2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Amsterdam hakkında az bilinen 10 bilgi

Amsterdam, dünyadaki en büyük “küçük” şehirlerden biri. Meşhur gece hayatının yanı sıra birbirinden güzel cafe’leri, restoranları, müzeleri, butikleri ile gezmeye doyulamayacak bir şehir. Ne kadar gezerseniz gezin, zamanın hiçbir zaman yetmeyeceği yerlerden… Ve onu anlamanın yolu aslında satır aralarında gizli. İşte dünyanın en eğlenceli ve en estetik kentlerinden olan Amsterdam hakkında az bilinen 10 bilgi:
Amsterdam’da insandan çok bisiklet bulunuyor: Amsterdam’da yaklaşık 810.000 kişi yaşarken, bisiklet sayısı 1.000.000. Amsterdam’da dağ, taş bisiklet desek sanıyoruz abartılı olmaz. Bu yüzden şehri keşfetmenin de en iyi yolu yine bisiklet kullanmaktan geçiyor.
165: Bu sayı Amsterdam’daki kanalların adedini ifade ediyor. Toplamda 100 kilometrelik bir mesafeye denk gelen kanallar şehrin bu kadar mükemmel görünmesinin en önemli sebeplerinden biri.
Şehir deniz seviyesinin altında: İnanılması zor ama şehir deniz seviyesinin 6,5 metre altında yer alıyor. Bu durum Amsterdamlıları şehirleri ile ilgili en çok endişeye sürükleyen konu aynı zamanda. Şehrin sular altında kalıp kalmaması tamamen küresel ısınmanın gidişatına bağlı. Kısacası, olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı tartışılıyor.
Dünyanın en uzun insanları bu şehirde yaşıyor: Amsterdam ve aslında tüm Hollanda, dünyanın en uzun halkı olmanın haklı gururunu yaşıyor. Erkeklerde 1.84, kadınlarda 1.70’de başlayan boy ortalaması, DNA anlamında bizden ne kadar farklı olduklarını gösteriyor.
Kanalların içinde 2.500 bot ev mevcut: İlginçtir Amsterdam’da kanalların içinde yer alan, bot evler son derece popüler. Üstelik sadece yerlilere ait değil, bir kısmı turistler tarafından kiralanabiliyor.
Hollanda lalesi mi? Türk lalesi demiş olmayasınız?: Amsterdam ve tüm ülkenin simgesi sayılan lalenin çıkış noktası aslında Osmanlı padişahının Hollanda kralına hediye ettiği tohumlar. O günden bu güne dek Amsterdam laleyi bir simge olarak çok iyi benimsemiş.
Kahve, kahve, kahve: Amsterdamlılar kafeinkolik. Bunu her köşe başında görebileceğiniz yerel cafe’lerden, insanların ellerinden düşmeyen karton bardaklardan anlamak mümkün. Ortalama bir Amsterdamlı günde 3.2 kahve içiyor.
Amsterdamlıların %86’sı İngilizce biliyor: İngilizce bilenlerin sokaklarında asla kaybolamayacağı nadide şehirlerden biri Amsterdam. Sokakta kime soru sorsanız rahatlıkla yardımcı olabiliyor.
Dünyanın en düz şehirlerinden biri: Amsterdamlılar şehirlerine boşuna “krep kadar düz” demiyor. İşte tam da bu yüzden bisikletle ulaşım için çok uygun bir şehir.
Gecikme konusunda çok titizler, tek istisna köprüler: Amsterdamlılar randevularına gayet sadık ve zaten şehirde her şey zamanında işliyor. Tek istisnai durum için kanalların üzerindeki köprüler. Köprülerin açılıp, kapanması sırasında oluşan bekleme süresi bazen programların aksamasına neden olur, o kadar.





Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder