2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bursa'da Yaşama İsteği Uyandıran 10 Şey

Bursa'da Yaşama İsteği Uyandıran 10 Şey
Tarihi, doğası, insanları, aklını başından alabilecek lezzete sahip yemekleri ve daha niceleri ile yeşil Bursa sizi çağırıyor. Türkiye'nin dört bir yanı cennet ama Bursa ayrı bir cennet. Daha önce Bursa'ya hiç gitmediyseniz, gitmek için hep ertelediyseniz ya da ben gittim ama çok vakit geçiremedim gezemedim diyorsanız neler kaybettiğinizi birazdan görünce çok üzüleceksiniz.

Bursa denilince eminim ki herkesin aklına bir şey gelir, bizim içinse Bursa = iskender. Bursa tabi ki de sadece 'iskender kebap' demek değil ama öncelik sırasına göre öyle. :) İşte bizi Bursa'ya aşık eden sizi de sizden alacak 10 maddeyi listeliyoruz.

1 - Cumalıkızık, Gölyazı, Tirilye ve Görükle Dörtlemesi

gölyazıŞimdi bu dörtlemede neyin nesi dediğinizi duyar gibiyiz. Burada bir Bursalı ve Bursa aşığı hemen ne demek istediğimizi anlar. Tarihin kol gezdiği sokaklardan biridir Cumalıkızık. Gölyazı ise sakinliğin, huzur ve dinginliğin Bursa'daki adresi. Tirilye ise deniz ile tarihin buluştuğu bir balıkçı kasabası iken Görükle Bursa'nın en hızlı yaşayan, en eğlenceli, en kalabalık ve en çalışkan öğrenci beldesidir.

2 - Uludağ

uludağ
Uludağ anlatılmaz yaşanır. Ama gerçekten Uludağ anlatmakla bitmez yaşamakla tadına doyum olmaz. Kışın Bursa'nın kalbi Uludağ'da atar. Tüm sosyete, yabancı turistler, kayağa ve snowboarda aşık sporcular Uludağ'dadır. Hele bir de yılbaşı partileri, kış festivalleri dillere destandır Uludağ'ın.

3 - Tophane, Irgandı Köprüsü ve Asırlık İnkaya Çınarı

ırgandı
Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin türbeleri Tophane'dedir. İnkaya'daki asırlık çınar ise Uludağ yolunda neredeyse Osmanlı ile yaşıt Bursa çınarlarından sadece biri. Irgandı Köprüsü, Bursalı zanaatçıların geleneksel el sanatlarını icra ettiği tarihi köprü. Bu arada Tophane'ye geldiğinizde türbelerin hemen yanı başında bulunan çay bahçesinde Türk kahvenizi yudumlarken panoramik Bursa manzarasının tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz.

4 - Ulu Cami, Yeşil Cami, Yeşil Türbe

ulucami
Şehrin simgesel yapılarından Bursa Ulu Camii, Yeşil Cami ve Yeşil Türbe. Bursa'ya gelen herkes bu üç simgesel yapıdan birine uğramadan gitmez. Birbirleri ile karşılıklı olan Yeşil Cami ve Yeşil Türbe eşsiz bir Bursa manzarasına da sahiptir.

5 - Hacivatım - Karagözüm

karagöz Bu iki karakterin gerçekten yaşayıp yaşamadığı, yaşadıysa nerede nasıl yaşadığı kesin olarak bilinmemekte. Haklarında anlatılan her şey bir rivayete dayanır. Bursalılar rivayet olsa da Hacivat ve Karagöz'e sahip çıkarak onların bir müzesini dahi yapmışlar.

6 - Pideli Köfte, İskender ve Cantık Üçlemesi

iskenderBursa'nın simgeleşmiş yemeklerinden biri olan iskender kebabı sevmeyen yoktur. Ancak Bursa'da pideli köfte podyumlarda boy göstermeye başladığından beri iskender kebabın işi baya zorlaştı. Cantık ise benim kulvarım farklı dese de lezzeti hepsi ile yarışır nitelikte. Geldiğinizde yemeden asla gitmeyin.

7 - Timsahlar, Teksas ve Şampiyonluk

bursaspor'Yeşiline beyazına kalpten bağlıyız, yaz kış demeden hep seninle yaşarız. Bursaspor efsanesi durmadan anlatılacak, hedefimiz tek timsah şampiyon olacak!' Timsahı, timsah yürüyüşü, Yeşil İnciler'i, Teksas'ı, Ünitimsah'ı, Taraftar 16'sı, şampiyonluğu ve kupası ile Bursa'nın haklı gururu Bursaspor. Bu arada şampiyonluk kupasını Bursa Kent Müzesi'nde görebilirsiniz.

8 - Arap Şükrü Sokağı

arapşükrüeBursa'nın en ünlü ve en özel sokağıdır Arap Şükrü Sokağı. Rakı - balığın, sazlı sözlü eğlencenin adresi Arap Şükrü'de bir akşam takılmadan Bursa'da eğlendim diyemezsiniz.

9 - Koza Han, Eski İpek Han ve Kapalı Çarşı

kozahanUlucami'nin etrafında ve yakın yerlerinde Osmanlı'dan kalma tarihi ünlü çarşılarda alışveriş yapmanın, geniş avlularında dinlenmek ve kahvenizi yudumlamanın verdiği hazzı mutlaka yaşamalısınız.

10 - Araba Müzesi ve Kent Müzesi

arabamüzesiTofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi ve Bursa Kent Müzesi, Bursa'ya geldiğinizde kesinlikle görmeniz gereken iki ayrı müze. Tofaş Araba Müzesi'nde fabrikanın ilk üretimi olan arabaları bile görebilirsiniz. Bilinenden çok farklı bu iki müzede hiç sıkılmadan gezeceğinize ve bu kısacık zamanda Bursa'yı çok daha iyi tanıyacağınıza eminiz.

Bonus: Kestane Şekeri ve Karyoka

kestane şekeriİşte bu tatlılar bir efsane! Sakın sadece hediyelik alayım demeyin kendinize de alın. Çünkü, tadına baktıktan sonra vermekten vazgeçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder