2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Anne Frank Evi (Anne Frank House)

anne-frank-house-1
Hepimiz az çok duymuşuzdur Anne Frank ismini. Yaşadığı dönemin ötesine geçmeyi başarmış Anne Frank, II. Dünya Savaşı’nda ailesiyle birlikte Nazilerden saklanan küçük bir kız çocuğu. Amsterdam’daki o saklandığı ev, günümüzde şehrin en çok ziyaret edilen gezi noktası.
Anne Frank Kimdir?
1929 doğumlu Yahudi asıllı Anne Frank ve ailesi, II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerden tam iki yıl boyunca Amsterdam’daki 1635 yılında yapılmış tarihi bir binada Hermann, Auguste, Van Pels aileleri ile birlikte saklanmış. Küçük bir deftere günlük yazmaya başlaması, onun ölümsüzlüğünün temellerini atmış. Anne Frank, küçük bir odanın içinde yaşadıklarını, hayallerini, büyümenin vermiş olduğu heyecanlarını kaleme dökmüş. Sonrasında ise bir ihanet sonucu yerleri tespit edilerek ailesiyle birlikte Hollandalı Yahudilerin Belsen ve Auschwitz’e gönderilmeden önce tutuldukları Westerbook’a gönderilmiş. Yani toplama kampına. Burada bir süre kaldıktan sonra Belsen’e gönderilen Anne ve kız kardeşi kısa bir zaman sonra tifüsten ölmüş. Ailesinden tek kurtulan ise babası Otto Frank.
Anne Frank Müzesi
anne-frank-12

Anne Frank
Anne Frank, trajik hikayesi ve aynı zamanda hayallerini gerçekleştirmek istediğinden sık sık bahsettiği günlüğü ile artık herkesin çok yakından tanıdığı biri. O dönemde sakladığı ev 1957 yılında Anne Frank Vakfı tarafından satın alınarak müzeye dönüştürülmüş. Bugün Amsterdam’da Gezilecek Yerler denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri ve yıl içerisinde milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Siz de Amsterdam Turlarıyla bu güzel şehri gezmeye karar verdiyseniz, Anne Frank Evi mutlaka ziyaret edilecek yerler listenizde bulunsun.
anne-frank-house-22

Anne Frank’ın Saklandığı Gizli Oda
Müze iki kat ve bir çatıdan oluşuyor. Anne ve ailesinden kalan her bir eşya görülmeye değer. Evin görülmesi gereken en önemli bölümü ise Anne’nin ailesine saklanmaları konusunda yardım eden kişinin yaptığı döner kitaplık. Kitaplık çevrildiğinde Anne’nin iki yıldır saklandığı küçük oda görünüyor. Evin deposu, 8 kişinin yaşadığı gizli daire, Otto Frank’ın sergisi, Anne’nin ve Peter’ın odası da müzenin en dikkat çeken bölümleri. Müzeyi gezerken Anne’nin günlüğe yazdığı cümleleri seslendiriliyor. Bu da müzenin içinde gezerken Anne’nin dünyasına kolayca girmenizi sağlayacak önemli bir detay. Anne Frank Evi hiç şüphesiz ki Amsterdam’ın en etkileyici gezi noktalarından biri. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğradığı için önünde uzun kuyruklar oluşabiliyor. Eğer müzeye kolayca girmek isterseniz internet üzerinden giriş biletinizi almanızı öneririz. Bu arada Anne Frank Evi içinde fotoğraf çekmek kesinlikle yasak.
Anne Frank Evi, ulaşım açısından kolay bir yerde. Tramvaya binerek Dam, Raadhuisstraat durağında inebilirsiniz.
Adres: Prinsengracht 263, Giriş No: 267, Amsterdam





Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder