2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Madrid Alışveriş Rehberi

Madrid Alışveriş Rehberi
Madrid farklı kategorilerde satın alınabilecek pek çok şeyi önünüze seriyor. Gece hayatı, yemek, eğlence, kültür, sanat, tarih gibi alışveriş de bu şehirde ilginizi çekecek bir aktiviteye dönüşüyor. Nereden ne alınır diye bahsetmeden önce, Madrid’de alışverişin püf noktalarına değinelim biraz.
Alışveriş mekanları: Genelde sabah saat 10’dan sonra açılır, küçük dükkanlar 14.00-17.00 arasında siesta zamanı nedeniyle kapalı olurken, büyük ve zincir mağazalar öğle tatili yapmazlar. Büyük olanları Cumartesi günleri de tam gün açıktır. Kredi kartı kabul edilir ve kart çekimlerinde para birimi ( Eur ya da Dolar ) tercihiniz sorulur. Alışveriş sırasında küçük esnafın bildiği tek dilin İspanyolca olduğunu ve gerekli durumlarda yanınızda bir cep sözlüğü taşımanız gerektiğini anımsatalım. Büyük zincir mağazalarda görevliler genellikle temel eviyede de olsa İngilizce konuşurlar.
Eczaneler: Normal iş günlerinde ve saatlerinde açıktırlar. Madrid’de eczacılar ilaç reçetesi yazabilir ve satabilirler, bu yüzden basit teşhislerde hastaneye ya da doktora gitmeden önce onlara başvurulur. Düzenli ilaç kullanıcısıysanız Türkiye’den ayrılmadan yanınıza yedek ilaçlarınızı almanızı öneriyoruz çünkü yabancı dilde yazılmış reçetelere bakarak ilaç satmıyorlar .
Vergi İadesi: Bu ülkede % 8 ile % 13 arasında değişen tax free uygulaması tek seferde yapılan 90,16 Eur ve üstünde geçerlidir. Havaalanlarında banka olduğu takdirde nakit olarak, yoksa kredi kartınıza iade şeklinde alabilirsiniz. Bunun için önce formu doldurmalı ve havaalanında güvenlik görevlilerine tax free’e ait alışverişlerinizi göstermelisiniz. Bu kontroller uçağa binmeden önce yapılacağından, valizlerinizi teslim etmeden önce tax free incelemesine girmeniz gerektiğini unutmayın.
madrid-alisveris

Neler alınır ?

Giyim: Madrid’de alışveriş kategorileri şehrin bölgelerine göre de çeşitlilik gösterir. Ünlü cadde Gran Via ve Puerta del Sol meydanı oldukça turistik ancak mağaza çeşitliliği açısından zengindir. Salamanca ve Mallasana bölgelerinde seçkin modaevleri yer alır, Ermenegildo Zegna için buraya kadar gelip de Calle de Serrano , 21 mağazasına girmeden dönmeyin.
Chueca’da Calle de Hortelaza üstünde pahalı markaların butikleri vardır. Genç kesimin ilgisini çeken tasarımlar için ise doğru adres Calle Fuencarral’dır. Dünyaca ünlü mağazaları Zara’nın neredeyse her semtte bir şubesi bulunur. Fiyatlar dünyanın diğer ülkelerine göre oldukça uygundur ve en büyük şubesi de Gran Via üzerindeki yan yana iki mağazadır. Calle Alcala üzerinde de bol bol eczane, kozmetik, teknoloji ürünü, tasarım mağazalar bulunur.
El Sanatları: Plaza Mayor yakınlarında birçok el sanatları dükkanı bulunur ve İspanyolların ünlü espadrilleri için Calle Toledo caddesi önerilir. Ayakkabı denince tüm İspanya’da tercih edilen ve ülkemizde de sevilen bir marka ; Camper akla gelir. En bilinen mağazası Preciados, 23 numaradadır.
Antika & Kitap & İkinci El : Antika severlerin gideceği adres her Pazar sabahı kurulan Rastro pazarı ve bölgesi olmalıdır. Antikadan eski kıyafetlere, kitaplara, hatta evcil hayvanlara bile burada rastlamak mümkündür. Madrid’in en ünlü sokak pazarı oldukça geniş bir alana yayılır ve alışveriş sırasında yankesiciliğe karşı dikkatli olmanızı öneririz. İkinci el fotoğraf makinesi ve lensleri için Plaza General Vara del Rey’e uğrayabilir, Mayıs sonunda düzenlenen kitap fuarı için Retiro bölgesindeki Antonio Machada kitabevine gidebilirsiniz. Ayrıca ikinci el giyim için Mercado de Motores de doğru bir seçim olacaktır. Kartpostal ve vintage tutkunları için Casa Postal ilk akla gelecek önerimizdir. Oyuncaklar, eski kutular ve kırtasiyelik eşyalar için mutlaka uğranması gereken bir yerdir.
ikinci-el-pazari
Alışveriş Merkezleri: Zincir mağazaların en bilineni El Corte Ingles’tir. Madrid’in içinde 8-9 farklı noktada şubeleri vardır. En merkezi olanına girmek isterseniz Puerta del Sol’de Kilometre Sıfır noktasının tam karşısında bir şube yer alır. Turist olduğunuzu belirtirseniz ekstra % 10 indirim uygularlar ve tax free formlarını doldurma konusunda oldukça tecrübelidirler. Diğer büyük alışveriş noktaları, Madrid’in kuzeyinde yer alan çok katlı alışveriş merkezi Madrid 2 ve Calle de Serrano üstündeki ABC Serrano’dur.
el-corte-ingles
Hediyelik eşyalar: Madrid kültürünü en iyi yansıtanlar; Toro ( Boğa ) figürleri, Real Madrid futbol takımına ait hediyelik eşyalar, Picasso ve Goya’nın eserlerinin imitasyonları, antika eşyalar, Flamenko kültürüne ait objeler, şarküteri ürünlerinin konserveleri, Sangria ve Vermut şarabı, ünlü meydanları gösteren mıknatıslı duvar süsleri, İspanyol danteli, yelpaze sayılabilir.
hediyelik-esyalar
Yiyecek & İçecek: Madrid’de son dönemlerin önemli bir trendi eski gıda marketlerini yenileyerek alışveriş merkezleri haline getirmektir. Böylece hem yemek yenebilir, hem alışveriş yapılabilir hem de buluşma noktası olarak kullanılan mekanlar oluşmuştur. Chueca bölgesinin kalbinde yer alan Mercado de San Anton bunların başında gelir. İlk katında manav ve deniz mahsülleri ürünlerin yer aldığı bu markette, dilerseniz Madrid’in en ünlü hamburgerlerinden de yiyebilirsiniz. Zeytinyağı satışının da yaygın olduğu bu alanda şık şişeler içinde alacağınız ürünler değişik bir hediye alternatifi oluşturabilir. Teras katında yer alan gurme bar TrinkHalle ve üçüncü katta yer alan çatı barı La Cocina de San Anton gezginlerin merakla keşfettikleri yerlerdir.
Plaza Mayor yakınlarındaki gıda ve şarküteri marketi Mercado de San Miguel de oldukça ünlüdür. Tek katlı olup, yüksek tavanları altına manav, meyve pazarı, içki barları, tapas barlar ve deniz mahsülleri dükkanlarını sığdırmıştır. Günün her saatinde yoğun turist ilgisinden dolayı kalabalıktır ancak burada tadacağınız tapasların pek çok yere göre daha lezzetli olduğunu garanti ederiz.
mercado-san-miguel




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder