2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ORTA DOĞU’DA BİR KARDELEN; AKABE

ORTA DOĞU’DA BİR KARDELEN; AKABE
Adını sık sık çatışmalarla, savaşlarla ve bilumum kötü şeylerle duyuyor olsak da, bir kardelen gibi kendini gösteren güzellikler de yok değil Ortadoğu’da. Ürdün’ün tek liman şehri olma özeliği taşıyan Akabe, gerek konumu, gerek iklim yapısı ve gerekse sahip olduğu tüm tarihi, kültürel güzellikleriyle kelimenin tam anlamıyla Ortadoğu’nun tatil cenneti olma özelliği taşıyor. Bakın yapacağınız bir Akabe turunda sizi ne gibi güzellikler bekliyor?
Akabe (1)
12 AY DENİZ KUM GÜNEŞ
Ürdün’ün Kızıl Deniz’e hatta denize kıyısı olan tek şehri Akabe. Akabe’nin bu fiziki konumu aynı zamanda muhteşem iklim koşullarıyla birleşince ise ortaya 12 ay deniz tatili çıkmış. Evet, Akabe’de 12 ay boyunca kesintisiz olarak denize girilebiliyor. Yılın yaklaşık 300 gününün güneşli olduğu Akabe’de, güneşin olmadığı günler hava biraz soğuk yüzünü gösterse de, deniz suyunda fark edilir bir ısı değişimi olmuyor. Akabe’de hal böyle olunca denize girmenin de ne bir ayı, ne bir günü ne de bir saati olmuyor.
Akabe (5)
Şehrin aynı zamanda ciddi bir dalış destinasyonu olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Kızıldeniz’in zengin denizaltı yaşamı sayesinde dalış meraklıları için de Akabe’nin özel bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Diğer bir avantaj ise dünyaca ünlü dalış merkezi Şarm El-Şeyh’e olan fiziki yakınlık.
Akabe (3)
“SAĞIM ÇÖL, SOLUM DENİZ”
Eğer Akabe’deyseniz, gün boyu elleriniz ceplerinizde yukarıdaki söz öbeğini mırıldanabilirsiniz. Sadece mırıldanmak da değil, eğer Akabe’deyseniz bir günü tamamen böyle geçirebilirsiniz. Bir yanı deniz, bir yanı çöl olan bu şehirde, Şnorkelle başladığınız bir günü, deve sırtında çöllere düşüp, gün batımını izleyerek geçirebiliriz. Arazi jeepleriyle yapacağınız çöl safarileri ve bedevi ziyaretlerinizden bahsetmiyoruz bile..
Akabe (2)
MİSTİK ORTA DOĞU TARİHİ
Akabe’nin tarihi ve kültürel açıdan da oldukça zengin bir şehir olduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan eğer bir tarih ve kültür tutkunu iseniz Akabe kesinlikle doğru adres. Yukarıdaki sav için, öncelikle Petra Antik Kenti’nden bahsetmek gayet yeterli olacaktır. Dünyanın yeni 7 harikasından biri olan Petra Antik Kenti, Akabe’ye sadece 1,5 saatlik mesafede yer alıyor. Akabe’ye kadar gitmişken Petra Antik Kenti’nin görülmesi şiddetle tavsiye edilir. Akabe’de mutlaka görülmesi gereken diğer yerleri ise Akabe Arkeoloji Müzesi, Mamluk Kalesi ve Akabe Mirasları Müzesi olarak sıralayabiliriz. Özellikle bölge tarihine dair detaylı bilgi edinmek isteyenler Akabe Mirasları Müzesi’ne mutlaka uğramalı.Petra_Tapınagi




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder