2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ETRÜSK DİYARI VOLTERRA’DA BİR GÜN

ETRÜSK DİYARI VOLTERRA’DA BİR GÜN
Toscana bölgesinin en ünlü ve tarihi kasabalarından biri olan Volterra, Ortaçağ ve Rönesans dönemine ait binaları, Etrüsk siteleri, etrafını çeviren dev surları ve hemen surların dışında kalan antik Roma tiyatrosuyla mutlaka ama mutlaka görülmesi gereken bir yer. Hemen yakınında bulunan San Gimignano’ya göre daha tepede bulunmasına rağmen yine buraya göre daha az turist çeken Volterra, Toscana’nın merkez şehri Floransa’ya sadece 50 km uzaklıkta.
TOskana (4)
Her köşesi tarih dolu bu ortaçağ kasabasını aslında tüm dünya farkında olmadan tanımış. ABD’li ünlü yazar Stephenie Meyer tarafından yazılmış ve her bir cildi film haline getirilmiş Alacakaranlık serisinin 2. kitabı yani Yeni Ay’ın konu edildiği yer Volterra ve Voletrra’nın ünlü Etrüsk siteleri. Filmin Volterra değil de başka bir ortaçağ kasabasında çekilmiş olması Volterra’ya turist yoğunluğu açısından fazla fayda sağlamamış. Bu durum Volterra için iyi olmasa da sakin ve dar sokaklarında yürürken iyi ki film burada çekilmemiş demeden edemiyor insan. Toscana bölgesinde bulunan küçük ortaçağ kasabalarının oldukça belirgin bir özelliğini yine Volterra’da da görmek mümkün. Şöyle ki, yüzlerce yıllık geçmişe sahip yapılar günümüzde hala Volterra halkı tarafından ev olarak kullanıyor. Ortaçağ’ın en görkemli yapılarının duvarlarına asılmış çamaşır ipleri ve bu iplerde sallanan kıyafetler ilk gördüğünüz de sizi biraz şaşırtsa da, çok geçmeden siz de atmosfere ayak uyduruyorsunuz.
TOskana (1)
Volterra’da konaklama için çok sayıda alternatif bulunsa da, Floransa’ya olan yakınlığı nedeniyle seyahat severler burayı daha çok günübirlik turlarla ziyaret etmeyi tercih ediyor. Görülmesi gereken yerler konusuna gelince de Volterra için bir gün ayırmak oldukça yeterli.  Toscana turunun en özel günlerinden birinin geçirilebileceği Volterra’nın görülmesi gereken yerlerini şöyle sıralayabiliriz;
ROMA TİYATROSU
Volterra’yı çevreleyen görkemli surların dışında kalan Roma tiyatrosu, Volterra’nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinin başında geliyor. Yapımına M.Ö 1. Yüzyılda başlanan tiyatro, 1952 yılında yapılan kazıyla gün yüzüne çıkarılabilmiş. Genelde surların üzerinden panoramik olarak görülen tarihi tiyatronun bulunduğu bölgede hamam ve forum alanını da görmek mümkün.
TOskana (2)
PRİORİ MEYDANI
Volterra’nın ana meydanı olan Priori, aynı zamanda Voleterra’da düzenlenen hemen her etkinliğin yapıldı yer. Tarihi Volterra belediye binasının ve Şehir Katedrali’nin tam arasında kalan meydan, belirli periyotlarla kasabanın bando takımının büyüleyici gösterisine tanıklık eder.
Volterra_Meydan
ŞEHİR KATEDRALİ
Kasabanın ana meydanında bulunan katedral, Volterra’nın en önemli simgelerinden biri. 12. Yüzyılda Romanesk mimariyle inşa edilen Şehir Katedral’i, 16 yüzyılda geçirdiği restorasyon ile Rönesans tarzına kavuşmuş. Dış cephesi kadar iç mimarisiyle de ön plana çıkan Roman Katolik katedrali, her biri sanat eseri olan freskleri ve muhteşem ahşam panelleri ile büyüleyici bir atmosfere sahip.
Katedraljpg
ETRÜSK KALINTILARI
Volterra’nın birçok noktasında orijinal Etrüsk kalıntılarına rastlamak mümkün. Bunlardan en dikkat çekeni, Voleterra’nın  6 ana kapısından biri olan Etrüsk kapısıdır. Kasabanın en üst tepe noktasında bulunan bu kapı aynı zamanda muhteşem bir Toscana vadi manzarası sunar. Volterra’nın zaten bir tepe kasabası olduğu düşünüldüğünde karşılaşılacak manzara az da olsa tahmin edilebilir.
TOskana (3)
ETRÜSK MÜZESİ
Tahmin edileceği üzere Etrüsk’lere ait en değerli eserler Volterra’da bulunan Etrüsk müzesinde sergileniyor. Kasabanın bir dönem Medici Ailesi tarafından yönetilmesi, müzenin oluşmasında çok ciddi katkılar sağlamış. Müze aynı zamanda Avrupa’nın ilk kamu müzelerinden biri olma özelliği taşıyor.
Etrüsk_Müzesi
BİZDEN SÖYLEMESİ
Volterra’nın tarih ve estetik dolu yapıları gezildikten sonra, turun en keyifli kısmına geçilebilir. Hemen her İtalyan kasabasının tipik özelliği olan dar sokaklar, Voletrra’da da içinde kaybolmak için oldukça elverişli. Birbirinden şirin kafelerde günün yorgunluğunu atmak için dinlenme imkânı bulabilirken, çok sayıdaki bijuteriden de hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz. Eğer gün batımından önce Volterra’dan ayrılmanız gerekmiyorsa, kasabanın Etrüsk kapısına giderek, güneşin uçsuz bucaksız Toscana vadisindeki batışına tanık olabilirsiniz. Hatta bu tanıklığa Voletrra’nın ünlü ev yapımı şarapları da eşlik edebilir.




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder