2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Ortaçağ’da Bir Gece Sizi Bekliyor

Ortaçağ’da Bir Gece Sizi Bekliyor
Ünlü yönetmen Tim Burton’un Alis Harikalar Diyarında filmini izleyenler bilir. Filmin kahramanı Alis, tesadüfen kendini okuduğu kitaptaki hayali karakterlerin içinde bulur ve onların inanılmaz yaşamına tanıklık eder.Prag seyahatinizde mutlaka katılmanız gereken Ortaçağ gecesi de size ne eksik ne fazla bu deneyimi yaşama fırsatı sunacaktır. Prag’a 1,5 saat uzaklıkta bulunan Detenice köyü, romanlarda okuduğunuz o ortaçağ ortamında bulunmanızı sağlıyor. Detenice köyünde bulunan 14. yüzyıldan kalma bir ortaçağ hanı, tüm ayrıntıları dönemin koşullarına göre yeniden düzenlenerek hizmete açılmış.
ortacag_dekor
Öncelikle biraz dekordan bahsetmek gerekirse, duvarlarda yemek yeme isteğinizi artıracak renk ya da görsellerin olmadığını söyleyebiliriz. Bunun yerine ortaçağ havasına uygun bir şekilde kuru kafalar ve insan iskeletleri dekor olarak kullanılmış. Aydınlatmanın sadece mum ışığıyla sağlandığı handa, masa ve oturma yerleri de 14. Yüzyıldan kaldığı gibi kullanılıyor. Hana girdiğiniz anda karşılaşacağınız ilk şey birbirleri arasında çok yüksek sesle konuşan ve ortaçağ kıyafetleri giyerek servis yapan garsonlar olacaktır. Bir bira sipariş ettiğinizde, biranın masanıza konma anı sizi biraz ürkütebilir. Hayal etmek için Tarkan filmlerini hatırlayabilirsiniz.
ortacag_gecesi_yemek
Handa sunulan yemekler de yine Ortaçağ mutfağını temsil etmekte ve aynı yöntemlerle hazırlanmakta. Dolayısıyla istediğiniz bütün av yemeklerini bulmanız mümkün. Masanıza oturup yemeğinizi sipariş ettikten sonra sizi geceniz şovları bekliyor olacaktır. Bu şovların size hangi yüzyılda olduğunuzu unutturacağını garanti edebiliriz.
ortacag_gecesinde_yemek

Yaşadığınız Yüzyılı Unutacaksınız!

Ortaçağ gecesinde izleyeceğiniz şovlar sürekli değişmekle birlikte, tamamı yine Ortaçağ’ın yaşam ritüellerini yansıtıyor. İlk olarak biraz ortama alışmanız için bir oryantal gösterisi sunulacaktır. Gösterinin sonuna doğru sizde bu şova ortak olarak hünerlerinizi sergileyebilirsiniz. Ortaçağ ruhuna en uygun başka bir gösteri ise ortaçağ şövalyelerinin dövüş gösterisi. Gösteri kelimesi algınızı yanıltmasın. Tamamen gerçek bir dövüşten bahsediyoruz. Gerçek kılıçlar ve gerçek kalkanlarla yapılan.
ortacag_gecesi_sahne
Hemen yanı başınızda iki genç şövalyenin kıran kırana kavgası sizi biraz heyecanlandırdıysa, asıl şovlar hazırsınız demektir. Akla ziyan şeytan çıkarma şovunu, tipik bir ortaçağ idam ritüeli takip edecektir ki, bu aşamada bir seyahatte olduğunuzu ve ertesi gün 21. Yüzyıla uyanacağınızı hatırlamanızda fayda var. Yine bu sıralarda izleyeceğiniz günah çıkarma ayini de tüylerinizi diken diken edecek türden.
Yemekleriniz bittiğinde ve yemekle birlikte yudumladığınız alkol etkisini yavaş yavaş göstermeye başladığında kendinizi küçük bir cesaret testine tabi tutabilirsiniz. Bakıcısı tarafından masanıza kadar getirilen dev piton yılanına dokunabilir hatta onu kucağınıza alarak biraz oynayabilirsiniz.
Bu kadar gösteri yapılır da hemen her filmde gördüğümüz o ateş şovları unutulur mu? Gerçek bir ortaçağ eğlencesi olan ateş şovu izlerken bir anlığına yaşadığınız yüzyılı unutmanız muhtemel. Bu arada siz yemeğinizi yerken sohbet etmek için yanınıza oturan cadılardan sakın korkmayın. Zira onlar kötülük nedir bilmeyen insan dostu cadılardır.
ortacag_gecesi_yilanla_dans




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder