2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Berlin’de Görülecek Yerler – 1 Günde 10 Rota

berlin-1
Tarihin en zorlu sahnelerine tanıklık etmiş olan Berlin, günümüze yansıttığı bohem ruhuyla Avrupa turuna çıkan turistlerin ilk duraklarından biri olmayı başarıyor.
Yakın bir zamanda Berlin’e gitmeyi planlıyorsanız şehrin hava durumunu önceden takip edin diyoruz. Berlin Bir Orta Avrupa şehri olduğu için havanın her an soğuyabileceği aklınızda bulunsun. Yaz aylarında bile dönem dönem yağmur yağma ihtimali var.
Not: Orta Avrupa Turlarının en güzel rotaları arasındaki Berlin’de görülecek yerler listenizi hazırlarken birbirine yakın yerleri al alta sıralayıp daha fazla vakit kazanarak 1 güne 10 gezi noktası sığdırabilirsiniz.
  • Berlin Duvar Anıtı
Yıllarca utanç duvarı olarak anılan Berlin Duvarı, 1961 yılında Doğu Almanya meclisi tarafından Batı Almanya’ya kaçmak isteyenleri engellemek için yapılmış. Toplam 46 kilometre uzunluğundaki duvarın 1989 yılında yıkılmasına karar verilmiş. Berlin Duvarı, Wedding Mahallesi’nde bulunuyor. Yıkımı ise her yıl düzenlenen etkinlikle kutlanıyor.
  • Neptün Çeşmesi
berlinde-gorulecek-yerler-neptun-cesmesi
Berlin’de görülecek yerler arasında en dikkat çekici yapılardan biri. Tıpkı Roma çeşmelerine benzeyen Neptün Çeşmesi belediye binasının tam karşısındaki parkın içinde bulunuyor. Roma Tanrısı Neptün’e adanan çeşme, 1891 yılında yapılmış ve hala sağlamlığından hiçbir şey kaybetmemiş.
  • Berliner Dom (Katedral)
berlinde-gorulecek-yerler-berliner-dom
Almanya’nın en ünlü katedrali Berliner Dom, Berlin’de görülecek yerler listelerinin olmazsa olmaz yapıları arasında. 1700 yılında barok tarzda inşa edilmiş fakat daha sonraki yıllarda yıkılıp neo-klasik tarzda tekrar inşa edilmiş. Katedral gün içerisinde fazlasıyla hareketli. Önünde sürekli fotoğraf çeken turistleri görmek de bu noktanın en alışılmış manzarası.
  • Müze Adası (Museum Island)
berlinde-gorulecek-yerler-muzeler-adasi
Bode Museum, Neues Museum, Alte Museum, Nationalgaleries, Altes Museum olmak üzere  5 adet müzenin bulunduğu Müze Adası, Berlin’de görülecek yerler arasında. Küçük bir adacık ama aslına bakıldığında oldukça keyifli bir gezi noktasıdır ve zaman burada hızlı akar. Farklı dönemlere ait binlerce sanat eseri müzeyi zenginleştiren koleksiyonları oluşturuyor. Müzeler Adası, 1999 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne de alınmış.
  • Potsdamer Platz
berlinde-gorulecek-yerler-potsdamer-platz
Berlin’in en hareketli meydanlarından biri olan Potsdamer Platz, çeşitli sokak performansları ve sergileri ile turistlerin en yoğun ilgiyi gösterdiği noktalar arasında. Berlin Duvarı’nın bazı küçük parçaları da bu meydanda bulunuyor.
  • Brandenburg Kapısı
berlinde-gorulecek-yerler-brandenburg-kapısı
Berlin’in en çok turist ağırladığı yerlerden biri Brandenburg Kapısı. Sadece gündüz saatlerinde değil, hava kararmaya başladığı zaman da hareketliliğini koruyor. Özellikle gece saatlerindeki ışıklandırması bir harikadır.
  • Reichstag
berlinde-gorulecek-yerler-reichstag
Reichstag, Berlin’in parlamento binası. Onu bu denli özel kılan şey ise üzerindeki cam kubbe. Yağmur suyunu arıtıp kullanan, güneş panellerinden elektrik üreten, değişik açılardaki aynalardan oluşan yapı ile kubbeye vuran ışığı parlamento salonuna yansıtan özel bir kubbe. Kısaca cam kubbenin bir mühendislik harikası olduğu ortada. Berlin’de görülecek yerler listenizde parlamento binasına mutlaka yer verin.
  • Alexander Platz
berlinde-gorulecek-yerler-alexanderplatz
Berlin Turlarınız sırasında biraz da lokal yerlerde gezmek isterseniz ilk olarak rotayı Alexander Platz adındaki meydana çevirin. Biz lokal diyoruz ama son zamanlarda turistler tarafından yoğun ilgi gördüğü için çok da lokal bir yerde olduğunuzu düşünmeyebilirsiniz. Meydanın çevresinde sokak satıcıları ve dükkanlar bulunuyor. Buradaki TV kulesine de çıkmayı unutmayın.
  • Doğu Yakası Galerisi
berlinde-gorulecek-yerler-dogu-yakasi-galerisi
Berlin Duvarı’nın doğu kısmında kalıyor. Dünyanın pek çok noktasından gelen ressamların yaptığı 105 resmi Doğu Yakası Galerisi’nde görebilirsiniz. Galeri, Berlin’in aynı zamanda uluslararası özgürlük anıtı olarak biliniyor.
  • Kreuzberg
berlinde-gorulecek-yerler-Kreuzberg
Almanya’da Türk nüfusun en fazla olduğu bölgedir. Hatta Türkler kendi aralarında “Klein İstanbul”, yani “küçük İstanbul” olarak adlandırır burayı. Kreuzberg, daha önceki yıllarca çok fazla ziyaret alan bir yer değildi. Son zamanlarda şehre gelen birçok turistin dikkatini çekmiş ve Berlin’de görülecek yerler arasına girmeyi başarmış durumda.




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder