2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MODERN EMİRLİK; DUBAİ

İki milyonluk bir nüfusa sahip Birleşik Arap Emirliklerinin en tanınan ve en çok turist çeken emirliği Dubai. Arap Dünyasının en modern yeri.

Turistlerin çok ilgisini çeken bir yer. Ne yapabiliriz derseniz çölde safari mutlaka yaşanması gereken bir deneyim, ayrıca şu an için Dünya'nın en yüksek binası olan Burj Klalifa'ya çıkmalısınız. Bunların dışında çok büyük alışveriş merkezleri olan bir yer Dubai. Şaşalı görüntülerden hoşlanıyorsanız doğru bir tercih. 

Tatil için Dubai'ye gitmeyi düşünenler için en uygun zamanlar Eylül-Mayıs arası. Diğer aylar çok sıcak olduğu için gündüz dışarı çıkmak pek mümkün olmuyormuş. Dışarıda hava gerçekten sıcak. Buna karşılık alışveriş merkezlerindeki soğutma bir o kadar titreten cinsten.

Trafik yok. Taksiler uygun. Herkes İngilizce konuşuyor. Kıyafet serbestliği var ama yine de bir Arap ülkesi olduğunu unutmadan aşarıya kaçmamak gerekiyor. 


Plajları çok güzel. Deniz ekim ayında sıcaktı ama nem olmadığı için sıcaklık sizi bunaltmıyor. 



Birleşik Arap Emirlikleri

Ortadoğu'da Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bulunan, Umman ve Suudi Arabistan'la komşu olan ülkedir. Kısaca BAE (İngilizce olarak ise UAE yani United Arab Emirates) olarak biliniyor. BAE, Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü'l-Hayme, Şarika ve Ummül-Kayveyn adlı yedi emirlikten oluşmakta. Bu emirliklerden dünya üzerinde en çok turist çeken emirlik modern görünüm ve yaşantısıyla Dubai. BAE'nin başkenti Abu Dabi. Abu Dabi aynı zamanda emirlik olarak ikinci büyük emirlik.
  Ülke federal monarşi ile yönetiliyor. Birleşik Arap Emirlikleri asırlarca Osmanlı egemenliği altında yaşamış, petrolün bulunmasıyla İngilizler tarafından Osmanlı İmparatorluğu'ndan alınmıştır. 2 Aralık 1971 İngiltere'den bağımsızlığını ilan etmiştir. Bağımsızlık günü milli bayram olarak kutlanılıyor. 

BAE'nin nüfusunda 1 kadına 2 erkek oranı var. Nedeni ise diğer ülkelerden çok fazla erkeğin bu ülkeye çalışmak için gelmesi.

Petrol en büyük geçim kaynağı. 

Kırmızı, beyaz, yeşil ve siyah renklerden oluşan bir bayrağı var.




Muhammed bin Raşid El Maktum

Dubai'ye gittiğinizde her yerde El Maktum'un fotoğraflarını göreceksiniz. Kim bu El Maktum diyenler için; Muhammed bin Raşid El Maktum, Başbakan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin devlet başkanı yardımcısı ve Dubai'nin mutlak hükümdarı. 

Şeyh Maktum bin Rashid Al Maktum ölümünden sonra 4 Ocak 2006 tarihinde Dubai hükümdarı olarak göreve başladı. 1949 doğumlu Muhammed bin Raşid El Maktum, Forbes dergisine göre 12.3 milyar dolarlık bir servete sahip. 

Şeyh Muhammed, Palm Adalarının oluşturulması ve lüks Burj Al Arab otelininde aralarında bulunduğu Dubai'de çok sayıda proje geliştirmeleri yaptı. Ayrıca şu anda dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife'nin yapımında da teşvik ve payı vardır. 


Burj Khalifa - Dünyanın En Yüksek Binası



Dünyanın (şu an için) en yüksek binası Dubai'deki Burj Khalifa. 828 metre uzunluğundaki bina birden fazla rekora imza atmış. Dünyanın en yüksek açık hava gözlem alanı, en uzun mesafeli asansörü gibi.




Binanın tasarımında Hymenocallis isimli çöl çiçeğinin görünüşünden esinlenilmiş.

122.katında bir restaurant var. Binanın içinde ayrıca Armani Otel'de konuklama imkanı bulabilirsiniz tabii oteldeki oda fiyatlarının normal bir vatandaş kesesine uygun olmadığını belirtelim.


Bina içinde 124.kata çıkan asansör saniyede 10 metreyi çıkıyor. Bu saatte 60 km hız demek. Asansörün içi karanlık. Hızı hiç anlamıyorsunuz sadece kulaklarınız 60.kattan sonra tıkanmaya başlıyor. 1 dk'da 124.kata ulaşmış oluyorsunuz.


Eğer hava açıka 124.kattan 95 kmlik bir alanı görmeniz mümkün. Binanın yapımı için 204.000 cam kullanılmış. Binanın ağırlığı 100.000 filin ağırlığı kadar. 


Binanın ancak 124.katına çıkabiliyorsunuz. Daha yukarısına nasıl çıkarım derseniz ya suitiniz olacak üst katlardan ya da devlette önemli bir göreviniz. 


Turla gidiyorsanız biletleri tur ayarlamakta. Tur dışında kendim gidip göreceğim derseniz önceden biletlerinizi almanız gerekebilir zira çok yoğunluk var. Burj Khalifa'ya Dubai Mall içinden ulaşabilirsiniz. 


Burj Khalifa aynı zamanda Görevimiz Tehlike film serisinin 4.sünde de boy göstermiş.

Atlantis The Palm Otel - Dubai

Dubai'ye gelince o meşhur Atlantis Oteli'ni de görmeden gidemiyorsunuz. Otelde gecelemek minumum 1000 TL'den başlayıp 75.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Otele giden raylı metro sistemi var. 2000 odalı bu otel ayrıca Dünyanın en büyük açık su parkını da içinde barındırıyor. Bu su parkında 65.000 su canlısı bulunmakta. 



Dubai Mall - Dubai Alışveriş Merkezi

1200'den fazla dükkanın bir arada olduğu ve şu an için Dubai'nin en yeni ve en büyük alışveriş merkezi.
İçinde dev bir akvaryum var. Ayrıca Burj Khalifa'ya bu alışveriş merkezinden çıkmak mümkün. Yine Dubai'nin en büyük kitap mağazası burada. Bir çok Amerikan restaurantını da burada görmek mümkün.

Alışveriş merkezi bayram, ramazan gibi özel dini günlerde 24 saat açık olabiliyor.

Jumeirah Beach


Dubai'nin o meşhur plajı Jumeirah Beach. Boylu boyunca kumla kaplı bir sahil. 
Dubai'de otele ait bir plaj yoksa Jumeirah Beach'e gidebilirsiniz. Bir nevi halk plajı. Girişi 5 AED. Yani kişi başı 2,5 TL. Şezlongu 15 AED'ye kiralayabiliyorsunuz. 
Genelde yüzme bilmedikleri için kumsal tarafı kalabalık olurken derinlere gidildikçe rahat rahat yüzebiliyorsunuz. Plajda bikinili, mayolu görebileceğiniz gibi, yerel kıyafetlerle de denize giren görebilirsiniz. 

Plaj içinde foto ve video çekimi yasak. Ancak buna pek uyan yok. 

Palm Jumeirah - Palmiye Adası


Jumeirah Bölgesinde olan "Palm Jumeirah" yapay bir ada. Denizin üzerine palmiye şeklini verecek şekilde toprakla doldurularak yapılmış. Adadaki villalar çok pahalı.Bu arada şu anda Dubai'de yine deniz toprakla dolduruluyor. Bu seferki ise bir Dünya Haritası.

Burç El Arab - Yelken Otel


Burç El Arab, Dubai'deki tanınmış otellerden biri. Otelin mimarisi yelkeni andırdığından adı Yelken Otel olarak da biliniyor. Burj Al Arab, Arap Kulesi anlamına geliyor. Otel 1999 yılından beri faaliyet gösteriyor. 

Otelin dış yüzeyi hem mevcut ağırlığı azaltmak hem de sıcak havanın sirkülasyonunu sağlamak amacıyla büyük bez kumaşlardan yapılmış. Bu yönüyle de geceleri projektörlerle aydınlatılan dış yüzeyde değişik renk figürleri oluşmakta.

Dünya'daki en iyi oteller arasında 21.sırada yer alan otel, 70 kattan oluşuyor.

Burç El Arab turistelerin de ilgisini çektiğinden ve Dubai'nin bir sembolü olduğundan turlar oteli gören bir alanda durup, turistlerin foto çekmesine zaman ayırıyor. 

Otelin tepesinde iki çıkıntı var. Bunlardan biri helikopter alanı diğer ise otelin roof barı.

Ski Dubai



Emirates Alışveriş Merkezinin içinde yer alan Ski Dubai bir kayak merkezi. Çölün ortasında -1 derecede kayak yapmak ya da eğlenceli kar aktivitelerine katılmak istiyorsanız Ski Dubai'ye gidebilirsiniz. Özellikle çocukların çok ilgisini çeken bir yer Ski Dubai.


100 TL'ye içeri giriş yapıp aktivitelerden faydalanabiliyorsunuz. Kıyafet ve ayakkabıları oradan veriyorlar. Bu yüzden oraya giderken üzerinizde ne olduğu önemli değil.

22.500 metre karelik bir alan gerçek karla kaplanmış. 



Alışveriş merkezi içindeki bu özel kayak yerini yine aynı alışveriş merkezi içinde yer alan Cheesecake Factory'den yemek yiyerek izlemeniz mümkün.


Arap Kahvesi

Mırra bir arap kahvesi. Bir kaç kez demlenerek hazırlanıyor. İsmi Arapça acı anlamına gelen Murdan gelmekte. Mırra'ya tat vermesi için Kakule, Safran, Karanfil de katılabilir. Türk kahvesine göre daha az yoğun ve rengi daha açık. İkram edilen fincanın sapı yok ve tabak altlığıda.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder