2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Yılbaşı Bu Meydanlarda Kutlanır

Dünyanın farklı köşelerinden eşsiz yılbaşı kutlamalarının yapıldığı meydanları sizler için derledik...


Yeni sene, yeni heyecanlar ve umutlar demek. Yeni yıla nasıl girilirse bütün yılın öyle geçeceğine inanılır. Özenle hazırlanılan bu gece için bazıları şaşaalı salon partilerini tercih ederken asıl coşku sokaklarda yaşanır. Biz de sizin için dünyanın farklı köşelerinden eşsiz yılbaşı kutlamalarının yapıldığı meydanlarını derledik..
Brandenburg Kapısı Almanya
Almanya'da yılbaşı kutlamalarının adresi buram buram tarih kokan Brandenburg Kapısı. 18. yüzyılın sonunda yapılan ve II. Dünya Savaşının ardından restore edilen kapı, aynı zamanda iki Almanya'nın birleşmesinin simgesi. Brandenburg ile Zafer Anıtı arasında kalan yaklaşık 2 kilometrelik 17 Haziran Caddesi günler öncesinden yılbaşına hazırlanır. Özellikle konserler için sahneler, dev ekranlar, parti çadırları ve yiyecek içiecek standları kurulur. Bu alan senenin son gecesinde dünyaca ünlü yıldızlara ev sahipliği yapar. Hava sıcaklığının çok düşük olmasına rağmen caddeyi dolduran yüz binlerce kişi sabahın ilk ışıklarında bile parti, konser, ışık ve lazer gösterileriyle eğlenir. Eğer yeni yıla en büyük açık hava partisinde girmek istiyorsanız tercihiniz Berlin olmalı.
İzmir
İzmir de sokak partilerine katılmak ve eğlenceyi yaşamak istiyorsanız, caddelerde durmalı ve düzenlenen etkinliklere dahil olmalısınız. Özgür ruhu ve insanlarına yansımış özgür düşüncesi ile İzmir yılbaşı için vazgeçilmezlerden biridir. Bu sene eğer İzmir'in özgür ruhu içinde kaybolmak istiyorsanız, mutlaka sokaklarda can bulun.
Kızıl Meydan Rusya
Rusya da yeni yıl kutlamalarına hazırlık 20 gün öncesinden başlar. Rus halkının, milli bir bayram havasında hazırladığı bu gece için tüm ülke ışıklarla süslenir. Moskova da Yılbaşı denince akla ilk olarak Kızıl Meydan gelir. Çarlık Rusya'sı zamanından beri ülkenin en önemli toplanma merkezi olan Kızıl Meydan, II. Dünya Savaşının ardından yılbaşı kutlamalarına da ev sahipliği yaptı. Her yıl binlerce kişi, bu özel ana bir çok etkinliğin gerçekleştirildiği Kızıl Meydan'da tanıklık etmek ister. Kremlin Sarayı ve yanı başındaki Aziz Basil Katedrali, bu geceye renk katan önemli yapılar. Dakikalarca süren havai fişek gösterileri altında renklenen bu tarihi eserler inanılmaz bir görsel şölen sunar. Spassky Kulesindeki saat yeni yıl için çanlarını çaldığında meydanda olmak isteyenler dondurucu göze almalı.
Müze meydanı – Hollanda
Avrupa'nın en renkli kentlerinden biri olan Amsterdam'da yılbaşı kutlamalarının adresi bir kaç yıl önce her yol artan kalabalık sığmadığı için Dam Meydanı'ndan Müze Meydanı'na taşındı. Müze Meydanı'nda yapılan kutlamaların hamisi Hollanda Ulusal Televizyonu. Konser ve gösterileri düzenliyor ve yıl başı akşamı tüm ulus ekran başında bu eğlenceye ortak oluyor. Ülkenin en ünlü sanatçıları yılın son günü bu meydan da konserler veriyor. Binlerce kişi, havai fişekler ve ışık gösterileri eşliğinde yeni yıla girmek için meydana koşuyor. Ulusal bir parti eşliğinde kuzeyin sıcak insanlarıyla yeni yıla sabaha kadar eğlenerek girmek için haftalar öncesinden rezervasyon yapmak gerekli.. Bu döneme ait yöresel lezzetler buzlu donut ve elmalı börekten tatmayı unutmayın.
Nişantaşı Türkiye
İstanbul da eğlence denince akla ilk gelen yerlerden Taksim, yılbaşında da kutlamanın merkezi olur. İstiklal Caddesi ve çevresindeki sokakları sarmalayan kulüplerden taşan eğlence meydana kadar uzanır. Ancak bu yıl yaylaştırma çalışmaları ile meydan şantiyeye döndü. Restorasyon büyük yılbaşı organizasyonuna engel olsa da müdavimleri Taksim ve İstiklal caddesinde yerini alacak. Ancak bu sene yeni yıl coşkusunun yaşanacağı en önemli adres yaşamın, sanatın ve alışverişin kalbi Nişantaşı. Semt, ihtişamına yakışır şekilde hazırlanır ve bu özel geceye. Abdi İpekçi Caddesinde kurulan sahnede DJ performansları, konserler ve şovlar sergilenir. Saatler gece yarısını gösterdiğinde havai fişek ve konfeti yağmurlarıyla gecenin doruklarına çıkılır.
Champs Elyees Bulvarı Fransa
Romantizmin başkenti Paris yılbaşı bir başkadır. Champs Elyees Bulvarı ise kentte yapılan kutlamaların en önemli adreslerinden. Bir ucunda zafer takı diğer ucunda Concorde Meydanı bulunan yaklaşık 2 kilometrelik bulvar, Aralık ayından itibaren yılbaşına hazırdır. Dünyaca ünlü markaların mağazalarının, şık otel ve restorantların bulunduğu bulvar, ünlü tasarımcılar tarafından ışıklandırılır. Rengarenk süslenen ağaçlarla birlikte cadde tam bir görsel şölene dönüşlür. Champs Elysees de yılbaşının simgelerinden biri de bulvarına sonuna yerleştirilen dev dönme dolap. Geceleri dönen bu ışık topu yeni yıl heyecanına büyüleyici bir boyut kazandırır. Soğuk kış gecesinde yeni yıla Paris'te girmek isterseniz, tercihiniz Champs Elysees olmalı.
Sidney Limanı – Avusturalya
Yeni yıla lapa lapa yağan kar eşliğinde değil de sıcak bir havada mayosuyla girmek isteyenlerin tercihi Avusturalyanın en büyük kendi Sidney. Güney Kutbu'na bir kaç bin kilometre uzaklıktaki "dünyanın dibi" Avustralya da Noel-Yılbaşı haftasında ofisler kapanır ve tatil başlar. Liman köprüsü, Opera Binası ve özenle dizayn edilmiş binalarla göz kamaştırıcı bir siluete sahip olan Sidney Limanı, olağan üstü görsel şovlarla yılbaşına dünyayı kıskandıracak güzellikte girer.
Times Meydanı ABD
New York'un en gözde mekanlarından biri Times. Kesin sınırları olmamakla beraber Barı 42. Caddenin Broadway ile 7. Cadde ile kesiştiği kavşak ve etrafındakileri kapsıyor. Dünya da yılbaşı kutlamaları denince akla ilk gelen yerlerden olan Times Meydanı'nın bu üne kavuşması 1904 yılına dayanıyor. Alana adını veren New York Times'ın meydandaki yeni binasına taşıması havai fişeklerle kutlanınca yeni bir gelenek başladı.
Trafalgar Meydanı 
Tlafalgar Meydanı yüzyıllardır İngiltere'nin başkenti Londra'nın en önemli merkezleri arasında. Bir çok gösteri ve kutlama için İngilizleri'in ilk durağı. Ancak sadece İngilizler değil dünyanın her yanında yüz binlerce kişi yeni yıla burada girmek için akın ediyor. Kutlamaların vazgeçilmez unsurları olan havai fişek gösterileri 2005 yılından beri Londra Eye'dan yapılıyor. Işıklarla süslenen meydana Norveçten her yıl getirilen dev çam ağacı kuruluyor.İngiliz kadınların kutlamalardaki en büyük eğlencesi görev başındaki polisleri öpmek.





Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder