2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

En Güzel Orta Avrupa Şehirleri

Birbirinden güzel şehirleri, farklı kültürleri, geçmişin bugünden kopmadığı yerleri görmek her gezginin hayalidir. Bu tanıma en uygun rotalardan biri de Orta Avrupa şehirleri. Prag, Budapeşte, Viyana, Berlin bu şehirlerden sadece birkaçı. Daha çok keşfedecek Orta Avrupa şehri var ve hepsi birbirinden farklı zamanların izinden bugüne gelmiş harika yerler. Eğer yurt dışı turlarına çıkmayı planlıyorsanız tercihiniz Orta Avrupa turlarından yana olsun. En güzel Orta Avrupa şehirleri listemize göz atmadan da yola çıkmayın. :)
Budapeşte / Macaristan
orta-avrupa-sehirleri-1
Tuna Nehri’nin ikiye böldüğü Buda ve Peşte şehirleri… Bir yanda nehrin sakin akan suyu, diğer yanda tarihin izlerini taşıyan birbirinden ilgi çekici sokaklar… Çoğu kişi tarafından Orta Avrupa’nın Paris’i bile deniyor. Gallert Tepesi’nden görünen şehrin manzarası, Kraliyet Sarayı’nın içindeki çeşitli müzeler, köklü geçmişiyle Matthias Kilisesi Budapeşte’nin görülmesi gereken yerlerinden birkaçı. Orta Avrupa Turlarına çıkacaksanız, rotanıza Budapeşte mutlaka dahil olsun diyoruz. 
Berlin / Almanya
orta-avrupa-sehirleri-2
Orta Avrupa şehirleri denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri Berlin. Almanya’nın başkentliğini yapan Berlin tam anlamıyla müzeler şehri. Berlin Duvar Anıtı, Ku’damm Caddesi, Bellevue Sarayı, Brandenburg Kapısı Berlin’de görülmesi gereken en güzel yerler. İkinci eşya satan pazarları ve daha pek çok noktası ile gezdikçe keşfedilecek çok şey bulacağınız Berlin’i Orta Avrupa turlarınıza mutlaka dahil edin.
Viyana / Avusturya
orta-avrupa-sehirleri-viyana
Avusturya’nın hem başkenti hem de en çok ziyaret edilen şehri Viyana’da kültür, sanat ve tarih bir arada. Üstüne bir de yemyeşil bir doğa eklenince Orta Avrupa şehirleri arasında en çok etkileyen yerlerden biri olmayı başarıyor. Hofburg Sarayı, Sanat Tarihi Müzesi, Belvedere Sarayı, St. Stephan Katedrali özellikle görülmesi gereken noktalar. Dikkat! Neredeyse tatillerinin birkaç gününü Viyana’ya ayıran tutkunlar vardır. Viyana’yı gördükten sonra onlardan biri de siz olabilirsiniz. 
Prag / Çek Cumhuriyeti
orta-avrupa-sehirleri-prag
Yurt Dışı Turlarının en popüler şehirlerinden biri. Prag’da Görmeden Dönme Dediğimiz Yerlerin sayısı bir hayli fazla. Orta Avrupa turlarınız sırasında Prag’a ekstra zaman ayırmanız tavsiyedir. Yemekleri, kültürü, doğası, tarihi ile büyüleyen bu şehir Orta Avrupa’da en beğendiğiniz yerlerden biri olacaktır. Astronomik Saat, dünyanın en dar sokağı, Karel Zeman Müzesi, Kafka Müzesi derken dolu dolu bir gezi rotası olan Prag’da elinizden geldiğince fotoğraf çekmeyi sakın ihmal etmeyin.
Sibiu / Romanya
orta-avrupa-sehirleri-sibiu
Belki daha önce gitmeyi hiç düşünmediğiniz veya hiç duymadığınız Orta Avrupa şehirleri arasında Sibiu. Romanya’nın Transilvanya bölgesinde kala Sibiu, farklı yerler keşfetmek isteyen gezginler için en iyi alternatiflerden biri. Birbirinden güzel manzaraları, lezzetli yemekleri, renkli evleri, farklı sokaklarıyla Orta Çağ dokusunu kaybetmemiş bir yer. Yalancılar Köprüsü, Brukental Müzesi de Sibiu’da görülmesi gereken ilk yerler.
Salzburg / Avusturya
orta-avrupa-sehirleri-salzburg
Mozart’ın doğduğu şehir Salzburg, Avusturya’nın en çok ziyaretçi alan noktası… Mozart’ın doğduğu ev, Mirabell Sarayı, Aigen Sarayı ve Johannes Sarayı da bu şehri güzel kılan ve mimarileriyle göz dolduran önemli yapıları. Salzach Nehri kıyısında bisiklet sürmek ise bu turun en eğlenceli aktivitesi. Avusturya Turlarıyla baştan sona keşfetmesi keyifli bir yer kısaca.
Bratislava / Slovakya
orta-avrupa-sehirleri-bratislava
Tuna Nehri’ne kıyısı olan Orta Avrupa şehirleri arasındaki Bratislava, Budapeşte sonrasında kolayca ulaşacağınız bir şehir. Aslında bir şehirden daha küçük diyebiliriz. Bir günde baştan sona gezmek mümkün. Üstelik geziniz bittikten sonra kendinizi rahatlıkla Bratislava’nın sokaklarına bırakabilirsiniz. Bratislava Kalesi, Silah Müzesi, Soykırım Anıtı, Ulusal Müzesi, Saat Müzesi görülmesi gereken ilk noktaları.
Krakow / Polonya
orta-avrupa-sehirleri-krakow
Diğer Orta Avrupa şehirleri gibi Krakow da Orta Çağ havasını kaybetmeyen, tarihi yapılarıyla göz dolduran bir şehir. Vistül Nehri’nin güzelliği ise Krakow geziniz boyunca size eşlik edecek en güzel detay. St. Mary Bazilikası, Krakow Şehir Kulesi, Florian Kapısı burada görmeden dönülmemesi gereken yerler arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder