2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Hafta Sonu Tatil Önerisi: Tirilye


Hafta Sonu Tatil Önerisi: Tirilye
Ekim ayı yeni yerler keşfetmek için muazzam bir ay. Özellikle kıyı kasabaları, sonbahar aylarında adeta davetiye çıkarıyor bizlere. İçimizdeki enerji patlaması huzurla birleşince, adeta sihirli bir bütünlük oluşturuyor bedenimizde. Biz de bunu düşünerek, sizler için yine harika olabileceğini düşündüğümüz bir hafta sonu önerisi hazırladık. Hem doğanın sessiz bir köşesinde ruhunuzu dinlendirin, hem de tarihi dokuyu iliklerinize kadar hissedin istedik. İşte hafta sonu tatil önerisi: Tirilye.

Kendi Tatil Planını Kendin Yap

1) Cuma günü iş çıkışı atlayın aracınıza. İstanbul'dan gelecekseniz, Yenikapı'dan Bursa istikametine hareket eden araçlı feribota binin. Yaklaşık 2 saat süren bir yolculuğun ardından Mudanya Güzelyalı iskelesine varmış olacaksınız. Buradan Mudanya istikametine devam edin. Mudanya – Tirilye arası zeytinliklerle çevrili 12 km'lik yolu takip ederek, 15 dakika içerisinde Tirilye'ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer aracınız yok ise, Güzelyalı'dan taksiye binebilir ya da Mudanya'ya giden minibüsleri kullanarak, Bursa –Zeytinbağı minibüslerine aktarma yapıp Tirilye'ye ulaşabilirsiniz. Ankara'dan geleceksiniz, Eskişehir veİnegöl istikametine devam ederek, yaklaşık 5 saat sonra Tirilye'de olacaksınız. Küçük bir hatırlatma;tabelalarda Tirilye değil, Zeytinbağı yazar. Aklınızda bulunsun.

tirilyeye nasil gidilir
2) Tirilye'de konaklama yapabileceğiniz pek çok alternatif bulunuyor. Tirilye otelleri arasından size en uygun olanını seçip, rezervasyon yaptırabilirsiniz. Rezervasyonunuzu yaptırmadan önce Perisos Turizm ile Tirilye otel fiyatlarını araştırmayı sakın ihmal etmeyin.

tirilyede nerede kalınır
3) Akşam otelinize yerleştikten sonra biraz civarı turlayın. Tesis yetkilisinden çevre hakkında birkaç bilgi edinin.

4) Sabah erkenden kalkın. Şöyle bol keyifli uzun bir kahvaltı yapın.

tirilyede kahvaltı
5) Kahvaltıdan sonra tarihi bir gezi yapın Tirilye sokaklarında. İlk olarak duvarlarına resim yapılan ilk kilise olan Mudanya Kemerli Kilise'ye gidin. Hemen ardından Rumlardan kalma bir tarihi eser olan Dündar Evi'ni ziyaret edin.

kemerli kilise
6) Bir sonraki durağınız ise Mudanya Zeytinbağı Taş Mektep olsun. Tarihi 1909 yılına dek uzanan Taş Mektep, her ne kadar görkemli bir yapı olarak göze çarpıyor olsa da, şu an ki hali gerçekten de içler acısı durumda. Taş Mektep'in bugünkü bakımsız hali, biz tarih severlerin yüreklerini burkmuyor değil. :(

taş mektep
7) Tarihi gezinize kısa bir öğle yemeği molası verin. Öğle yemeği için balıktan başka bir seçenek gelmiyor aklınıza biliyoruz, ancak o faslı akşama saklayın deriz. Bizim tavsiyemiz, pazı ile yapılan meşhur Tirilye kebabından tatmanız yönünde olacak.

8) Öğle yemeğinin ardından Tirilye Evleri'ni görün ve bol bol fotoğraf çekin.

tirilye evleri
9) Sonrasında ise eskiden kilise olarak kullanılan, fakat şimdilerde cami olarak hizmet veren Mudanya Zeytinbağı Fatih Cami'yi ziyaret edin. Cami ziyaretinizden sonra da Medikion Manastırı'nı görün. Medikion Manastırı, Tirilye'den Eşkel Limanı'na doğru giden karayolu üzerinde bulunuyor. Manastırın kuzeybatısında bir Rum Mezarlığı var.

fatih cami
10) Otelinize geri dönün ve akşam yemeği için hazırlanmaya başlayın. Bol sohbetli bir rakı-balık keyfi ile günü sonlandırabilirsiniz.

11) Sabah erkenden kalkın ve otelinizde güzel bir kahvaltı yapın. Kahvaltının ardından Tirilye Plajı'nda keyifli bir yürüyüş yapın.

tirilye plajı
12) Yürüyüşünüzün ardından zeytin alışverişi yapın ve sonrasındaTirilye'nin eşsiz manzarası eşliğinde kahve keyfi yapın. Bu noktadan itibaren geri dönüş yolculuğuna başlayabilirsiniz. :(

tirilye carsisi
13) Tirilye'de sizi eşsiz bir doğa, görkemli tarihi yapılar ve keyifli bir rakı-balık akşamı bekliyor. Yani bu geziyi eşinizle/sevgilinizle gerçekleştirerek, romantik ve huzur dolu bir hafta sonuna imza atabilirsiniz.

14) Önemli hatırlatmalar; yola çıkmadan önce Tirilye hava durumunu mutlaka kontrol edin. Ne olur ne olmaz diyerek yağmurluğunuzu mutlaka yanınıza alın. Rahat ayakkabılar tercih edin. Son olarak, fotoğraf makinenizi ve yedek pillerini yanınıza almayı sakın ihmal etmeyin. Şimdiden keyifli bir hafta sonu tatili geçirmenizi dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder