2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ROMA’DAN YEMEDEN DÖNMEMENİZ GEREKEN 5 YİYECEK

Roma’dan Yemeden Dönmemeniz Gereken 5 Yiyecek
Antik kalıntıları ve görsel açıdan eşsiz güzellikteki tarihi eserleri ile oldukça fotojenik bir kent sayılan Roma için romantizmin başkenti de diyebiliriz. Şehrin hareketli sokaklarında dolaşırken tarihe eşlik etmiş yapıları ziyaret etmek sizi ortaçağın tozlu sayfalarına götürebilir.
Ancak sadece tarihi geçmişi ile dikkat çekmeyen aynı zamanda modanın da kalbi sayılan kent, lezzet açısından da oldukça zengin bir kültüre sahip.
Yiyecek konusunda mükemmel tatlarla tanışabileceğiniz şehirde yemeden dönmemeniz gereken yiyeceklerin başında ülkeyle özdeşleşen Pizza geliyor. Şehrin pek çok yerinde pizza satan yerler bulabilirsiniz ancak bu işin uzmanı olarak kabul edilen yer Pizzeria da Baffetto ‘dur. Via Del Governo Vecchio ‘da bulabileceğiniz restorana gittiğinizde içeri girmek için sıra bekleyenleri görünce şaşırmayın. Çünkü Roma’nın en meşhur pizzacısı olan bu restoran turistlerin en çok tercih ettiği yer. Ancak siz de biraz meşakkatli görünen bir beklemenin sonunda incecik dilimler halinde sunulan mükemmel lezzetteki pizzaları tadarken harcadığınız zamanın değdiğine inanacaksınız.
italyan-pizza
Tatmadan dönmemenizi tavsiye edeceğimiz ikinci lezzet ise carciofo alla giudia…
Enginarın, biber ve sarımsak ile harmanlanarak kızartılmasıyla hazırlanıyor. Sadece lezzet olarak değil görsel açıdan da doyuma ulaştıran bu yemek, aynı zamanda Roma’nın geleneksel ve en çok bilinen lezzeti. Sadece turistler tarafından değil aynı zamanda kendi halkının da oldukça sevdiği yemeği tatmak için Via Portico D’Ottavia ‘ da Ba’Ghetto restoranı ziyaret etmenizi öneriyoruz. Çünkü restoran carciofo alla giudia konusunda adeta uzman.
carciofo-alla- giudia-italyan
Bir sonraki lezzet durağımız Torina’da bulunan Pipero Al Rex restoran olmalı. Carbonara konusunda ün yapmış bu restoranda makarna, pastırma ve peynirin damağınızda bıraktığı lezzete bayılacaksınız. (Tabi pastırmanın kaburgadan yapılan bir domuz ürünü olduğunu da hatırlatmak isteriz) Başka ülkelerde bezelye, brokoli ve mantarla da servis edilebilen bu yemeği tatmış olabilirsiniz Ancak gerçek sunumu Roma’da denemeniz gerekiyor. Altı üstü makarna dediğiniz de duyar gibiyiz fakat makarna konusunda ün yapmış bir ülkede bu lezzeti tatmadan dönmek istemezsiniz herhalde…
Carbonara-italyan-yemek
“Tatlı yiyelim tatlı konuşalım” derseniz akla ilk gelen Tiramisu olmalı. Çünkü bu ülke tiramisu konusunda efsaneleşmiş diyebiliriz. Roma’da en lezzetli Tiramisu için Pompi Kafe’ye gitmelisiniz. Via Della Croce ‘de İspanyol merdivenlerinin hemen yanında yer alan kafe, günün her saati oldukça kalabalık ancak bu tatlıyı burada yedikten sonra kalabalığa aldırış etmeyip kafenin müdavimi olabilirsiniz.
italyan-tatli-tiramisu
Roma’ ya gelip de Roma dondurması yemeden dönmek herhalde büyük bir talihsizlik olur. Ülkenin mükemmel lezzetteki dondurmalarını tadabileceğiniz en iyi mekân ise Via Uffici Del Vicaro’da yer alan Giolotti kafedir. Her çeşitte ve tatta bulabileceğiniz dondurmaların yanı sıra kafenin bir klasiği haline gelen Coppa Giolotti’yi denemenizi tavsiye ederiz. Yılın her günü hizmet veren kafede pek çok ünlü sanatçıya da rastlamanız mümkün.
Roma’nın size sadece güzelliği ile değil aynı zamanda lezzetli mutfağı ile de akıllarda kalabilecek bir tatil yaşatabileceğinden emin olabilirsiniz.
italyan-dondurma














Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85
Faks : 0 224 225 43 53
e-mail : info@perisos.com.tr  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder