2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Kuzey Işıklarının Dansını İzleyebileceğiniz En İyi 7 Yer

Kuzey Işıklarının Dansını İzleyebileceğiniz En İyi 7 Yer
Bu kış farklı bir tatil arıyorsanız bizce rotanızı kuzeye daha kuzeye çevirin. Dünyanın sadece kutup bölgelerinde görülen 'aurora borealis'e doğru. Şafak Tanrıçası Aurora'dan ismini alan aurora borealis yani kutup ışıkları veya kutup aurorası; gökyüzünde oluşan ve yeryüzünün manyetik alanı ile güneşten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkan doğal ışımaların adıdır.

Orta Çağ Avrupa'sında bu ışık dansının tanrıdan gelen işretler olduğuna inanılırmış. Dünyanın belki de en etkileyici ve göz kamaştırıcı bu gösterisine biraz şans, iyi yapılmış bir plan ve doğru zamanlama ile şahitlik edebilirsiniz. Dünyanın yaptığı bu büyüleyici ve mucizevi dansı izleyebileceğiniz en iyi 7 şehri sizin için aşağıda listeledik.

1 - Kiruna / İsveç

 kirunaAurora boresalis yani kutup ışıklarının büyüleyici gösterisini izleyebilmeniz için Kiruna'da düzenlenen gece turlarına katılabilirsiniz. Hava şartlarından dolayı eğer ışık dansı görünür değilse, Esrange Uzay Merkezi turuna katılıp bol yıldızlı İsveç gökyüzünü de seyre çıkabilirsiniz.

2 - Tromsø / Norveç

tromsdalen
Norveç'in Tromsdalen şehrinde kutup ışıklarının en güzel dansı, Kasım ile Şubat ayları arasında sahne alıyor. Bu aylarda görülebilen ışık gösterisinde, Tromso sahnesinin en uygun yerlerden biri olduğunu geldiğinde fark edeceksiniz. Ayrıca şehrin ünlü katedrali olan Arctic'in etrafındaki bu gösterinin sizi büyüleyeceğine eminiz.

3 - Denali Milli Parkı / Alaska

denali
İzleyenler için tanıdık gelecek bir yer burası. Ünlü ‘Into the Wild' (Özgürlük Yolu) filminden az çok aşına olduğumuz Alaska'nın vahşi yaşam alanları, şehir ışıklarından da uzak olmasından dolayı kuzey ışıklarını görmek açısından inanılmaz iyi bir nokta.

4 - Grönland / Danimarka

gronland
Dünyanın sonuna geldik diyeceğiniz bir yer Grönland. Bu gösterideki en önemli etken tabi ki de hava şartları. Çünkü gösteriyi kusursuzca izleyebilmeniz için ne kar ne de yağmur olmaması hatta havanın bulutlu bile olmaması gerekiyor.

5 - Reykjavik / İzlanda

reykjavikKuzey Işıkları eğer hava açıksa, İzlanda'nın birçok bölgesinden görülebilir. İzlanda'nın başkenti Reykjavik de aurora borealis yolculuğunuzun durağı olabilir. Reykjavik'e olan seyahatinizi planlarken dünyanın elektromanyetik hareketliliğinin yüksek olduğu dönemi yakalamaya dikkat etmeniz gerektiğini de hemen hatırlatmak isteriz.

6 - Paatsjoki / Finlandiya

paatsjokiPaatsjoki'de kuzey ışıklarını izlemek için en popüler yer Paatsjoki Köprüsü'dür. Şehirde kuzey ışıklarını görme şansınız açık havalarda %90'a kadar yükselir.

7 - Fairbanks / Alaska

fairbanksAmerika'nın Alaska Eyaleti'nde yer alan Fairbanks'ın yaklaşık 30 kilometre kuzeyindeki tepeler kutup ışıklarının dansını izlemek ve fotoğraflamak için en uygun yerlerden biridir. Fairbanks'a bu gösteri için gelen gözlemcilere özel pansiyonların hizmet vermekte olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Bonus: Aurora Australis / Güney Işıkları'nın Dansı

fairbanksGüney Kutup Bölgesi'nde de görülen ışığın dansı, aurora australis yani güney kutup ışıkları, kuzey ile benzer özelliklere sahip. Ancak güney ışıkları Antarktika'da, Güney Amerika'da ve Avustralya'da daha yüksek enlemlerden görülebilir. Australis Latince bir kelime olup ‘güneyin olan' anlamına gelmektedir.





Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder