2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

PİSA KULESİNİN “EĞİK” TARİHİ

PİSA KULESİNİN “EĞİK” TARİHİ
Günümüzde İtalya’nın en çok turist çeken noktalarından biri olan Pisa Kulesi’ni bilmeyen yoktur. İlginç mimarisi ve trajikomik kaderi ile gören herkesi kendisine hayran bırakan Pisa kulesi, Toscana bölgesinde yer alan Pisa şehrinde yer alıyor. Her yıl yüz binlerce insanın ziyaret edip, etrafında ilginç fotoğraflar çektirdiği Pisa kulesini sizler için ziyaret edip, hakkında az bilinen bilgileri topladık. İşte tüm ayrıntılarıyla Pisa Kulesi;
Pisa_kulesi
Şehir merkezine oldukça yakın olan Piazza dei Miracolide yani Mucizeler Meydanı’nda bulunan kule, komşusu olduğu vaftizhane ve şehir katedrali ile birlikte UNESCO tarafından koruma altına alınmış. Bu yapının koruma altına alınmış olmasının nedeni tabi ki çok fazla turistik olması değil. Kule köklü olduğu kadar hayli ilginç bir tarihe de sahip.  Yapımına 1173 yılında başlanan Pisa Kulesi’ne 1274 yılında 3.katı inşa edilince, kule eğilmeye başlamış. Hemen anlaşılamayan bu durum, 1350 yılında kulenin tamamen tamamlanmasıyla birlikte netlik kazanmış. Üst üste 8 katlı sütunlar halinde inşa edilen Pisa Kulesi’nin asıl amacı, Pisa şehrinin zenginliğini ve gücünü göstermek olsa da kolaylıkla anlaşılacağı üzere durum çok pek de istenildiği gibi olmamış. Zaten kulenin bu kadar uzun bir zaman zarfında yapılmış olmasının temel nedeni de Floransa ile savaş halinde olunmasıymış.
Pisa_Kulesi (1)
16 metre çapı ve 56 metre yüksekliği bulunan kulenin her yüzyılda bir 7 cm eğildiğinin hesaplanması çok sürmemiş. Yakın zamanda sürekli eğilmekte olduğu için yıkılma tehlikesi atlatan Pisa Kule’si, 1990-2001 yılları arası turizme kapatılarak onarıma alınmış. Altındaki yumuşak zeminden kaynaklı eğilme yaşandığı tahmin edilen kule, ciddi bir düzeltme işleminden sonra, bugün ki haliyle yani 5,5 derecelik eğik haliyle sabitlenmiş.
Gelelim dünyaca ünlü Pisa Kulesi’nin turistik yanlarına. Şu bilgiyi vermeden geçmeyelim; adını içinde bulunduğu Pisa şehrinden alan kule, dünyanın birçok yerinde ünlü İtalyan yemeği Pizza adıyla biliniyormuş. Bu nedenle de en çok internet araması Pisa Kulesi yerine Pizza Kulesi şeklinde yapılıyormuş.
Gelelim Pisa Kulesi’nin turistik yanına. Kulenin dünya çapında bu denli popüler olmasının nedeni tahmin edileceği üzere eğik mimarisinden kaynaklanıyor. Kuleyi ziyaret eden hemen herkesin anı için çektirdiği fotoğraflar, özellikle perspektif çalışmaları birbirinden ilginç görüntüler oluşmasına neden oluyor. Kuleyi tek bir dokunuşuyla yıkan ya da serçe parmağıyla yıkılmakta olan bir kuleyi ayakta tutan insanların bu fotoğrafları sosyal medya aracılığıyla hemen herkesin dikkatini çekiyor. Bu nedenle kulenin en üstüne çıkmak için beklenen sıra kadar kule civarında fotoğraf çekimi için de kuyruklar oluşuyor.
Pisa
Pisa Kulesi’nin en önemli bir diğer özelliği ise, en tepesine yani çan kısmına çıkıldığında muhteşem bir şehir ve katedral manzarası sunuyor olması. Yaklaşık 300 basamaktan oluşan kuleye tırmanmanın 3. Kattan itibaren artan eğim nedeniyle biraz zorlayıcı olduğunu söylemekte fayda var. Fakat manzaranın bu zorluğa değeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Kule sezona göre değişmekle birlikte ortalama 20 € civarı bir ücretle kış aylarında 10.00 – 17.00, yaz aylarında ise 09.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Yüksek sezonda sıra beklememek için online bilet almak oldukça faydalı.




Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder