2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Girne Kalesi (Kyrenia Castle)

Girne-Kalesi-1
Girne Kalesi, Kıbrıs denildiğinde akla ilk gelen simgelerden biri. Kıbrıs gezilerinin ilk durağı olanGirne Kalesi, sadece tarihi bir yapıdan ibaret değil. İçindeki kalıntıları, müzeleri, zindanları ile uzun bir zaman dilimi ayırmanız gereken geniş bir yapı. Kıbrıs gezilecek yerler listelerinin ilk sırasında yer alan, Hellenistik Roma dönemine kadar götüren tarihiyle uzun bir yolculuğun kapılarını açan Girne Kalesi’ne gitmek için sebep çok. İşte o sebepten bazıları. 
St. George Kilisesi
Girne Kalesi gezinize ilk olarak St. George Kilisesi’nden başlayabilirsiniz. Kilise 12.yüzyılla tarihlendiriliyor. Aslında yapıldığı ilk yıllarda, yani Bizans ve Lüzinyan dönemlerinde kaleden bağımsız bir yapıymış. Venedik döneminde yapılan değişikliklerle kaleye dahil edilmiş.
Zindanlar
Girne Kalesi’nin en önemli bölümü zindanlar. Zindanlar Lüzinyan döneminde yapılmış. 13. yüzyılda gerçekleşen olaylar arasındaki kuyuya atılmış şövalyeler, işkence aletlerine bağlanmış suçlular canlandırılıyor bu bölümde. Sadece canlandırılsa da o döneme götürmeyi de başarıyor.
batik-gemi-muzesi-1
Girne Kalesi / Batık Gemi Müzesi
Batık Gemi Müzesi
1968 yılında yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkarılan batık gemi bugünGirne Kalesi içerisinde sergileniyor. Batık Gemi Müzesi’nde sadece gemi değil, gemi çıkarılırken çekilen fotoğraflar da sergileniyor. Her iki bölüm de farklı odalarda.
Venedik Kulesi
Girne Kalesi gezinizde görmeniz gereken bir diğer bölüm Venedik Kulesi. Kuleden top atışı yapan Venedik askerlerinin canlandırmalarını bu bölümde görebilirsiniz. Kule, adından da anlaşılacağı gibi Venedik döneminde inşa edilmiş olup, erken 16. yüzyıl Venedik mimarisinin özelliklerini taşıyor.
girne-sadik-pasa-mezari-1
Girn Kalesi / Cezayirli Sadık Paşa’nın Mezarı
William Dreghorn Salonu
Girne Kalesi, William Dreghorn Salonu ile farklı bir gezi imkanı da sunuyor. Bu bölüm de kalenin bazı bölümleri gibi Lüzinyan dönemi ile tarihlendiriliyor. Diğer bölümlerden farkı ise konferans salonu olarak da kullanılması.
Sarnıç
Kalenin uzun yıllar su ihtiyacını karşılamış. Bugün ise ziyarete açık bölümlerden sadece biri.
Doğu Binaları
Doğu binalarından genellikle tarihi eserler sergileniyor. Bu tarihi eserler Girne’nin yaklaşık 10 kilometre doğusunki Vrysi Neolitik Köyü’nde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda bulunmuş.
Akdeniz Mezar Kazısı
Hellenistik dönemden Erken Bizans dönemine kadar geçen sürede kullanılan mezarların maketleri bu bölümde bulunuyor. Tabii aynı mezarların kalıntılarını da görmek mümkün.
Girne Kalesi sadece yukarıda saydığımız bölümlerden oluşmuyor. Cezayirli Sadık Paşa’nın lahiti, Lüzinyan döneminden kalan bekçi odası, Bizans dönemine ait olan kule de Girne Kalesi’nin görülecek en önemli bölümleri. Kıbrıs Otellerinin en yoğun olduğu bölgelerden biri Girne. Hal böyle olunca Girne otellerinin birinde konaklayarak bu görkemli mimarisiyle göz dolduran kaleyi kolayca ziyaret edebilirsiniz.
girne-kalesi-zindanlari-1
Girne Kalesi Zindanları
Girne Kalesi Ziyaret Saatleri
Yaz aylarında 09:00-16:45, kış aylarında ise 09:00-18:45 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder