2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ÖZERK BÖLGE TOSCANA’NIN EFSANE ŞEHİR VE KASABALARI

ÖZERK BÖLGE TOSCANA’NIN EFSANE ŞEHİR VE KASABALARI
Muhteşem bir coğrafya düşünün; göz alabildiğine uzanan vadiler, o vadilerde yetişen kaliteli mi kaliteli tarım ürünleri, sabah uyandığınızda pencereden odanıza dolan cıvıl cıvıl kuş sesleri, çoğunun araç trafiğine kapalı olduğu tarihi ve dar sokaklar, lezzeti yaşam kalitesini belirleyen yemekler, dünyanın başka yerinde zor bulunacak düzeyde kaliteli şaraplar, nereden geldiğinizi kim olduğunuzu hiç sorgulamadan sizinle sıcak ilişkiler kuran lokal insanlar, ve hepsinden daha da önemlisi sükunet, huzur ve sanat.. İşte tüm bunları aynı anda bulabildiğiniz bir yerdeyseniz, orası çok yüksek ihtimalle İtalya’nın güzel bölgelerinden biri olan Toscana’dır. Sizleri dar zamanda birçok köşesini dolaşarak hazırladığımız Toscana rehberi ile tanıştırmak istiyoruz.
Toskana_2
1934 yılında İtalya’dan kısmi özerklik alan Toscana’nın toplam nüfusu 4 milyona yakın. Oldukça geniş bir yüz ölçümüne sahip bu coğrafya için, İtalya’nın sanat başkenti demek mümkün. Öyle ki, başkenti Floransa olan bu bölgenin birçok şehir ve kasabası UNESCO tarafından koruma altına alınmış. Toscana bölgesinde görülebilecek şehir ve kasabaları şöyle sıralayabiliriz;
FLORANSA
Tüm dünya tarafından sanatın ve Rönesans’ın başkenti olarak tanınan Floransa, Toscana bölgesinin başkentidir. 1 milyon nüfusa sahip Floransa, her yıl en az nüfusu kadar sanat sever turisti ağırlar. Çok sayıda müze ve sanat galerisine sahip bu efsane İtalyan şehrinde mutlaka görülmesi gereken yerleri Duomo Meydanı, Santa Maria del Fiore Katedrali, Medici Sarayı, Fra Angelico Müzesi, Akademi Galerisi, Sinyorlar Meydanı, Eski Köprü, Uffizi Müzesi ve Boboli Bahçeleri’dir.
Floransa
PİSA
İtalya’nın en çok tanınan turistik simgelerinden Pisa Kulesi’ne ev sahipliği yapan Pisa şehri, Toscana bölgesinin Floransa’dan sonra en önemli ikinci şehridir. Dar sokakları ve tam ortasından geçen muhteşem nehriyle Pisa, İtalya’nın en entelektüel bireylerini yetiştirir. Şehirdeki öğrenci popülasyonunun Pisa’ya kimliğini verdiğini söyleyebiliriz.  Avrupa’da modern bilimlerin atası olarak kabul edilen Galileo Galilei’nin yaşamını geçirdiği Pisa’nın en turistik noktası Pisa Kulesi, Vaftizhane ve Pisa Katedralini de içine alan Mucizeler Meydanı’dır. Meydan, 1987 yılından beri UNESCO Dünya Mirasları Listesindedir.
Pisa
LUCCA
Lucca, deyim yerindeyse İtalya’nın en gizli hazinesi. Geçmiş yıllarda Venedik’le birlikte İtalya’nın en büyük iki şehrinden biri olan Lucca, günümüzde oldukça korunaklı bir tarihi eser gibi varlığını sürdürüyor. Her biri film karesini andıran çok sayıdaki dar sokağıyla, Venedik gibi Lucca’da da gezmek için en iyi yöntem kaybolmak. Etrafı dev surlarla çevrili Lucca’nın büyük kısmı araç trafiğine kapalı. Bu yüzden halkın çok büyük kısmı ulaşım için sadece bisiklet kullanıyor. Bu küçük şehrin birçok noktasından kiralayabileceğiniz bisikletlerle sokak aralarını dolaşıp, tarih, sanat ve estetiğin tadına varabilirsiniz.
Lucca_Toscana (1)
VOLTERRA
Tarihe ve özellikle İtalyan tarihine meraklıysanız, Volterra İtalya’da ilk gitmeniz gereken yer. Geçmişi Etrüskler’e dayanan şehiri, sahip olduğu dev surlar ve konumu nedeniyle uzaktan bakınca bir kale zannetmek mümkün. İçine girildiğinde ise birbirinden eski ve görkemli yapıları bir bir gezmeye başladığınız Ortaçağ şehri oluveriyor hemen.  Çok sayıda tarihi katedral ve meydana sahip bu şehirde yemek yenilen her restoran, konaklanan her otel bölge tarihine damga vurmuş birer yapı olma özelliği taşıyor. Surların dışında kaldığı için Volterra turu sırasında panoramik olarak görülebilen Antik Roma Tiyatrosu, şehrin en önemli kalıntısı.
Volterra
SAN GİMİGNANO
Toscana bölgesinin en fantastik kasabası olan San Gimignano, tüm dünya tarafından ortaçağın Manhattan’ı olarak bilinmektedir. Kasabanın bu şekilde anılmasının en önemli nedeni, ortaçağda ülkenin en zengin insanlarının görkemli kasabadaki dev kulelerde yaşamasıymış. Şehrin simgesi olan dev kuleler, zenginliği temsil ediyor. Yani sahibi ne kadar zenginse kulesi de o kadar büyük oluyor. Çok sayıda meydan, kilise ve müzeyi bünyesinde barındıran San Gimignano’nun en üst bölgesinde bulunan küçük kulesine çıkıldığında karşılaşılan Toscana manzarası kelimelerle anlatılmayacak kadar güzeldir. Ayrıca dünyanın en iyi dondurmasının da burada yapıldığı söylenmektedir.
San_gimignano
SİENA
Siena için, Floransa’dan sonra Toscana bölgesinin en turistik ikinci şehri denilebilir. İçinden turistleri çıkardığınızda terk edilmiş bir ortaçağ şehrini andıracak olan Siena’nın eski şehir bölümü UNESCO Dünya Mirasları Koruma listesindedir. Şehrin en ünlü meydanı olan Piazza del Campo İtalya’nın en güzel birkaç meydanından biridir. Siena’ya gidildiğinde insanı en çok şaşırtan şey, halkın kente duyduğu sevgi ve bağlılık olacaktır. Siena halkının neredeyse tamamı için Siena uğruna can vermek onur olarak kabul edilmektedir.
Siena




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder