2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Avrupa’nın En Zengin Ülkesi İsviçre



Eşsiz doğasıyla İsviçre. Ülke olarak o kadar küçük ki bizim Trakya’mız kadar bir yer hayal edin. Duygu ve renk senfonisi içinde doğa harikasıyla zengin, tam bir tatilülkesi İsviçre. Ülkeye yakından bakalım o zaman bir de…



Sizi buralardan alıp taa İsviçrelere götürüyoruz bugün. Gittiğinize değecek tatil cennetlerinden biri İsviçre Turları. Avrupa’nın çatısı olarak gösterilen dağlar, göller, ormanlar ve karlarla örtülü ülkede, endüstri o kadar gelişmiş ki bu nedenle oldukça zengin. Zirvelerinden, uçurumlarından, mağaralarından, buzullarından, yaylaları ve palmiyelerine kadar adından sıkça bahsettiriyor. Bu eşi bulunmaz görsel şölenlerin ardından dünyanın en güzel sonbaharını burada yaşayacağınızdan eminiz.



Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanş dillerini konuşan bir halk karşılıyor bizi. Evet bizim Trakya’mız kadar yüzölçümü olsa da; makine ve otomotiv sektörü, metal ve kağıt sanayi, kimya endüstrisi en gelişmiş endüstri alanları. Kısacası demem o ki; büyüleyici doğasının yanında her bakımdan gelişmiş bir ülke İsviçre. Buradan Avrupa’nın başlıca şehir ve merkezlerine hava, kara ve tren yollarıyla kolayca ulaşmak mümkün. Ayrıca şunu da belirtmeliyiz ki; Avrupa’nın en modern havaalanları da Zürih ve Cenevre’de.



İsviçre’de yaz ayları ılık ve güneşli ama yükseklere çıktığınızda haliyle biraz daha serin bir hava karşılar sizi. Kışınsa tam tersine oldukça soğuk bir hava var. Yaz-kış Föhn rüzgarları eser ülkede.

Buranın en çok ziyaret edilen popüler şehirleri; Zürih, Bern, Basel ve Cenevre.



İsviçre’de gezilecek yerler

Einsiedeln Manastırı: 934 yılında ve İsviçre’nin Schwyz Kantonu’nda, Hermits Our Lady’ye adanmış bir manastır.

Uetliberg: Zürih Kantonunda ve İsviçre’nin güneybatısını tamamen kapatan bir tepeUetliberg. Manzarası o kadar büyüleyici ki, buraya çıktığınızda Şehri ve Zürich gölünü tamamen görebilirsiniz.

Aare: Grimsel’in eteklerinde epeyce yüksek bir tepe burası.

Chillon Şatosu: Veytaux sınırlarında, Montrö’ya 3 km mesafede Chillon Şatosu.

Rheinfall Şelalesi: Avrupa’nın en büyük şelalesi.

Cenevre Otomobil Fuarı: İsviçre’de her yıl Mart ayında Geneva Palexpo’da düzenlenir bu fuar. Ziyaret etmek için mart ayını kaçırmayın deriz.



Biraz da İsviçre mutfağından bahsedecek olursak; söyleyebileceğimiz ilk şey çok lezzetli ve çok çeşitli bir mutfağın sizi karşılıyor olacağı. Her bütçeye uygun yemek bulabilirsiniz burada. Özellikle Cenevre’ye gittiğinizde çok fazla restoranla karşılaşacaksınız. Ülkenin Fransız bölgelerinde; peynir yemekleri, Fondue ve Raclette meşhur. Alman bölgelerinde; sosis, kızarmış et ve rosti, Gruabunden bölgesinde; açık havada kurutulmuş sığı etinden yapılan Bündnerfleish ve jambon, Ticin bölgesinde; İtalyan yemeklerinin meşhur olduğunu söyleyebiliriz.



Size bir dipnot: Burada yemek yerken ağzınızdan ses çıkarmamaya dikkat edin,İsviçre halkı bu durumdan hiç hoşnut olmaz bir de üzerine ters ters bakar da aman mahcup olduğunuzla kalırsınız bizden söylemesi.

Bu güzel ülkeyi ne kadar anlatsak da görmeden fikir edinmesi zor olacak. Bu yüzden Perisos Turizm’in yut dışı turlarını mutlaka ziyaret edin.




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder