2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Hangi Kaplıca Hangi Hastalığa İyi Gelir?

pamukkale-traverten-1
Koca bir yaz mevsimini geride bıraktığımız, havaların gitgide soğuduğu şu günlerde tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atacağınız kısa bir tatil için en iyi alternatiflerden biridir termal bölgeler.  Çoğu kişi sadece dinlenmek, daha sakin bir tatil geçirmek için sonbaharın gelmesiyle birlikte rotayı termal bölgelere çeviriyor. Aslına bakıldığında romatizma, cilt, damar hastalıkları gibi pek çok rahatsızlıktan muzdarip olanlar tarafından da sık sık tercih ediliyor.
Türkiye, doğası ve tarihi kadar termal bölgeler denildiğinde de akla ilk gelen ülkelerden biri. Akdeniz’den Ege’ye, Doğu Anadolu’dan Marmara’ya kadar pek çok bölgesinde sayısız kaplıcaya sahip. Hal böyle olunca kaplıca bölgelerinde de her bütçeye hitap eden Termal Oteller hizmet vermekte.
Şimdi asıl soruya gelelim… Hangi kaplıca hangi hastalığa iyi gelir? Sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Türkiye’nin en iyi kaplıcalarını ve bu kaplıcaların hangi rahatsızlıklara iyi geldiğini sizin için araştırdık.
termal-bolgeler
Afyon / Gazlıgöl Kaplıcaları: Afyon, Türkiye’nin en iyi termal bölgeleri arasında. Aynı zamanda kişiye uygun fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veren Afyon Otelleri de mevcut. Şehrin pek çok kaplıca noktası olsa da aralarındaki en ünlü termal bölge Gazlıgöl Kaplıcaları. Kaplıca suları; deri hastalıkları, karaciğer, safra kesesi, bağırsak, mide, nevralji, nevrit ve kadın hastalıklarının tedavisine yardımcı oluyor.
Ankara / Kızılcahamam KaplıcalarıHangi kaplıca hangi hastalığa iyi gelir? sorumuzun bir cevabı da Kızılcahamam Kaplıcaları’nda. Kızılcahamam, Ankara’nın tek kaplıca bölgesi değil ama aralarında en çok tercih edilen bölge diyebiliriz. Eşsiz doğanın termal kaynaklarla birleştiği bölgedeki kaplıcaları suları; böbrek, romatizma, kemik-eklem, sindirim sistemi ve idrar yolları rahatsızlıklarına şifa oluyor. Gitmek isteyenler için kısa bir bilgi verelim; Kızılcahamam termal otellerinde konaklayarak rahatsızlığınız ile ilgili termal tedavi süreçlerine başlayabilirsiniz.
Balıkesir / Gönen Kaplıcaları: Marmara’nın en popüler termal bölgeleri arasındaki Gönen Kaplıcaları’na Erdek’ten hareket ederek Edincik yolu üzerinden yaklaşık 30 dakika sonra ulaşabilirsiniz. Ulaşımı kolay olan bu kaplıca bölgesinin antik zamanlardan bu yana kullanıldığı biliniyor. Kaplıca sularında flüorür içeren sodyumlu, sülfatlı, klorürlü ve bikarbonatlı bir karışım var. Bu bileşenler; eklem, damar sıkışıklığı, kireçlenme, romatizma, bel-boyun fıtığı, sinir sistemi, adale spazmları, yüz felci ve bazı ortopedik rahatsızlıklara şifa olmakta.
shutterstock-2
Bursa / Oylat Kaplıcaları: Hangi kaplıca hangi hastalığa iyi gelir? diye araştırma yapıyorsanız ve kireçlenme, romatizma, böbrek, cilt, bacak felçleri, deri, sinir sistemi gibi rahatsızlıklarınız mevcutsa Bursa’nın pek çok termal bölgesinden biri olan Oylat Kaplıcaları’ndaki otellerin birinde rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Muğla / Sultaniye Kaplıcaları: Köyceğiz sadece yaz turizmiyle değil, aynı zamanda sağlık turizmini de canlandıran termal su kaynakları ile de ünlü. Kaplıcaların olduğu nokta tam olarak Köyceğiz Gölü’nün güneybatısında kalan Ölemez Dağı eteklerinden yer alıyor. Sultaniye Kaplıcaları’nın en önemli özelliği ise Türkiye’nin en yüksek radyoaktiviteye sahip kaplıca sularına sahip olması. Aynı zamanda radon değeri açısından dünya sıralamasında ikinci. Sultaniye Kaplıcaları’nın hangi hastalığa iyi geldiği konusuna gelince… Böbrek, cilt, metabolizma bozuklukları, idrar yolları başta olmak üzere pek çok rahatsızlığa şifa olduğu biliniyor.
İzmir / Balçova Kaplıcaları: İzmir her ne kadar yaz turizminin en önemli şehirlerinden biri olsa da sonbahar tatilleri için de sık sık tercih ediliyor. Türkiye’nin en iyi termal bölgeleri arasında yer alan Balçova Kaplıcaları, Agamemnon Kaplıcaları olarak da biliniyor. Bu bölgedeki İzmir Otellerinin birçoğu termal tesis olarak hizmet veriyor. Kaplıca suları ise astım, romatizma ve deri hastalıklarına iyi geliyor.
shutterstock-3
Konya / Ilgın Kaplıcaları: Hangi kaplıca hangi hastalığa iyi gelir? sorumuzun diğer bir cevabı da Konya’da yer alan Ilgın Kaplıcaları’dır. Ilgın’daki kaplıca suları pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Bunların arasında felç, egzama, kadın hastalıkları, böbrek, idrar yolları, cilt, deri ve romatizma gibi rahatsızlıklar var.
Kütahya / Yoncalı Kaplıcaları: Türkiye’nin zengin termal sularından nasibini almış bir yer. Yoncalı Kaplıcaları, 8 asırdan bu yana sağlık ve şifa dağıtan bir bölge. Buradaki ilk hamamın Selçuklu Sultanı Aleaddin Keykubat tarafından yaptırıldığı biliniyor. Evliya Çelebi Seyahatname adlı eserinde Yoncalı Kaplıcaları’na geniş yer vermiş. Bu termal bölge, bol oksijenli bir noktada bulunduğu için astım ve nefes darlığı rahatsızlıklarına iyi geliyor. Aynı zamanda bölgedeki oteller kemik erimesi, spor yaralanmaları, romatizma, siyatik, cilt hastalıkları, genel stres bozukluğu, böbrek, karaciğer ve kadın hastalıkları gibi pek çok sağlık şikayetlerinde kişiye özel tedavi süreçleri uyguluyor. Yoncalı Otelleri de her mevsim hizmet sunmaya devam ediyor.
Denizli / Karahayıt Kaplıcaları: Denizli sınırlarında bulunan Karahayıt Kaplıcaları, ülkemizin diğer termal bölgelerinden biraz daha farklı. Kırmızı su travertenleri olarak adlandırılan bölge, hem Hierapolis Antik Kenti’ne hem de Pamukkale Travertenleri’ne oldukça yakın ve aynı ismi taşıdığı Karahayıt Kasabası’nda bulunuyor. Konaklayabileceğiniz termal oteller de mevcut. Mide, bağırsak, karaciğer, sindirim sistemi ve safra yolları rahatsızlıklarından birisi sizde bulunuyorsa, gidilecek en iyi termal bölgeler arasından Karahayıt Kaplıcaları’nı tercih edebilirsiniz.
karahayit-kaplıcalari-1
Niğde / Çiftehan Kaplıcaları: Niğde’nin Ulukışla ilçesinde yer alan Çiftehan Kasabası, sağlık turizminin en önemli bölgelerinden biri. Çok eski dönemlerden bu yana şifa kaynağı olan Çiftehan’da konaklayabileceğiniz termal oteller bulunuyor. Kaplıca suyunun sıcaklığı 49-52 derece arasında değişiyor. PH değeri ise 7,5. Eğer bu sonbaharda daha dinlendirici ve daha sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız, en önemlisi de beslenme bozukluğu, kadın hastalıkları, deri, sinir sistemi gibi rahatsızlıklara sahipseniz Niğde Çiftehan’ın tertemiz havası ve şifalı sularında kısa bir tatile çıkabilirsiniz.
Samsun / Havza Kaplıcaları: Havza Kaplıcaları’nın iyi geldiği hastalıklar; ortopedik, nörolojik ve romatizmadır. Uzun süre kalmak isteyenler için birkaç konaklama tesisi de bulunuyor. 2,3,4 yıldızlı otellerin yanı sıra pansiyon olarak hizmet veren konaklama tesisleri de mevcut. Yıldızlı oteller de termal sulardan yararlanacağınız yüzme havuzları, özel banyo, hamam ve sauna hizmetleri mevcut.
Nevşehir / Kozaklı Kaplıcaları: Termal bölgeler arasında en dikkat çeken bir diğer nokta da Nevşehir sınırlarında bulunan Kozaklı Kaplıcaları. Bölgedeki kaplıcalar genellikle anti depresif tedavilerinde, romatizmal rahatsızlıklarda, kas ve iskelet sistemi ağrılarında kullanılıyor.
Eğer bir termal tatile ihtiyacınız varsa ve planları şimdiden yapmaya başladıysanız Türkiye’deki hangi kaplıca hangi hastalığa iyi gelir? sorumuzun cevabını kısa başlıklar altında toparladık.



Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder