2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Adana Gezi Rehberi: Burada Her Şey 1 Numara

adana-seyhan-nehri
Türkiye’nin en büyük illerinden biri. Durmadan akan Seyhan Nehri’yle, bereketli topraklara sahip Çukurova bölgesiyle, sıcacık ve güler yüzlü ama bir o kadar sert mizaçlı insanlarıyla kendini kısaca özetler Adana.
Adana’ya iner inmez halkın biraz sert, her an kavgaya hazır gibi olduklarını düşünebilirsiniz. Görünürde öyle olsalar da, aslına bakıldığında gayet samimi ve güler yüzlü insanlardır. Ne zaman bir Adanalıya herhangi bir şey sormak istersiniz ya da yabancı olduğunuzu belirtip şehir hakkında bilgi almak istersiniz, işte o zaman sağlam bir misafirperverlikle ve bir o kadar güler yüzle karşılaşırsınız. Biz burada ne anlatsak boş aslında. En iyisi Adana gezisi için plan yapıp, bu güzel şehri daha yakından tanıyın siz. 
Adana gezi rehberi blog yazımızı hazırlarken yemeden içmeye, gezilecek yerlerden yapılacak aktivitelere ve ulaşıma kadar bir Adana gezisinde bilinmesi gereken her şeyi sıralamaya başlıyoruz. Belki çok turistik bir şehir değil fakat sahip olduğu güzellikler herkes tarafından mutlaka bir kez de olsa görülmeli. Uçak bileti konusunu şimdiden halledin ve Adana geziniz için hazırlıklara hemen başlayın diyoruz. 
  • Adana’ya ne zaman gidilir?
Adana’nın en güzel mevsimi ne yaz ne de kıştır. Bu toprakların daha bir güzel göründüğü, gezmeyi daha keyifli hale getirdiği dönem bahar aylarıdır. Uçak biletinizi alırken kesinlikle nisan ve mayıs aylarını tercih edin. Bu dönemde turunç ağaçlarının havaya bıraktığı koku, gezi boyunca başınızı döndürmeye yetecek.
adana-tas-kopru-1
Adana Taş Köprü
  • Adana’ya ulaşım…
Adana ülkemizin en büyük şehirlerinden biri olduğu için hava yolu, kara yolu ve demir yolu ile ulaşım mümkün. Adana Şakirpaşa Havaalanı’na İstanbul’dan 1 saat 25 dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Adana gezi rehberi notlarınıza ekleyin.
En uzun ulaşım yolu tren yolculukları. İstanbul’dan trenle 18 saatten biraz fazla. Yine de tren yolculuğu hiç yapmadıysanız bu deneyimi Adana yolculuğunda gerçekleştirebilirsiniz. Yol boyunca bu coğrafyanın en güzel manzaraları bir tren yolculuğunda gizlidir, bizden söylemesi…  Sadece İstanbul değil; Eskişehir, Ankara, Kayseri gibi pek çok şehirden trenle Adana’ya geçebilirsiniz.
Uzun yolculukları seviyorsanız fakat tren size hitap eden bir ulaşım aracı değilse pek çok otobüs firmasının Adana’ya her gün mutlaka seferi oluyor.
  • Adana otelleri…
Adana’da otel konusunda pek sıkıntı yaşanmıyor. Hemen hemen her ilçesinde otel mevcut. Adana’nın her noktasına kolaylıkla ulaşmak için merkezdeki konaklama tesislerini tercih edin.Adana Otellerinin yoğun olduğu merkezde her bütçeye uygun bir konaklama tesisi mutlaka var.
  • Adana’da görmeden olmaz dediğimiz çok yer var!
merkez-park-adana-1
Adana Merkez Park
Adana her ne kadar tarım ve sanayi de gelişmiş olsa da, sadece bunlardan ibaret olduğunu iddia etmek yanlıştır. Giden herkes doğasının güzelliğini bilir zaten. Bilinmeyen bir şey var ki, tarihi yapılarıyla pek çok şehri geride bırakabilir.
Adana gezi rehberi blog yazımızın en önemli kısmı gezilecek yerleri. Bu şehirde sembolleşmiş yapıları görmeden evinize dönmemeniz tavsiyedir. Öncelikle Adana gezi rehberi listenize eklediğiniz yerlere zaman ayırın ki, sonrasında o meşhur yemeklerini bol bol tadıp göl kenarında dilediğiniz kadar zaman geçirebilesiniz. 
Adana gezilecek yerler denildiğinde Taş Köprü açık ara farkla ilk sırada. Köprü’nün tarihi Roma dönemine kadar uzanıyor ve günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış durumda. Adana Taş Köprü, Yüreğir ve Seyhan ilçelerini birleştiriyor. En önemli özelliği ise araç trafiğine açık dünyanın en eski köprüsü olması. Yapıldığı dönemde 21 gözlü olarak inşa edilmiş. Bugün ise 14 gözlü olarak varlığına devam ediyor.
Adana gezi rehberi hazırlayanlar için bundan sonraki diğer durak Adana Arkeoloji Müzesi olabilir. Hem şehrin hem de ülkemizin en önemli müzeleri arasında olan Adana Arkeoloji Müzesi, genellikle Çukurova bölgesinde yapılan kazı çalışmaları esnasında gün yüzüne çıkarılan eserlerin sergilendiği bir nokta. Gidip görmeye değer.
Merkez Park sadece Adana’nın değil aynı zamanda Türkiye’nin de en büyük parkı. Dinlenmek için, fotoğraf çekimleri için, gezmek için, kısaca dilediğiniz zaman ziyaret edebileceğiniz bir nokta. Adana gezi rehberi için notlarınız hazırlarken Merkez Park listelere mutlaka alınsın.
Adana-Sabancı-Cami-1
Adana Sabancı Merkez Camii
Adana gezi rehberi blog yazımızın en başında Adana için “burada her şey 1 numara” demiştik. Gerçekten de Adana, bu başlığı sonuna kadar hak ediyor. Sabancı Merkez Camii, Türkiye’nin en büyük camisi. Üstelik Ortadoğu’nun da en büyük camisi olarak kabul ediliyor. Sultanahmet Camii’nden esinlenerek yapılmış. 6 minaresi ve 2000 kişi kapasitesi var. Turistik ziyaretlere de açık. Cami, Adana halkının övündüğü bir yapı. Nereye gitseler, hangi camiye görseler, Sabancı Merkez Camii ile bir kıyaslama mutlaka yaparlar. 
Adanalıların sürekli ziyaret ettiği, keyifli bir gün geçirdiği Seyhan Baraj Gölü’nde birkaç saatinizi geçirmeden evinize dönmemeniz tavsiyedir. Seyhan Baraj Gölü zaten her Adana gezi rehberi listesinde yer alması gereken bir nokta. Nehir kıyısında yürüyüş yapmak, oturup dinlenmek Adana tatilinize güzel bir nokta koymak için şart.
Not: Alışveriş için tercih edeceğiniz en iyi yer Tarihi Kazancılar Çarşısı. Bakırcılar ve kazancıların bulunduğu çarşıda hediyelik eşyalar alabileceğiniz dükkanlar da var. Bir uğrayın deriz.
  • Adana mutfağındaki lezzet patlamaları!
adana-kebap-1
Yemek konusuna gelmeden önce biraz esnaflar hakkında bilgi verelim. Adana’nın havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez, kendi aralarında normalde bile epey gergin konuşur Adana esnafları. Ama en başta da dediğimiz gibi Adana’da bir restorana girerken yabancı olduğunuzu söylediğiniz an sıcak bir sohbetin kapılarını açmış olursunuz. 
Gelelim “Adana’da ne yenir?” sorusuna. Adana’da öyle lezzet patlamaları var ki, eğer zamanınız varsa yerel lezzetlere bol bol vakit ayırın deriz. Adana kebabı başlangıç için en iyi lezzet diyebiliriz. Zaten ülkemizin en ünlü yemeklerinden biri ve sizin de sık sık severek yediğiniz yemekler arasında olabilir. Yine de Adana kebabını bir de kendi memleketinde yemek ayrı bir keyiftir. Çünkü usulüne uygundur her şey. Kesinlikle orijinal bir Adana kebabı yersiniz.
Bici bici, İçki köfte, meşhur şırdan dolması, fellah köfte derken Adana’da Yemeden Dönmemeniz Gereken Lezzetler saymakla bitmez. Belki çoğu yemeğini sürekli tüketiyorsunuz fakat tıpkı Adana kebabı gibi tüm yemekler burada daha bir güzel, daha bir lezzetli olur. Eğer diyet yapıyorsanız Adana gezinizde diyete kısa bir ara vermeniz gerekecek. 
Adana yöresel mutfağına ait birbirinden güzel yemekleri gönül rahatlığıyla deneyebileceğiniz birkaç restoranı aşağıda sıralıyoruz.
Koço: Lokal bir restoran olsa da son dönemlerde turistler tarafından keşfedilmeye başlanmış.
Eyvan Kebap: Adana’nın birçok noktasında şubesi var. Hijyen ve kalitesi sayesinde gönül rahatlığıyla kebapların tadına bakabilirsiniz. Merkez Çarşı ve Adnan Medrese Bulvarı’ndaki şubeleri tercih edilebilir.
Ciğerci Mahmut: Ciğer, her ne kadar Mersin ve Urfa’ya özgü bir yemek olsa da Adana’da bu işi çok iyi bilen mekanlardan biri.
Eco’nun Yeri: Aslında her Adana restoranı gibi gayet lezzetli bir mönüye sahip. Son yıllardaki popülerliğini ise Vedat Milör’e borçlu. Salaş bir mekanda yemek yemek isterseniz en doğru adreslerden biri.
  • Portakal Çiçeği Karnavalı’nı kaçırma!
adana-portakal-cicegi-karnavali-1
Portakal Çiçeği Karnavalı
Adana gezi rehberi blog yazımızda bu güzel memleketin yemeğinden, ulaşımından, gezilecek yerlerinden bahsettik. Şimdi ise sıra o eğlencenin bir an olsun durmadığı festivallerinde.

Türkiye’de düzenlenen ilk karnaval, Portakal Çiçeği Karnavalı. Adana gezi rehberi yazımızın en başında da söylemiştik, özellikle bahar aylarında şehrin her noktası portakal çiçeği kokar. Bu mis gibi kokuya yakışacak bir karnavalın düşünülmesi ve hayata geçirilmesi gerçekten keyif verici. Portakal Çiçeği Karnavalı her yıl nisan ayında düzenleniyor. O dönemde Adana otellerinin birinde konaklayacaksanız eğer, kesinlikle karnavala katılmalısınız.




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder