2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Madame Tussauds Müzesi (Amsterdam)

amsterdam-madame-tussauds-museum-1
Madame Tussauds Müzesi, dünyanın en önemli ve en ünlü müzelerinden biri. Hong Kong, Los Angeles, Hollywood, Şangay, Londra ve Berlin gibi şehirlerde  şubeleri bulunan müze, bal mumu heykelleriyle ön planda.
Eğer yakın bir zamanda Amsterdam turlarıyla güzel bir gezi programınız varsa aynı müzenin şubesini gezmeyi sakın ihmal etmeyin. Amsterdam Madame Tussauds Müzesi, Dam Meydanı’nda bulunduğu için ulaşım açısından oldukça kolay bir noktada. Meydandaki Peek & Cloppenburg binasında bulunuyor. Öncelikle ismini müzeye veren Madame Tussauds hakkında kısa bir bilgi vererek başlayalım.
Albert_Einstein-1
Albert Einstein
Madame Tussauds, 1761-1850 yılları arasında yaşamış bir hizmetçi. Onu özel kılan ise yaptığı bal mumu heykelleri. Londra’da çalışmalarını yürüten Madame Tussauds, öldüğünde tam 400 kadar çalışmaya imza atmış. Bal mumu ile yaptığı heykellerin hepsi de dünyaca ünlü isimlere ait.
Amsterdam’daki Madame Tussauds Müzesi de Londra merkezli müzeyi aratmayacak nitelikte bal mumu heykellerine sahip. Amsterdam’da Gezilecek Yerler listenizi hazırlama aşamasındaysanız bu müzeyi kesinlikle not edin. Tabii daha önce başka bir şehirdeki Madame Tussauds Müzesi’ni görmediyseniz. 
Amsterdam Turlarının rotalarından biri olan müzede; Lady Gaga, Prenses Maxima, Kraliçe Beatrix, Angeline Jolie, Brad Pitt, Ronaldinho, James Bond, Einstein, George Clooney başta olmak üzere birçok ünlü ismi aynı anda görebilirsiniz. Üstelik dünyaca ünlü diğer müzelerdeki gibi fotoğraf çekme yasağı yok. Dilediğiniz bal mumu heykelinin yanında fotoğraflarınızı çekebilir veya çektirebilirsiniz. Bu konuda serbestsiniz.
Amsterdam Madame Tussauds Müzesi, sadece bal mumu heykelleriyle ön planda değil. Aynı zamanda Amsterdam tarihi hakkında bilgi veren sunumu da görme şansınız var.
amsterdam-madame-tussauds-bob
Bob Marley
Madame Tussauds Müzesi Giriş Bileti
Müze, yıl içerisinde çok fazla ziyaret edildiği için önünde uzun kuyruklar oluşabiliyor. Çok fazla vakit kaybetmek istemiyorsanız internet üzerinden bilet alabilirsiniz. Eğer son dakika gitmeye karar verirseniz biletleri müze girişindeki gişelerden alabileceğiniz gibi tur acentelerinden de temin edebilirsiniz. Giriş bileti konusunda bilmeniz gereken en önemli şey, biletin üzerindeki saat aralıkları dışında müzeye giriş yapamayacak olmanız. Yani biletinizde hangi saatler yazılıysa müzeyi sadece o saatlerde gezme şansınız var.
Adres: Peek & Cloppenburg Binası, Dam Meydanı 20, Amsterdam

Şimdiden eğlenceli bir Amsterdam turu geçirmenizi dileriz.




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder