasını hazırlamak olsun. Gideceğiniz yerden neler alabileceğinize dair araştırmalara şimdiden başlayın.



Erken Rezervasyon Fırsatlarını Değerlendirin

Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanın! Şayet tatil yapmak için izin sorununuz yoksa çocuklarınızla birlikte çıkacağınız tatil için bu fırsatları iyi değerlendirin. Şayet düşündüğünüz bir yaz tatiliyse turizmin en yüksek olduğu dönemler gelmeden tatilinizi bugünden alın, paranız cebinizde kalsın. Unutmayın ki, tatile çıktığınızda bütün stresi geride bırakacak, yeni haftaya daha zinde başlayacaksınız.

Yeme-içme konusunu gözünüzde büyütmeyin

Bu durum yurt dışı tatilcilerini daha çok ilgilendiriyor aslında. Türkiye’de yeme-içme pek sıkıntılı olmasa da gideceğiniz bir Avrupa ülkesinde sizi ne tür yerlerin beklediğini bilemeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken tek bir şey var; o da yerel halkın gittiği yerleri tercih etmek. Bu sayede cebinizden daha az ücret çıkacak ve en önemlisi doyduğunuzu hissedeceksiniz. Bu tatilin size katacağı en güzel şey, bir daha ki tatil deneyiminizde daha tecrübeli olacağınız. Artık gideceğiniz hiçbir yeri gözünüzde büyütmeyin. Unutmayın ki siz artık deneyimli bir tatil seversiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder