2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bu Yapılardan Aşağı Bakmak Cesaret İstiyor

Bu Yapılardan Aşağı Bakmak Cesaret İstiyor
Gelişen teknoloji, insanoğlunun yükselme tutkusu, gösteriş ve estetiğe verilen önemin artması gibi nedenlerle yükselen dev gökdelenler, ait oldukları topraklara değer katmaya devam ediyor. Öyle ki, bu konuda birbiriyle yarışan şehirler yüksek yapıları sayesinde her yıl milyonlarca turist çekebiliyor. Bir de bu yapılar eşsiz güzelliklere sahip turistik şehirlerde yükseliyorsa, insanların sadece bu yapıları görmek için o şehirlere gitmesi olağan bir durum haline geliyor. İşte bulunduğu şehre değer katan dünyanın en yüksek 5 binası:

Petronas Tower – Kuala Lumpur

Malezya’nın Kuala Lumpur kentinde bulunan Petronas Kuleleri, 451 metre yüksekliğiyle 1998 – 2004 yılları arasında dünyanın en yüksek yapısı olma unvanı taşımış. Muhteşem güzelliklere sahip Kuala Lumpur şehrini ziyaret eden hemen herkesin görüp önünde fotoğraf çektirdiği yapı, kentin en önemli turistik objesi olma özelliği de taşıyor. Cesar Pelli tarafından tasarlanmış olan 88 katlı yapı, toplamda 1,6 milyar dolara mal olmuş.
Petronas_kuleleri

Internatıonal Commerce Center – Hong Kong

Hong Kong’un en yüksek binası olan International Commerce Center, tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü binası olmayı başarmış. 15. katında bulunan özel bir restoran ise dünyanın en yüksek noktasında bulunan restoran olma özelliği taşır. 484 metre uzunluğundaki bu gösterişli binada toplam 30 asansör, 14 shuttle ve 2 VIP asansör bulunuyor.
International_Commerce_Center

Shanghaı World Fınancıal Center – Şangay

Çin’in Şangay kentinde bulunan yapı, bir finans merkezi olarak görev yapıyor. 2008 yılında tamamlandığında dünyanın en yüksek ikinci binası olan yapı bugün listemizin üçüncü sırasında yer alıyor. Çok sayıda ofis ve konferans salonuna sahip olan yapıda 2 adet dünyaca ünlü otel yer alıyor. 494 metre yüksekliğe sahip olan binanın tasarımcı ise benzer işlerle her daim anılmakta; Kohn Pedersrn Fox Associsutes. Yapı, 1,2 milyar dolara mal edilmiş.
Shanghai_World_Financial_Center

Taıpeı 101 – Tayvan

İnanılmaz yüksekliğinin yanı sıra muhteşem bir estetiğe de sahip olan Taipei 101, Tayvan’ın Taipei şehrinde yer alıyor. Kültürel kodların modern mimari ile bütünleştiği yapı, 2010 yılına kadar dünyanın en yüksek binası sayılıyordu. Bu unvanı taşıdığı dönem boyunca dünyanın 7 harikası (geçici) arasına da girmeyi başaran yapı, şehrin en önemli turizm noktası. Her gün binlerce kişinin sadece görmek için ziyaret ettiği Taipei 101, 509 metre yüksekliğinde. Maliyet ise 1,9 milyar dolar.
Taipei

Burj Khalıfa – Dubaı

İnsan eliyle yapılmış en yüksek yapı olma özelliği taşıyan Burj Khalifa, günümüzde mühendisliğin gelebildiği son nokta olarak değerlendiriliyor. Yapı Dubai için olduğu gibi dünyanın da en en turistik noktalarından biri. Günlük ziyaretçi sayısı dudak uçuklatacak boyutta. Yapının en üstüne çıkıp muhteşem manzaraya tanık olmak için ya uzunca bir süre beklemek ya da bir miktar para ödemek gerekiyor. Adrian Smith tarafından tasarlanmış olan ve 828 metre yüksekliği bulunan bina, daha iyisi yapılana kadar en iyi olarak kalmaya devam ediyor.
Burj_Khalifa




Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder