2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Prado Müzesi (Museo del Prado)

Prado_Museum_Madrid_1
Prado Müzesi, günümüzde İspanya-Madrid’in en çok ziyaret edilen gezi noktalarından biri. Aynı zamanda dünyanın da önde gelen en büyük sanat galerileri arasında bulunuyor.
Öncelikle İspanyol koleksiyonlarının sergilendiği Prado Müzesi’nin tarihi hakkında kısa bir bilgi verelim. Müze, 1819 yılında açılmış, bugün El Paseo del Prado’da bulunuyor. İsmini bulunduğu yerden almış. Müzenin yer aldığı bina, neo-klasik mimarinin en güzel örneklerinden biri. İspanya kraliçesinin Eşsiz Sanat Koleksiyonuyla Paris Louvre Müzesi’ni gördükten sonra böyle bir yerin İspanya’da da açılmasını istemesi müzenin temellerini atmış. Yıllar geçtikçe en değerli ve en ünlü sanat eserlerinin sergilendiği bir yer haline gelmiş. İlk başta İspanyol sanat eserlerinin sergilendiği bir ye olsa da artık İtalyan, Flaman, Alman sanat eserleri de müzenin zengin koleksiyonunu oluşturuyor.
 Prado Müzesi’nin En Değerli Sanat Eserleri
prado-muzesi-las-meninas
Valezquez – Las Meninas
Prado Müzesi, Madrid’de Görmeden Dönme Dediğimiz Yerlerden biri. Hal böyle olunca müzede sergilenen her eser zaten oldukça değerli. Fakat aralarındaki bazı eserler müzede görülecekler listenizin en başında olmalı. Mesela Valezquez’in Las Meninas’ı (Bu eser üç boyutun tuvale yansıdığı ilk eserdir.), El Greco’nun Çobanların Tapınması adlı eseri, Robens’in Üç Güzeller’i, Fra Angelico’nun Meryem’e Müjdesi, Goya Koleysiyonu, Aziz Filipus’un Şehit Edilişi bu listede mutlaka yerini almalı. Dos de Mayo Ayaklanması ve Dünyevi Zevkler Bahçesi de Prado Müzesi denildiğinde akla ilk gelen eserler arasında.
Prado Müzesi yaklaşık 8600 tablo, 2000’e yakın oyma baskı, 5000 çizim, 1000 para, heykeller, mobilyalar, eşyalar ve sayısız madalyalara sahip olduğu için önemli olan eserleri gezdikten sonra dilediğiniz sanat eserlerini gözden geçirebilirsiniz. Bu arada müzede fotoğraf çekimlerinin yasak olduğunu da hatırlatalım.
prado-muzesi-1
Prado Müzesi’ne Ulaşım
Madrid Turlarıyla değil de tek başınıza bu geziye çıkacaksanız eğer, Prado Müzesi’ne Atocha veya Banco de Espana metrolarıyla ulaşabilirsiniz. Ulaşım için bir diğer alternatif ise 10, 14, 19, 27, 34, 37, 45 numaralı otobüsleri kullanmak.
Ziyaret Saatleri: Prado Müzesi, salı-pazar günleri 09:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
Not: İspanya Turlarına katılacağınız dönemde Dali ve Gaudi’nin Masalısı Şehri: Barselona’ya da mutlaka birkaç gün ayırın.
İyi tatiller. 





Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder