2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

En İyi Yurt Dışı Kayak Merkezleri

kayak-tatili-1
Bu aralar soğuk havalar yavaş yavaş etkisini gösteriyor. Koca bir yazı geride bırakıyoruz ve kayak tatili sezonu için ilk karın düşmesini bekliyoruz. Bu yaz tatile çıkmış olsanız da olmasanız da kayak tatili planları için şimdiden hazırlıklara başlamak lazım. 
Ülkemiz, coğrafi açıdan kayak turizmine olanak sağlıyor. Neredeyse her bölgede kayak yapabileceğimiz merkezler var fakat bu yıl bir değişiklik yaparak kayak tatilinizi yurt dışında gerçekleştirebilirsiniz. Harika manzaraların bembeyaz bir örtüyle kaplandığı en iyi yurt dışı kayak merkezleri hakkında sizin için küçük bir araştırma yaptık. Yurt dışı kayak tatili için uçak biletinizi şimdiden alın diyoruz. 
Bansko / Bulgaristan
bansko-1
Bansko, en iyi yurt dışı kayak merkezleri denildiğinde akıllara ilk gelen yerlerden biri. Üstelik konum olarak bizlere en yakın yurt dışı kayak merkezlerinden biri. Bansko’ya gitmek için öncelikle yapmanız gereken şey bir Schengen vizesi almak. Eğer Schengen vizesi almakta sıkıntı yaşarsanız bir vize merkezinden Bulgaristan vizesi almayı deneyebilirsiniz. Bansko’da kayak tatiline çıkarken tüm ekipmanlarınızı yanınızda götürebilirsiniz. Eğer çok fazla eşyayla seyahat etmeyi sevmiyorsanız ekipmanları Bansko’da kiralama olanağınız var. Pistlere gelince… Her zorluk seviyesine uygun pistler bulunuyor Bansko’da. Bulgaristan’ın küçük bir kasabası olsa da en iyi yurt dışı kayak merkezleri arasında. Sezonu 15 Aralık, sezon sonu ise 15 Mayıs. Sofya Havalimanı’ndan 2 saatlik bir yolculukla Bansko’ya ulaşılıyor.  Uygun bir kayak tatili yapmak istiyorsanız Bansko Kayak Turlarıyla gitmeyi tercih edebilirsiniz.
Sochi / Rusya
Bizlere en yakın ve en iyi yurt dışı kayak merkezlerinden biri olan Sochi, Rusya’nın kış turizmini hareketlendiren bir bölge. Krasnaya Polyana kasabasında bulunuyor. Sochi Kayak Merkezi 2014 yılında düzenlenen kış olimpiyatlarına da ev sahipliği yaptı. En iyi yurt dışı kayak merkezleri arasında olmasını başarılı pistlerine borçlu… Sochi Havalimanı’ndan Krasnaya Polyana’ya yaklaşık 1 buçuk saatte ulaşabilirsiniz.
Gudauri / Gürcistan
En iyi yurt dışı kayak merkezleri denildiğinde Gudauri Kayak Merkezi’ni unutmamak gerek. Oldukça popüler bir yer ve otellerin bulunduğu manzaralar fazlasıyla göz alıcı. Gudauri’ye tur organizasyonuyla giderseniz uygun fiyatlarla harika bir kayak tatili geçirebilirsiniz .
Bakuriani / Gürcistan: Gürcistan’ın en önemli kayak merkezlerinden biri daha. Hem en iyi yurt dışı kayak merkezleri arasında hem de vize derdiyle uğraşmaya gerek kalmayan bir yer. Nisan ayına kadar sezonun devam ettiği Bakuriani’de kayak malzemeleri kiralayabileceğiniz yerler de var. Dilerseniz 4-5 günlük, dilerseniz hafta sonu bir kayak tatili geçirebilirsiniz. Tiflis Havalimanı’na iniş yaptığınızda özel araçlarla uygun fiyatlara Bakuriani’ye ulaşabilirsiniz.
Kitzbuhel / Avusturya
Kitzbuhel-1
En iyi yurt dışı kayak merkezleri arasına başarılı pistleriyle girmeyi başaran Kitzbuhel Kayak Merkezi, Avusturya’da bulunuyor. Pistlerin başarılı olduğunu zaten söyledik. Bu yazıya eklememiz gereken en önemli şey de dünyanın en zor pisti Streif, Kitzbuhel’de yer alıyor. Kayak merkezindeki otellerde kalmak yerine, çevresindeki küçük pansiyonlarda kalabilirsiniz. Pansiyonlar, konuk evleri ve apartlar konum itibariyle kayak merkezine kolayca ulaşacağınız noktalarda ve fiyatlar oldukça uygun. Vize işlemlerine şimdiden başlarsanız kar dönemlerini kaçırmadan güzel bir kayak tatiline çıkabilirsiniz. Bu arada Salzburg Havalimanı’na indikten sonra Kitzbuhel’e yaklaşık 1 saat 10 dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Kitzbuhel Kayak Turlarıyla gitmek de tatil bütçenizi azaltacak diğer bir seçenek.
Bukovel / Ukrayna
Avrupa standartlarındaki pistleriyle Kayak Turlarında en çok tercih edilen bölge. Hem Ukrayna’nın ilk hem de en büyük kayak merkezi. Sezonu aralık ayından mart ayına kadar devam ediyor. Lviv Havaalanı’na indikten sonra tren yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Vize almanızı gerektirmeyecek bir kayak tatili istiyorsanız değerlendirilebilir.
Popova Shapka / Makedonya
popova-shapka-1
Yukarıda saydığımız en iyi yurt dışı kayak merkezleri ile karşılaştırıldığında en ucuz kayak tatiline olanak sağlıyor Popova Shapka. Makedonya’da bulunması nedeniyle bizlere de oldukça yakın. Üstelik Vizesiz Kayak Turlarının en rağbet gören yeri. Popova Shapka Kayak Merkezi, Makedonya’dan yaklaşık 1 saat 40 dakika uzaklıkta. Üsküp’ten kiralayacağınız taksiyle rahatça ulaşabilirsiniz.
Zermatt / İsviçre
Alplerin manzarası eşliğinde kayak yapacağınız, harika doğasıyla büyüleneceğiniz bir yer Zermatt. İsviçre’de olduğu için vize şart. Planınızı yaparken pasaport ve vize işlemlerinize öncelik vermeniz tavsiyedir. İsviçre’de kayak tatili yapmak oldukça pahalı. Zaten buraya gelen de bütçesine güvenerek gelir haliyle.  Yine de hem İsviçre’de kayak yapayım hem de fiyatlar bir o kadar uygun olsun diyorsanız bizden size küçük bir ipucu. Noel öncesi Zermatt’taki otel fiyatları bir nebze de olsa düşüyor. Sezonu ise kasım-nisan arası.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder