2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Tibet’e Gitmek Neden Zor? Neden Önemli?

Tibet’e Gitmek Neden Zor? Neden Önemli?
Kent hayatının sıkıca sarıp sarmaladığı bugünlerde, belki de mevcut hayatımıza mola vermenin en etkili yöntemi tatiller. Fakat tatiller de çözüm olamayabiliyor bazen. Bir kalabalıktan çıkıp başka bir kalabalığa girmek, kaotik bir metropolden kaçıp başka bir metropolde tatil yapmaya çalışmak bazen tam olarak rahatlatmayabiliyor insanı. Tam da bu noktada öyle rotalar çıkıyor ki karşımıza, gittiğimizde kendimizi başka bir ülkede ya da şehirde değil, başka bir dünyada gibi hissedebiliyoruz. Az bulunan bu tatil rotalarından biri ve belki de en önemlisi Tibet olsa gerek.
Kendine has muhteşem dokusuyla seyahat severlerin tutkularını kışkırtan Tibet’e gitmek pek öyle kolay değil. Öncelikle tüm prosedürlerden bağımsız olarak, sağlık durumunuzun bu destinasyon için elverişli olması gerekiyor. Sadece başkent Lahsa’nın 3.680 metre rakıma sahip olduğunu düşünürsek, birçok kronik rahatsızlığın Tibet’e gitmeye engel olduğunu söyleyebiliriz. Peki, nedir bu hastalıklar? Yüksek tansiyon, şeker, kalp, astım ve yüksek kolesterol gibi sorunlarınız varsa, Tibet’in sizin için uygun olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Bu rahatsızlıklardan herhangi birine sahip olmayanlar dahi, gitmeden önce kendilerini Tibet koşullarına hazırlamalı. Dünyanın çatısı olarak bilinen Tibet’in yüksekliği gayet sağlıklı birini dahi kolayca hasta edebilir.
Tibet’e seyahat eden yolcuların en çok şikayet ettiği rahatsızlık, irtifa hastalığı yani Hipoksi’dir. Sürekli yüksek rakımlar arasında yolculuk yapmaktan kaynaklanan bu rahatsızlıktan korunmanın en etkili yolu da Tibet’e ulaştığınız ilk günü, otelinizde dinlenerek geçirmeniz. Diğer basit ama etkili yöntemler ise, Tibet’te bulunan eczanelerden küçük bir oksijen tüpü edinmek ve seyahatiniz boyunca bol bol sıvı tüketmek.
tibet_2
Sağlık koşullarından bağımsız olarak Tibet’e gitmenin başka bir zorluğu ise prosedürlerle ilgili. Tibet, çok özel izinler dışında münferit olarak turist almıyor. Yani çantanızı sırtınıza takıp Tibet’e gitmeniz çok mümkün değil. Bu efsane bölgeyi deneyimlemenin en kesin ve güvenli yolu bir tura dahil olarak gitmek. Tur şirketinizin Tibet’te bulunan yetkili acentadan alacağı özel izinle Tibet’i grup halinde ziyaret edebileceğinizi unutmayın.
Peki, bütün bu zorluklara katlanarak neden Tibet’e gitmeli? Cevabı aslında çok açık; nirvanaya ulaşmak için! Bir din olarak varlığını bugüne dek olduğu gibi sürdürmüş olmayı başaran Budizm, günümüzde dünyanın birçok bölgesinde yaşayan insanları, bazı öğretileriyle ruhsal ve fiziksel bir arınmaya teşvik ediyor. Gelişmiş birçok dünya ülkesinde yaygınlaşan yoga aktiviteleri aslında Budist öğretileri temel alıyor. Resmi dinin Budizm olduğu Tibet, bu yönüyle dünyanın birçok yerinden çok sayıda turist çekiyor. Yoga salonlarından yapılan meditasyonların gerçek rahipler eşliğinde gerçek manastır ve stupalarda yapılması bu alanda ulaşılabilecek en üst nokta kabul ediliyor.
Tabi ki, Tibet’i görme gerekçesi bununla sınırlı değil. Tibet benzersiz kültürü ve muhteşem doğasıyla farklı bir seyahat arzulayan herkesin en gözde tatil rotası. 21. yüzyıl yaşam tarzına oldukça uzak bir gerçekliğe sahip olması Tibet’i hayli mistik kılıyor. Muhteşem doğasına gelince, kim ilkokuldan beri adını sıkça duyduğu görkemli Himalaya Dağları’nı görmek istemez ki? Dünyanın en yüksek dağı olan Everest’in fotoğrafını çekmek, belki ona tırmanmak… Nepal üzerinden yapılan uçuşlarda Everest’in üzerinden geçmek… Bunlar ve sayısız birçok güzellik Tibet’i tüm zorluklara rağmen dünyanın en gözde tatil destinasyonlarından biri haline getirmeye yetiyor.




Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder