2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SRİ LANKA’YI BİRLİKTE KEŞFEDELİM Mİ?

SRİ LANKA’YI BİRLİKTE KEŞFEDELİM Mİ?
5. yüzyıldan 8. yüzyıla kadar Asya ve Batı arasında bir ticari liman görevi görmüş olan Sri Lanka önce Portekizliler tarafından keşfediliyor. Ardından Hollandalılar istila ediyor. 1972 yılına dek Ceylon (Seylan) ismiyle İngiliz hakimiyetinde olan Sri Lanka, ardından bağımsızlığını ilan ediyor. Şimdilerdeyse Hint Okyanusu’nun en popüler destinasyonlarından birisi! Gelin, beraber Sri Lanka’yı keşfedelim!

Dünya’nın hemen hemen bütün dinlerine göre kutsal sayılan Adam’s Peak, Ratnapura şehrine 40 km mesafede. Ama döne dolaşa kıvrılan yollar sebebiyle bu yolu katetmek 2.5 saat kadar sürüyor. Sri Lankalılar Adam’s Peak’e tırmanmak için sabaha karşı 2.30 gibi yola çıkıyor. Gün doğumuna kadar 2,243 metrelik dağın tepesine sessizlik içinde tırmanıyorlar. Budistlere göre Buddha’nın ayak bastığı, Hindular’a göre Siva’nın ayak izi olan, İslam dinindeyse Adem’in dünyaya ilk adımını attığı yer burası. Turistler buzlanma sebebiyle Aralık – Mayıs aylarında dağa tırmanabiliyor. Ama endişe etmeyin, Sri Lanka yeşiline tepeden bakmak için Nuwara Eliya’da Horton Plains Ulusal Parkı içindeki World’s End (Dünyanın Sonu) tepesi 365 gün açık.
adam's_peak

Filler gölde banyo yapıyor!
1975’te ormanlarda annesinden ayrılmış olarak bulunan yavru filleri beslemek, büyütmek için kurulmuş olan Pinnawala Fil Barınağı 3 tonluk gövdeleriyle gölde banyo yapan filleri görmek için en ideal yer. Daha doğal ortamlarında incelemek isterseniz de Ağustos’ta Minneriya Gölü çevresinde toplanan fil ailelerini görmeye gidebilirsiniz!
Sri_Lanka_filler

Meşhur Seylan Çayı!

Ülkenin %4’ü yani 188 bin hektar civarı bir alan çay tarlalarıyla kaplı. Bunların büyük bir kısmıysa bir zamanlar İngiliz kolonisinin en gelişmiş olduğu, viktoryen binaları, golf sahaları, göl etrafındaki misafir evleriyle turistler kadar Sri Lankalılar’ın da ilgi odağı olan Nuwara Eliya’da. Bu deneyimi daha yakından yaşamak için1870’de toplanan çayları depolamak üzere yapılmış, I. Dünya Savaşı sırasında zarar gördükten sonra bugünkü görünümünü almış Heritance Tea Factory Oteli’nde kalmanızı tavsiye ederiz. Eğer çay toplama deneyimini yaşamak istiyorsanız 08:00’deki “Pluck your own Tea” turuna katılmak gerekiyor.Burada topladığınız tüm çaylar sizin.
Sri_Lanka_Seylan
Sri Lanka’da ne yenir? Mangonun 12 ayrı çeşidinin olduğu bir ülkedesiniz.Bizdeki yeşil erikten daha ekşi nelli, kabuğundan bakınca içinin siyah beyaz dünyasını hayal bile edemeyeceğiniz çarkıfelek meyvesi, esmer şeker içinde bekletilmiş armuta benzeyen sapodilla, boğazdan geçince ferahlık veren jambu ve tabii ki favorimiz guava aklımıza ilk gelen birkaç tropikal meyve. Bunun haricinde pirinç unu, hindistan cevizi sütü, karbonattan yapılan bir tür krep olan hoppers; galeta ununa bulanarak kızartılmış hamur topları kutlut; ıstakoz, yengeç ve balık çeşitlerinin kullanılarak yapıldığı koyu kıvamlı çorba kool ve hindistan cevizi ile yapılan bir tür tatlı kalu dodol denenecekler listenizde olmalı.
Sri_Lanka'da_ne_yenir

Leopar görmeye Yala’ya gidiyoruz
Yala National Park5 tanesi Sri Lanka’ya endemik olmak üzere 215’ten fazla kuşun bulunduğu bir doğal yaşam parkı. Gri guguk kuşu, Hint kuşu, üveyik, barbet isimli kalın gagalı bir kuş, tepeli bülbül. Hepsini ya bir ağacın tepesine tünemiş, ya da uçar halde görebiliyorsunuz. Ancak burası dünyada leoparın en çok göründüğü doğal yaşam parklardan biri olarak biliniyor. Sadece Blok 1‘de 25 tane genç leopar yaşıyor. Ayrıca Hindistan Yarımadası ve Sri Lanka’ya özgü Sloth Ayıyı da bu parkta görmek mümkün.
yala_milli_parki
Sörfçülerin buluştuğu plajlar!Sri Lanka’da dünyanın her yerinden okyanusta sörf yapmaya gelenler var. Tahtasını kolunun altına alıp suyun üzerinde kaymak isteyecekler için en iyi sörf noktalarıysa şunlar: 1. Reef End, Hikkaduwa, 2. Surf Resort, Arugam Bay, 3. Unawatuna Surf Point, 4. Talalla Beach, Tangalle, 5. Coconut Point, Gurubebila, 6. Polhena Surf Point, Matara, 7. Weligama Beach Break, 8. Lazy Left, Midigama, 9. Mirissa Beach, Reef Break.

Ayurveda’nın anavatanına hoşgeldiniz…
Doğrudan çevrildiğinde “hayat bilgisi” anlamına gelen Ayurveda her bir hastanın ihtiyaçlarına ve bünyesine özel doğal ve bitkisel ilaçlarla; beslenme programları, özel masajlar, meditasyon ve egzersizlerle hastalığı önleme, sağlığı koruma veya tedavi amacıyla uygulanıyor. Sri Lanka’da bu konuda önereceğimiz en özel yer Heritance Ayurveda Maha Gedara.
ayurveda

Galle Kalesi!

1584’de Portekizliler yapımına başlıyor, 1684’de Hollandalılar tarafından tamamlanıyor. Galle Sri Lanka’nın en popüler sahil şehri. Galle Kalesi içindeki sanat galerileri, butik ve dükkanlar çok güzel. Koccoriko etnik ve hediyelik eşyalar için, The Heritage Café ise kahve molası için ziyaret edilmeli.
galle_kalesi





Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder