2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BARSELONA’YI DAHA İYİ TANIMAK İÇİN LA MERCE FESTİVALİ

BARSELONA’YI DAHA İYİ TANIMAK İÇİN LA MERCE FESTİVALİ
Her sene Eylül ayının sonlarına doğru Barselona, şehrin en büyük cadde partisine ev sahipliği yapıyor – Barselona La Mercé Festivali.
La Mercé’e katılmak, Barselona’yı en eğlenceli şekilde deneyimlemek anlamına geliyor. Şehir, bu yaz sonu eğlencesinde 4 gün boyunca kesintisiz eğlence sunan, onlarca konseri ve 600’den fazla etkinliği plazalarda, caddelerde, müzelerde ve parklarda barındıran, sonu olmayan bir cadde gibi hissettiriyor.
Uykusuz kalmaya hazırlanın!
La Mercé Festivali’nin Kökeni
Barselona’nın bu birincil festivali, şehrin azizlerinden Merhamet Bakiresi’ne (the Virgin of Saint) adanmış. İspanya’nın çok fazla festivale ev sahipliği yapmasının sebebi de her bir aziz için bir festival olması. NostraSeñora de la Mercè, 1687’de bu şehri çekirgelerden kurtarmasıyla bu festivale ismini verdi ve ardından 1714’teki İspanyol İntikali Savaşı’nda, Barselona ordusunun başkumandanı olarak atandığında, bu sevgi dolu kıyı şehrinin talihi bir gecede döndü. 2013 ve 2014’teki La Mercé festivalleri arasında Barselona, şehrin modern tarihinde bu önemli etkinliğin 300. yılını kutladı. La RiberaBorn’a komşu olacak şekilde, yakın geçmişte resmi olarak açılan El Born Kültür Merkezi ve Ciutadella Parkı ve Montjuïc, Barselona’nın bağımsızlığını kutlamak adına çeşitli kültürel etkinliklerin düzenlendiği yerlerden sadece bazıları.
LA_Merce_Barselona (2)
Festivalin her günü; mistik karakterlerle, dans eden devlerle ve geleneksel vurmalı çalgılarla dolu, o güne özgü bir geçit töreniyle kutlanıyor. La Mercé, Barselona’da Orta Çağlardan beri uygulanan bir uygulamayken, 1871 senesine kadar resmi bir şehir tatili olarak kabul edilmemişti. Festival günü 24 Eylül, ancak festival etkinlikleri birkaç gün önceden başlıyor.
Devler, Şeytanlar ve İnsan Piramitleri
Festivalin her günü; mistik karakterlerle, dans eden devlerle ve geleneksel vurmalı çalgılarla dolu, o güne özgü bir geçit töreniyle kutlanıyor. Hiçbir Barselona festivali, alevli koşucular (correfocs) ve 8 kat yüksekliğe ulaşan insan kaleleri (casteller) olmadan tam değildir. Kameranızı unutursanız, emin olun ki kendinize çok kızacaksınız. Her köşede fotoğraf çekmeye değer bir şeyler sizi bekliyor – folk dansından (sardana) dev kartonpiyer karakterlerin (gegandes) geçit törenlerine kadar. La Mercé’nin uzun bir tarihi olsa da, öne çıkan bileşenlerinden bazıları henüz 100 yıldan biraz daha eskiler. LesFestes de la Mercé’nin, herhangi bir göz alıcı İspanyol festivalinde görebileceğiniz en iyi şeyleri bir arada sunar. Yalnızca bu yüzden, İspanya’nın (Hindistan’la birlikte belki de) neden dünyanın festival merkezi olduğunu anlamak isteyen kültür meraklısı biri için bu festival, harika bir başlangıçtır. Bu festivalin en iyi yanı, tüm sokak etkinliklerinin ücretsiz olmaları ve müzelerinin birçoğunun kapılarını kültürseverlere ücretsiz açmasıdır; bu yüzden, bir arkadaş grubuyla ya da kalabalık bir aileyle gelmek için harika bir yerdir.
LA_Merce_Barselona (3)
Barselona’nın Bir Yansıması
Barcelona; tasarımı, yemekleri ve hayatı deneyimlemek mükemmel bir yer.  Ancak bu bahsettiğimiz festival, size ‘Ben neden buraya daha önce hiç gelmedim?’ sorusunu sorduracak. La Mercé Festivali bu eğlendirici, yaratıcı ve özgün şehrin bir yansıması. Ancak Barcelona bunu tek başına yapmıyor – her sene misafir bir şehrin dansçıları ve sokak tiyatrosu ekipleri festivale ya da festivallere davet ediliyorlar. Bu festivale katıldığınızda farklı kültürlerin muhteşem harmonisini görmeniz mümkün.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder