2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Efsanelerin gerçeğe dönüştüğü yer Kapadokya

Kapadokya’da volkanik küllerin birer peri tozu gibi bir araya gelip kayalar meydana getirmesiyle başlayan büyülü macera, tıpkı mitolojik kentlerde olduğu gibi sel suları ve hırçın rüzgarlara maruz kalarak peribacası denen bir yapıyı oluşturuyor. Bu yapıya peribacası denmesinin nedeni belki de bu kadar inanılmaz etkilerin bir araya gelebilmesi ve nadiren görülmesi olabilir.
İşte perilerin tılsımlarının üzerine yağdığı bir inanılmaz bir küçük kent halini alan Kapadokya, lavlar ve küller, seller ve rüzgarlar arasında, sıcak ve soğuğun tabiat kavgasını bir efsaneye dönüştürüyor. Siz de bu efsaneyi yakından görebilmek için klasik Kapadokya turu başta olmak üzere Perisos Turizm’in Kapadokya turları alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Klasik Kapadokya turu ile tarihi içinize çekin

Klasik Kapadokya turu kapsamında, Kervansaray ve hanların arasından geçerek İpek Yolu’nun eski hikayeler ve sırlarla dolu güzergahını takip ederek, tura başlayabilirsiniz. Ağzıkarahan Kervansarayı, Alay Han ve Tepesi Delik Han bu yolculukta sizi ilk karşılayan yerler olacak. Ardından, Kapadokya’nın büyülü atmosferini ciğerlerinize çekebileceğiniz, adeta masallardaki gibi bir diyarı andıran Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezeceksiniz. Burada, kayaların içine oyularak oluşturulmuş kiliseler, şapeller ve pek çok farklı ve tarihi yaşam alanı bulunuyor.

Meşhur Asmalı Konak ve rüya gibi bir balon turu

Eski bir Rum evi olarak bilinen ancak, Türk televizyon dizileri arasında unutulmazlar arasına girmeyi başaran, Nurgül Yeşilçay ve Özcan Deniz’in başrollerini paylaştığı diziden sonra yıldızı parlayan Asmalı Konak, 1800’lü yılların sonlarında inşa edilen bir yapı. Restoran ve otel olarak hizmet veren Asmalı Konak, muhteşem lezzetlerin servis edildiği bir yer. Siz de bu ihtişamlı yapıyı merak ediyorsanız, tur kapsamında burayı ziyaret edebilirsiniz.
Kapadokya’nın büyüsünü tüm ihtişamıyla gözler önüne serdiği o anı görmek istiyorsanız, uykunuzdan fedakarlık etmek zorunda kalabilirsiniz. Sabahın ilk ışıklarıyla yavaş yavaş aydınlanmaya başlayan bu periler şehrine, bir de yukarıdan bakmak istemez misiniz? Yavaş yavaş havalanan, rengarenk dev bir balonun içinde göğe yükselirken, güneş de nazlı nazlı saklandığı yerden çıkmaya başlıyor ve sarı – turuncu ışıklarıyla peribacalarını aydınlatıyor. Bu benzersiz tecrübeyi yaşama fırsatını sakın kaçırmayın.
Efsanelerin gerçeğe dönüştüğü yer Kapadokya

Orta Anadolu’nun güzel kızı Ihlara Vadisi ve beyaz prenses Tuz Gölü

Hasandağı’ndan akan lavlar ve Melendiz Çayı’nın aşındırarak oluşturduğu bir yeryüzü cenneti olan, doğal güzellikleri, tarihi yapılarıyla günümüze o çok eskiye hikayeleri fısıldamaya devam eden Ihlara Vadisi, Orta Anadolu’nun en güzel kızlarından biri. Bu vadi, eski kiliseleri, mezarlıkları ve meskenlerinden bazıları birbirine yer altı tünelleriyle bağlı olup, benzersiz birer mimari eser niteliği taşıyor. 13’üncü yüzyıla kadar farklı dönemlerden sanatsal izler taşıyan kilise süslemeleri, görenleri kendine hayran bırakıyor. Sümbüllü Kilise, Yılanlı Kilise gibi pek çok ünlü kilisesi bulunan Ihlara Vadisi, yıllarca keşişler ve rahiplere ev sahipliği yapmış bir ibadet bölgesi.
Efsanelerin gerçeğe dönüştüğü yer Kapadokya
Orta Anadolu’nun bir başka güzelliği de kuşkusuz, beyazlar prensesi olan Tuz Gölü. İçerdiği kimyasal bileşimlerle özellikle ülkemizdeki diğer göllerden tamamiyle ayrı bir yapıya sahip olan bu göl, ziyaretçilerine adeta bir görsel şölen sunuyor. Özellikle fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız Tuz Gölü, muhteşem manzarasıyla en güzel kareleri yakalamanızı sağlıyor. Bu göl, beyaz ve maviliklerin hakim olduğu gökyüzünün yeryüzündeki aynası gibi görünüyor.
Efsanelerin gerçeğe dönüştüğü yer Kapadokya
Siz de Kapadokya’nın sırlarını keşfetmek, bu büyüleyici periler diyarını gönlünüzce gezebilmek için Perisos Turizm’in Kapadokya turları alternatiflerini değerlendirmeyi hatırlayın.




Telefon : 0 224 225 43 43

    
Gsm : 0 534 835 86 85                       
Faks : 0 224 225 43 53                          
e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder