2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Lapland’de Kuzey Işıkları Masalına Davetlisiniz

Lapland’de Kuzey Işıkları Masalına Davetlisiniz
Büyüleyici Kuzey Işıklarının altında, kartpostalı andıran güzelliği ile göz dolduran Lapland’e doğru yol alıyoruz…
Bakın sizi neler bekliyor!

Helsinki

Yeni ve şaşırtıcı. Dinamik ve hareketli. Helsinki şehir hayatının yavaş ritmini yakalayın. Keşfedin ve ilham alın!
Finlandiya’nın başkenti Helsinki her yaştan ziyaretciye hem görülecek hem de yapılacak birçok aktivite ve mekan sunuyor.
İşte Helsinki’de gezilecek yerler!
helsinki

Market Meydanı

Market Meydanı, Helsinki’nin en uluslararası ve en tanınmış alışveriş mekanlarındandır. Buradaki marketler hem yerel yemekler ve tatlılar hem de el yapımı hediyelik eşya satar. Bu alanda ayrıca ısıtıcılarla sıcak tutulan ve kafe olarak kullanılan bir çadır bulunmakta. En soğuk günlerde bile bu kafeye gidip rahatça üşümeden kahvenizi yudumlayıp zaman geçirebilirsiniz.
pazar_meydanı_helsinki,

Parlamento Binası

Finlandiya’nın 200 kişilik bu parlamento binası, etkileyici yapısıyla 1920’lerin klasik havasını yansıtmakta. Binanın ön cephesi Kalvola’dan gelen kırmızı granitten yapılmış. Ana cephesinde ise 14 adet Korint kolon bulunur. Ziyaretçi merkezi ana binanın solunda ufak parlament binasında (Arkadiankatu 3, Pazartesi – Cuma saat 10:00 ile 16:00 arası açıktır) bulunur.
Ziyaretçi merkezinde aradığınız bütün bilgileri bulabilirsiniz. Burada parlamento binası ile ilgili videoları izleyebilir ya da broşürleri okuyabilirsiniz. Ek olarak Café Pikku Parlamentti bedava internet ileşimi ile bu binada bulunur.

Helsinki Katedrali

Bir çoğuna göre Helsinki’nin sembolü olarak kabul edilen bu Katedral, güzelliği ve tarihi yapısıyla dikkat çeken bir protestan kilisesidir. Kilise 19. Yüzyılda mimar Carl Ludwig Engel tarafından, imparatorluk tarzı olan Helsinki şehir merkezinin bir parçası olarak dizayn edilmiş ve 1852’de kullanıma açılmıştır.
helsinki_katedrali
Büyülü Lapland’i Perisos Turizm ile keşfedin…

Noel Baba Köyü

Finlandiya’nın Lapland (Laponya) Bölgesi’nde yer alan Noel Baba Köyü’nde, her gün Noel Baba ile karşılaşmaya ne dersiniz?
Noel Baba Rovaniemi’yi memleketi olarak ilan ettiğinde,  Korvatunturi’de bulunan evinin geçtiğimiz yüzyılın başında nasıl afişe olduğunu ve bu çok gizli korunan sırrın nasıl ortaya çıktığını anlattı.
Gizli lokasyonunu korumak adına, Elf halkı insanların Noel Baba ile buluşabilecekleri kutup dairesine yakın bir yer inşaa etme kararı aldı.
Noel Baba’nın yılın her gününü bu köyde geçirdiği ve hayattaki tek görevi olan çocukların iyi ve büyüklerin ise nazik olmalarını sağladığına inanılır. Aynı zamanda yılbaşının manevi önemini ve güzelliğini de hatırlatır.
santa_claus_village

Husky Çiftliği

Çiftlik ülkenin en kuzeyinde kalan ve Avrupanın en vahşi yerlerinden olan Kutup Dairesi’nin hemen sınırında, ülkenin en büyük 3. Doğal parkında yer alır.
Böyle bir çifliği kalıcı kılmak büyük miktarda işçi gerektirmektedir. Çiftliğin sahipleri olarak buranın bütün husky’ler için temiz, güvenli ve yaşanabilir bir ortam olmasını sağlamak için ciddi bir uğraş vermekte. Bu tutumları ise onları diğer çiftliklerden ayıran en önemli özelliği.
husky

Kar Kalesi (Snow Castle)

Laponya’nın kalbinde yer alan Kar (Buz) Kalesi, her yıl yeniden inşa ediliyor. Bu büyüleyici kale içerisinde katılacağınız turda buzdan heykelleri görebilirsiniz.
Snow-Castle

Sampo Buzkıranı

Bu Fin buzkıran gemisi 1960’da inşaa edildi ve Kemi ilinde yer alıyor. Çok uzun bir sure hizmet veren bu devisa gemi, kutubun sert koşullarına dayanması için inşaa edilmiştir.
1988’de Sampo kariyerine turizm sektöründe devam etmiş ve ilk turunu 14 Nisan 1988 de yaptı. 1989’da 1000, 1994’de ise 6000 yolcu taşıdı.
Sampo’nun sürekli demir aldığı yer ise Kemi ilindki Ajos kıyısıdır. Yaz aylarında burada kalan Sampo, kış aylarında Bothnia Körfezi’nde turistik gezilerine devam eder.
Tur esnasında buzulların üzerine çıkma fırsatı yakayabilirsiniz. Sampo tek seferde 150 yolcu kapasitesi ile hizmet verir. Yıl boyunca 50 ülkeden ortalama 10 bin turist ağırlamaktadır. Siz de onlardan biri olmaya ne dersiniz?
sampo_icebreaker




Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder