2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Saraybosna Gezisi Hakkında Her Şey

saraybosna-gezisi-2
Balkan şehirlerinin son yıllarda gördüğü yoğun ilgi gün geçtikçe artıyor. Bosna Hersek’in başkentliğini yapan Saraybosna da bundan nasibini almış bir Balkan şehri.
Son yıllarda Balkan Turlarının en popüler gezi noktalarından biri olan Saraybosna’yı bir hafta sonuna dahil edebilir, iki günde baştan sona keşfedebilirsiniz.
Kısaca Saraybosna
Saraybosna, dünyanın pek çok noktasından, özellikle Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin ilgisini gösterse de yerel halkın Türk turistlere karşı özel bir ilgisi var. Şehirde camiler, Türklerin işlettiği dükkanlar ve hatta bazı sokaklarda Türk bayrakları görebilirsiniz. Kısaca Saraybosna gezisi sırasında kendinizi memleketinizdeymiş gibi rahat hissedeceksiniz.
Saraybosna Para Birimi
Saraybosna para birimi Konvertibıl Mark. TL’den bir tık daha değerli fakat Saraybosna’da hayat standardı Türkiye’ye göre de ucuz.
Saraybosna Alışveriş
Saraybosna gezisi boyunca alışveriş için gideceğiniz yerler sınırlı fakat Başçarşı tüm alışveriş ihtiyacınızı karşılayacak nitelikte. Halı, kilim, el işlemeleri ve çeşitli hediyelik eşyalar arasında zamanın nasıl geçtiği pek anlaşılmıyor burada. Bosna kahvesi, lokum, tahta kaşıklar, gümüş işlemeler Saraybosna’da alabileceğiniz alternatif hediyelik eşyalar.
saraybosna-sebil-1
Saraybosna Konaklama
Yurt Dışı Turları arasından Saraybosna’yı tercih edecekseniz eğer, şehirde her bütçeye hitap eden konaklama tesisleri olduğunu en başta söyleyelim. Yaklaşık 200 otele sahip olan Saraybosna’da konaklamak için ilk tercihiniz Başçarşı çevresi olsun. Buradaki oteller geziniz boyunca dilediğiniz yere rahatça ulaşmanızı kolaylaştıracak.
Saraybosna’da Gezilecek Yerler
Şehir, görülmesi gereken tarihi değerlerle dolu. Biz dolu diyoruz ama şehir küçük olduğu için iki güne rahatlıkla sığdırabilirsiniz gezilecek yerleri.
Bosna Hersek Ulusal Müzesi: Tarih, sanat tarihi, arkeoloji ve coğrafya ile ilgili pek çok objenin bulunduğu Bosna Hersek Ulusal Müzesi, zengin koleksiyonuyla Saraybosna’da görmeniz gereken ilk yer. 2012 yılında kaynak yetersizliği nedeniyle kapanmış olsa da bu durum artık geçerli değil. Tekrar açılması sağlanan müze bugün şehrin en çok ziyaret edilen yeri.
Gazi Hüsrev Bey Camii: Başçarşı’da bulunan cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş. Bosna Sancakbeyi Gazi Hüsrev Bey’in isteği üzerin yapılmış. Mimar Sinan eserlerinden biri. Saraybosna gezisi için not ettiğiniz yerler arasında mutlaka olsun.
Umut Tüneli: Yaşam Tüneli olarak da adlandırılan Umut Tüneli, Bosnalıların savaş sırasında saklanmış olduğu tünel. Toplam 800 metre uzunluğunda. Savaş döneminde günde 1000 kişinin kullandığı tünel, bugün şehrin en merak edilen noktası. Tünelin kuzeyinde kalan ev ise 1996 yılından bu yanan müze olarak ziyaret ediliyor.
Latin Köprüsü: Bir Osmanlı mimarisi olan Latin Köprüsü, esasında I. Dünya Savaşı’nın başladığı nokta ve Saraybosna gezisi sırasında kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Arşidük Franz Ferdinand’ın Sırp Gavrilo Princip tarafından öldürülmesi  tam da bu köprüde yaşandı. Latin Köprüsü’nün I. Dünya Savaşı’nı başlatan olaylardan birine tanıklık etmesi, günümüzde turistler tarafından sık sık ziyaret edilmesini sağlıyor. Köprü, nehrin üzerinde yer alan birkaç köprüden biri.
saraybosna-gezisi-1
Saraybosna gezisi sırasında görülecek diğer yerler şöyle;
  • Milli Kütüphane
  • Hünkar Camii
  • Sebil
  • Saraybosna Müzesi
  • Eski Ortodoks Kilisesi ve Müzesi
  • Morica Han
  • Svrzo’nun Evi
  • Alifakovac Müslüman Mezarlığı
  • Ali Paşa Camii
  • Sırp Ortodoks Katedrali
  • İnat Evi
  • Osmanlı Kalesi
  • Sonsuz Ateş Anıtı
  • Saat Kulesi
  • Saraybosna Katedrali (İsa’nın Yüce Kalbi Katedrali)
Saraybosna’da Yapılacak Şeyler
  • Nehir kıyısı boyunca yürüyüş yapın, nehrin suyuna yansıyan şehrin siluetini fotoğraflayın.
  • Boşnak böreği ve cevabi kebabı Saraybosna’da denemeniz gereken ilk lezzetler olsun.



Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder