2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

FRANSA’NIN EN ÜNLÜSÜNE YAKINDAN BAKTIK

FRANSA’NIN EN ÜNLÜSÜNE YAKINDAN BAKTIK
Özellikle tarımın verimli arazilerde ve modern tekniklerle yapıldığı ülkelere seyahat edildiğinde mutlaka o yörenin şarabı tadılır ve her gidilen yerde ne ilginç bir biçimde farklı bir şarap lezzetiyle karşılaşılır. Tüm bu çeşitliliğin yanı sıra şarap konusunda yetkinliğini tüm dünyaya kanıtlamış olan ülke tartışmasız Fransa’dır. Ülkenin neresine gidilirse gidilsin şarabın en iyisini bulmak ve tatmak her daim mümkündür. Peki, nedir bu Fransız şaraplarının sırrı? Sizler için bu sorunun peşine düştük;
Fransiz_sarabi (2)
KÖKLÜ TARİH
Fransız şaraplarının bu denli lezzetli ve ünlü olmasının öncelikli nedenlerinden biri köklü bir tarihi geçmişe sahip olması. Birçok kaynakta, Fransız şarapçılığının yüzlerce yıllık geçmişe sahip olduğuna dair bilgiler görülebilir. Hatta bazı kaynaklarda, Fransa’da üzüm yetiştiriciliğinde kullanılmaya başlanan çubukların Foça’dan yani Anadolu’dan gittiği bilgisi yer almaktadır. Fransız kültüründe şarabın yeri o denli ayrıdır ki, şarapla ilgili bir Fransa seyahatinizde “Burada üzüm şaraptan yapılmıştır” cümlesini sık sık duyabilirsiniz. Kaliteyi ve lezzeti belirleyen temel unsurlardan birinin tarihsel birikim olduğunun bir diğer kanıtı da şarap müzeleridir.  Bu ülkede yüzyıllar öncesinde kullanılan şarap yapım merkezleri günümüzde geçmiş bilgileri kullanmak ve saklamak amacıyla müze haline getirilmiştir.
Fransiz_sarabi (1)
UYGUN İKLİM KOŞULLARI
Şaraptan maksimum kaliteyi almanın ilk koşulu, en kaliteli üzüme sahip olmak. Bağcılıktan elde edilen üzüm ne kadar kaliteliyse, yapılacak şarapta o kadar kaliteli olacaktır. Bunun için iklim koşulları, kaliteli şarap üretimi için oldukça önemli. Özellikle Güney Fransa’da hüküm süren iklim, bağcılık için aranan en ideal iklim. Öyle ki, sadece asmaların gelişip büyüme döneminde aldığı güneş ve rüzgar gibi faktörler değil, hasattan sonraki dönemin başlangıcı da oldukça önemliymiş. Hasattan sonra sonbaharın donla birlikte gelmesi asmanın gövdesini erken dondurarak tam olarak odunlaşmasını engelleyebilir ve bir sonraki yetiştirme döneminde lezzet açısından verimin düşmesine neden olabilirmiş. Bu da doğrudan şarabın kalitesine yansırmış. İklim açısından bağcılığa oldukça elverişli olan Fransız coğrafyası, kaliteli şarabın bir diğer önemli sırrı.
Fransiz_sarabi (3)
SANAT DEĞERİ VE DESTEKLEYEN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR
Fransa’da kaliteli şarabın üretilebilmesindeki en önemli etmenlerden biri de toplum olarak Fransızların şaraba bakış açısı. Fransızlar için bir heykeltıraş neyse, bir ressam neyse bir şarap üreticisi de odur. Şarap üreticisi de bağcılık aşamasından şişeleyip saklamaya kadar ürününe bir sanat eseri gözüyle bakar ve sonuca hazırlar. Bu estetik bakış açısının bilimsel çalışmalarla desteklendiğini de söylemek mümkün. Fransa’da ki birçok üniversitede Agroloji yani şarap bilimi ders olarak okutulmakta ve ideal şarap lezzetine ulaşmak için ciddi bilimsel çalışmalar yürütülmektedir.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder