2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Ankara'da Gezilecek Yerler

Başkent Ankara, gezi için çok iddialı bir yer değilmiş gibi düşünülür çoğu zaman. Kışı fenadır, yazı sıkıcıdır, gidilse en fazla ne yapılır diye düşüneni de çoktur. Aslında Ankara gezilecek yerler bakımından oldukça zengin ve mutlaka görülmesi gereken bir şehirdir.
Sadece bir şekilde yolunuz düşünce değil de özellikle bir hafta sonu Ankara otellerinin birinde konaklayarak küçük bir şans vermeniz yeterli olacak. Ankara gezilecek yerler listemize göz atarak kendinize güzel bir gezi listesi hazırlayıp, ardından Ankara uçak bileti için araştırma yapmaya başlayın diyoruz. 
1) Anıtkabir
anitkabir-1
Anıtkabir
Ankara gezilecek yerler listemize Anıtkabir’le başlıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i görmeden Ankara’dan ayrılmayın. Bu kısa ziyaretin ardından hemen yanındaki Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezebilirsiniz. Müzede, Atatürk’e ait kişisel eşyalar ve giysiler sergileniyor.
2) Ankara Kalesi
ankara-kalesi-2
Ankara Kalesi
Ankara Otellerinde kalıp da kısa bir kale turu yapmadan olmaz. Ankara Kalesi, M.Ö. 2. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe sahip. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmiyor. Geçmişten günümüze birçok kez restorasyon çalışmasıyla yenilenmiş. Turistik ziyaretlere açık olmasıyla birlikte özel festivallere de ev sahipliği yapıyor.
3) Kocatepe Camii
kocatepe-camii-1
Kocatepe Camii
Ankara gezilecek yerler arasında olan bir diğer yapı Kocatepe Camii. 1967 yılında yapılmaya başlanan cami, 1987 yılında Turgut Özel tarafından ibadete açılmış. Camide kütüphane ve konferans salonları da mevcut. Turistik ziyaretlere açık ve haftanın her günü ziyaret edilebiliyor.
4) Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
rahmi_koç_müzesi-1
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Ankara’nın en önemli müzeleri arasındaki Rahmi M. Koç Müzesi, Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait Çengelhan’da bulunuyor. Müzede ilk daktilo, taşımacılıkla ilgili çeşitli objeler, 1850 yılından bu yana sanayide kullanılan ekipmanlar sergileniyor. Ankara’nın en keyifli gezi noktalarından biri olduğunu da hatırlatalım. 
5) Atatürk Orman Çiftliği
ataturk-orman-ciftligi-1
Atatürk Orman Çiftliği
Ankara’nın yeşil yüzünü görebileceğiniz Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk’e hediye edilmiş bir arazi. Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi ve Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki evin benzeri çiftliğin en çok merak edilen noktaları. Burası aynı zamanda fotoğraf çekmek için de Ankara’nın en güzel yerlerinden biri.
6) Anadolu Medeniyetleri Müzesi
anadolu-medeniyetleri-muzesi-1
Anadolu Medeniyetleri Müzesi
Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara’da görmeden dönme dediğimiz en önemli yerlerden biri ve bir Ankara gezisinde mutlaka yerini almalı. Anadolu’nun en önemli arkeolojik eserlerinin sergilendiği müze, dünyanın da sayılı müzeleri arasında yer alıyor. Buradaki koleksiyonları başka bir müzede görmek imkansızdır.
7) Augustus Tapınağı
augustus-tapinagi-1
Augustus Tapınağı
Ankara’nın tarihi zenginliğini gözler önüne seren bir kalıntı da Augustus Tapınağı. Tapınağın hangi yıl yapıldığı kesin olarak bilinmiyor. M.Ö. 25 yılından sonra yapıldığına dair tahminler var. Augustus Tapınağı’nı Hacı Bayram Mahallesi’nde ziyaret edebilirsiniz.
8) Kuğulu Park
kugulu-park-1
Kuğulu Park
Ankaralıların en çok gittiği yerler arasındaki Kuğulu Park, Ankara gezilecek yerler listelerinin de baş tacı. Kavaklıdere’de bulunan park, içindeki göl ve kuğuları nedeniyle bu ismi almış. Ayrıca dinlenmek için de harika bir yerdir.
9) Tunalı Hilmi Caddesi
tunali-hilmi-caddesi-1
Tunalı Hilmi Caddesi
Ankara’nın en hareketli caddelerinin başında geliyor. Tunalı Hilmi Caddesi alışveriş yapmak, bir şeyler yemek için en harika yerlerden biri. Kavaklıdere semtinde bulunur ve aynı zamanda ünlü Kuğulu Park bu caddededir.
10) Ankara Cumhuriyet Müzesi
cumhuriyet-muzesi-ankara-1
Ankara Cumhuriyet Müzesi
Ankara’daki II. TBMM binası bugün Cumhuriyet Müzesi olarak ziyaretlere açık. Müzede o dönemin meclis kanunları, ilk üç Cumhurbaşkanı dönemine ait eşyalar sergileniyor. Müze öyle çok büyük değil fakat tarihi açıdan önemli bir binada yer alması ve değerli bir koleksiyona sahip olması nedeniyle Ankara gezilecek yerler listenizde mutlaka olsun.

Not: Ankara otellerinin yoğun görüldüğü bölgeler Çankaya, Kavaklıdere ve Ulus çevresi. Ankara gezisine çıkmadan önce otel rezervasyonlarınızı bu bölgelerdeki konaklama tesislerinden yana kullanabilirsiniz. Şimdiden keyifli bir Ankara gezisi geçirmenizi dileriz.





Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder