2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Tayland Mutfağı – Tayland’da Ne Yenir?

tayland-1
Uzak Doğu’nun en gözde tatil destinasyonlarının başında gelen Tayland’a kısa bir süre sonra tatile gitmeyi planlıyorsanız eğer, ülke mutfağına ait tüm detaylara göz atmadan yola çıkmayın.
Tayland mutfağı genellikle Hindistan, Çin ve Okyanusya yemeklerinin sentezi. Dünyaca ünlü bir mutfağa sahip olsa da Tayland’a gidecek olanların kafasına takılan ilk soru “Tayland’da ne yiyeceğim?” olur. Bu konuyu çok fazla düşünmeye gerek yok. Bize çok uzak bir mutfak olsa da mutlaka yemek saatlerinizi güzelleştirecek lezzetli şeyleri damağınızla buluşturabilirsiniz. 
Sadece böcek yediklerine dair şehir efsaneleri olsa da Tayland mutfağı hakkında yazılacak çok şey var. Aslına bakıldığında kısmen de doğrudur. Fakat bizim mutfağımız gibi et, sebze ve deniz ürünleri de çok fazla tüketiliyor. Thai yemekleri genellikle acı, tatlı, ekşi ve tuzlu olur. Hatta bazı yemeklerde bunların hepsi kullanılıp, değişik tatlar ortaya çıkar. Aynı zamanda baharatlı ve soslu yemekleri de bir o kadar ünlü. Tayland Tatil Önerilerimizin en önemli konusu olan Tayland mutfağı tüm damak zevkine hitap ediyor diyebiliriz ama öncelikle Tayland yemekleri ile ilgili küçük tüyolara göz atalım…
Tom_yam_kung_1

Tayland Mutfağı / Tom Yam Kung
  • Tayland, Budist bir ülke olduğu için sanki hiç et tüketilmediği düşünülür. Çok eski dönemlerde öyleydi fakat artık sık sık tüketilen bir besin oldu.
  • Sokaklarda yemek yapan insanların fazla olması size biraz ilginç geleb
  • Sebze sevenlen için de çok fazla alternatif olduğunu söyleyebiliriz. Küçük bir sorun var bilenler bilir. Aslında Thai halkı bizim gibi günün belli saatlerinde yemek yemez. Acıktıkları zaman çıkarlar sokağa ve kendileri için yemek yaparlar. Tabii yapmışken biraz daha fazla yaparlar ve sokaktan geçenlere de satmayı ihmal etmezler. Eğer et seviyorsanız açık havada yemek pişirenlerden yemek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz fakat burnunuza ağır balık sosu kokusu gelebilir. İlle de et yemek isterseniz bu alternatif hep aklınızda olsun. Ayrıca restoranlara göre de oldukça ucuzdur.ki o da vejetaryen lokantalarının diğer yerlere göre pahalı oluşu. Zaten öyle her yerde de vejetaryen lokantası yok. Sadece turistik şehirlerde yoğun olarak görülüyor.
  • Köri sosuyla yapılan yemeklerin sayısı oldukça fazla fakat bu bizim bildiğimiz köri sosu değil.Tayland Turlarınız sırasında mutlaka köri sosu ile yapılmış bir yemek deneyin.
  • Karidesli yemeklerle de sık sık karşılaşabilirsiniz. Noodle, pilav, salata ve hatta çorbalarda karides sık sık kullanılır.
Tayland Mutfağı / Kaeng Som

Tayland Mutfağı / Kaeng Som
Tayland’da Ne Yenir?
Pilav: Bizim yaptığımız pilavın birebir aynısı olmayabilir ama Tayland’da pilavsız bir gün geçmez. Thai pilavı buharda yağsız olarak pişiriliyor. Genellikle diğer yemeklerin bulunduğu porsiyonlara ekleniyor.
Tom Yam Kung (Baharatlı Karides Çorbası): Tayland mutfağı denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biri. Deneyen herkesin beğenisini kazandığı da ortada. 
Kaeng Khiao Wan Kai (Tavuklu Yeşil Köri): Köri soslarının Tayland mutfağında sık sık kullanıldığını söylemiştik. Hatta bu köri sosunun bizim bildimiz köri sosuyla ilgisinin olmadığını da… Tavuklu yeşil köri, Tayland’ın en beğenilen yemekleri arasında. Gittiğiniz her restoranın mönüsünde bulmak da kolaydır.
Phat Kaphrao (Kızartılmış Fesleğenli Et): Kızartılmış fesleğenli eti; balıklı, tavuklu veya kırmızı etli olarak tercih edebilirsiniz.
Kaeng Som (Ekşili ve Acılı Çorba): Tayland mutfağı, acılı yemekler açısından oldukça zengin.Tatiliniz sırasında mönülerde Kaeng Som adıyla bulunan ekşili ve acılı çorbanın tadına mutlaka bakın diyoruz.
Tom Kha Gai (Tavuklu Hindistan Cevizi Çorbası): Tadı gerçekten değişik bir çorba ama fena değil. Zaten Hindistan cevizi Tayland mutfağının temel ürünleri arasında. Çorbada kullanılması biraz kulağa tuhaf gelebilir ama yine de denemeye değer bir lezzet.


Tayland Tatiline Çıkmak İçin En İyi nedenlerden biri olan Tayland mutfağını elinizden geldiğince yakından tanıyın diyoruz. Şimdiden güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle. 





Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder