2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bangkok’un Tadı Alışverişle Çıkar!

bangkok-1
Birbirinden güzel şehirleri, her noktasından görünen harika doğası, mistik bir atmosfer yaratan Buda heykelleri, kısaca bu tatili unutulmaz kılan değerli mi değerli yerleriyle eğlenceli ve bir o kadar huzur veren bir tatil destinasyonudur Tayland. Konu Bangkok olunca, bahsettiğimiz her şey ikiye katlanıyor. Özellikle alışveriş konusunda.
Bangkok’un tadını her gittiğiniz yerde çıkarabilirsiniz fakat Bangkok’ta alışveriş yapmak en keyifli aktivitelerden biri. Üstelik pek çok Avrupa şehirlerine göre oldukça ucuz fiyatlara sahip olması nedeniyle sadece bir şeyler almak için gelenler bile var. Tayland Turlarınız sırasında yolunuz Bangkok’tan geçerse alışveriş ile ilgili detayları şimdiden not edin diyoruz.
bangkok-buda-1
  • Bangkok’ta yiyecekten eşyaya, mobilyadan seramik ürünlere kadar her şeyi bulmak mümkün. Özellikle çok sayıda sokak tezgahları görebilirsiniz.
  • Fiyatlar Türkiye’ye göre oldukça uygun. Özellikle elektronik eşyalar konusunda alışveriş için ilk tercih edilen şehirlerden biri.
  • Bangkok değerli taşlarıyla ünlü ancak bu konuda sizi dolandırmaya niyetli insanlar çıkabilir karşınıza. Eğer değerli taştan çok iyi anlamıyorsanız bilmediğiniz veya araştırma yapmadığınız yerlerden değerli bir şeyler almayın.
  • Bangkok’ta pazarlık yapmaktan çekinmeyin. Çoğu tezgahtar veya dükkan sahibi 600 baht eden bir eşyayı pazarlıkla 400 bahta kadar indirebiliyor. Bangkok’ta alışveriş için pazarlık yapmak şart!
  • Alışveriş merkezlerine de gidin fakat yerel ürünler almak için sokak pazarlarına mutlaka uğrayın. Çok marjinal şeyler bulacaksınız.
  • Bangkok’ta alacağınız her elbise yaklaşık 200 baht ediyor. Şöyle diyelim; 150 baht yaklaşık 10 TL ediyor. Halhal, küpe, kolye gibi küçük takılar ise yaklaşık 30 baht gibi.
Bangkok’ta Alınacak Başlıca Şeyler
Konu Bangkok’ta alışveriş olunca alacaklar listeniz uzadıkça uzayabilir fakat her Bangkok’a gidenin almadan dönmemesi gereken bazı şeyler vardır.
Thai İpeği
bangkok-ipek-1
Tayland’ın ünlü ipek ürünleri, Bangkok tatili sırasında alınması gereken şeylerin başında. Bangkok’un küçük dükkanlarında çeşit çeşit ipek ürünlerden alarak evinizde dekor olarak kullanabilir veya sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Şallar, tablolar, örtüler, ve giysiler, alabileceğiniz ipek ürünler arasında.
Spa Ürünleri
Tayland, spa masajlarıyla dünyaca ünlü bir ülke. Bangkok tatiliniz sırasında tropik meyvelerden yapılan vücut losyonları ve sabunları almadan evinize dönmeyin.
Baharatlar
bangkok-baharat-1
Aklınıza gelen her baharatı Bangkok’ta alışveriş yaparken bulabilirsiniz. Karabiber, biberiye, vanilya, haşhaş tohumu ve çok az yerlerde bulunan baharat çeşitlerini yanınızda götürerek evinizde yapacağınız yemeklere lezzet katabilirsiniz. Baharatlar, yakın dostlarınıza hediye olarak da düşünülebilir.
Tropik Meyveler
Tropikal meyvelerin tadına bakmakla kalmayıp evinize de biraz götürmek için meyve alışverişine çıkın Bangkok’ta. Özellikle Saphan Khao Meyve Pazarı ve Or Tor Kor Pazarı, tropik meyve almak için en iyi iki adres. Mango, ejder meyvesi, yıldız meyvesi, langsat ve rambutan Bangkok’ta alışveriş yaparken alabileceğiniz birkaç tropikal meyveler arasında.
Buda Figürleri
Tayland’ın hemen hemen her noktasında Buda heykellerini görmek mümkün. Aynı zamanda Buda heykelleri ülkenin simgelerinden biri. Durum böyle olunca Bangkok’ta alışveriş yaparken Buda figürlerinden almadan olmaz. Küçük Buda heykelciklerine bavulunuzda mutlaka yer açın. Fakat alışveriş yaparken dikkatli olun çünkü bazı Buda heykelciklerini yurt dışına çıkarmak yasak.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder