2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Yaşayan Efsaneler: Dünyanın Yeni 7 Harikası

Yaşayan Efsaneler: Dünyanın Yeni 7 Harikası
Tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüstü antik yapıtların en özelleri olan Antik Dönemin Yedi Harikası ya da Dünyanın Yedi Harikası içerisinde günümüze kadar gelmeyi başarabilen sadece Keops Piramidi. Günümüzde geçerli kabul ettiğimiz 7 harika listesi, MÖ 2. yüzyılda son şeklini almıştır.

Dünyanın Yeni Yedi Harikası ise İsviçre'de New 7 Wonders Vakfı tarafından cep telefonu ve internet aracılığıyla yapılan bir oylama sonucunda, Dünyanın Yedi Harikası'na alternatif olarak seçilmiş. 07.07.2007 tarihinde açıklanan bu listedeki tüm olağanüstü yapılar halen varlığını korumakta ve yıl boyunca milyonlarca insan tarafından ziyaret edilmekte. Diğer finalist adaylar arasında Türkiye'den de Ayasofya listede yer almaktadır.

1 - Machu Picchu / Peru

macchu_picchuPeru'da bulunan ve Dünyanın Yeni Yedi harikası listesine giren Machu Picchu antik bir İnka şehridir. And Dağları'nın bir dağının zirvesinde, 2.360 m yükseklikte bulunan Machu Picchu 200'den fazla merdiven sistemiyle birbirine bağlı olan taş yapıdan oluşuyor. Şehrin 3000 basamağı halen iyi durumda.

2 - Çin Seddi / Çin Halk Cumhuriyeti

cin_seddiYıkılmış olan kısımlarıyla birlikte uzunluğu 6000 kilometreyi bulan Çin Seddi'nin kalıntıları Po Hay körfezinde deniz kıyısında başlar. Bu devasa boyutlardaki savunma duvarının yapılma amacı konusunda tarihçilerin farklı farklı görüşleri halen tartışılmaktadır.

3 - Christo Redentor (Kurtarıcı İsa) / Brezilya

kurtariciisaŞehrin sembollerinden biri olan İsa heykeli, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde Corcovado Dağı üzerinde bulunmakta. Dağın zirvesinde Heitor Silva Costa tarafından tasarlanan ve Fransız heykeltıraş Paul Landowski tarafından beş yıl içinde tamamlanan devasa büyüklükteki İsa heykeli şahane bir şehir manzarasına sahiptir.

4 - Chichen Itza / Meksika

 Chichen itzaBir İtza Maya kenti olan bu yer Meksika'nın Yucatán Yarımadası'nda, Kristof Kolomb öncesi dönemde kurulmuş bir antik kenttir. Ayrıca bu antik kentte birçok önemli yapı varlığını halen korumaktadır.

5 - Tac Mahal / Hindistan

tac mahalHindistan'ın Agra kentinde yer alan bu görkemli yapı Babür İmparatorluğu'nun 5. hükümdarı Şah Cihan tarafından, o zamanki imparatorluğun başkentinde Jumna Nehri'nin kıyısında yaptırılmıştır. Tac Mahal, Türk-İslam Mimarisi'nin en önemli yapıtları arasında yer almaktadır.

6 - Kolezyum / İtalya

kolezyumİtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Flavianus Amfitiyatro olarak da bilinen Kolezyum bir arenadır. Dönemin önemli komutanı Vespasianus tarafından MS 72 yılında yapımına başlandı ve MS 80 yılında Titus döneminde tamamlandı.

7 - Petra / Ürdün

petraÜrdün'ün Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasındaki topraklar üzerinde yaklaşık 100 kilometrekarelik alana sahip Petra Antik Kenti; kumtaşından oluşan kaya bloklarına oyulmuş, tapınaklar, amfi tiyatro, mezarlar ve rölyeflerden oluşmaktadır.

Dünyanın Varlığını Halen Koruyan Yedinci Harikası: Keops Piramidi

keops piramidiGünümüze kadar gelmeyi başarabilen tek dünyanın 7 harikasından biri Keops Piramidi, Khufu Piramidi ya da Büyük Piramit. Mısır'ın başkenti Kahire'nin bir parçası olan Gize mezar kentinde bulunan üç anıtsal piramitten en eski ve en büyük olanı.






Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder