2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bir Hafta Sonuna Sığdırabileceğiniz 10 Şehir

Bir Hafta Sonuna Sığdırabileceğiniz 10 Şehir

Ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez'in bir sözü vardır; ‘Her şeyin bir sonu var, doğrudur! Ama en mutlu son hafta sonudur.' Ülkemizin bazı şehirlerini keşfetmek için 48 saat yeterli. Keşke daha fazla vaktimiz olsa da keşfedilmedik yer bırakmasak, ancak elden ne gelir. Hafta sonları biz çalışanların en değerli zamanları. Hele bir de gezmekten ve yeni yerler keşfetmekten haz duyanlardansanız, o zaman hafta sonlarının değeri daha da bir artıyor. Cuma iş çıkışları yola koyulup, pazar akşam saatlerine kadar doyasıya keşfedebileceğiniz pek çok rota bulunuyor. Hadi bu hafta sonu farklı bir şey yapın; sizin için sıraladığımız bu liste içerisinden size en yakın olan şehri seçin ve 48 saatinizi orada geçirin.

1 – Gaziantep

hafta sonu gaziantep gezisi
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kültürel miraslarından biri. Bu kutsal şehri keşfetmek, bir zaman yolculuğuna çıkmak ile eş değer. Tarihi eserler, antik kentler, doğal güzellikler ve dünyaya açılmış lezzetli bir mutfak. Tüm bunları yaşamak için bir hafta sonu yeterli. Cuma akşamı uçakla Gaziantep'e gider, cumartesi gününüzü Gaziantep'in çevresinde bulunan antik kentlere ayırabilir ve bu güzide şehrin eşsiz mutfağını deneyimleyebilirsiniz. Pazar günü ise Gaziantep Merkez'i gezebilir ve yöresel alışveriş yaparak şehir turunuzu sonlandırabilirsiniz.

2 – Bursa

hafta sonu bursa gezisi
Bir zamanlar Osmanlı'ya başkentlik yapmış, her köşe bucağı tarih kokan eşsiz bir şehir Bursa. Tarihi mekanları, doğal güzellikleri ve tadı damaktan gitmeyen İskender kebabı ile Bursa, ülkemizin görülmeye değer şehirlerinden biri. Bursa'ya İstanbul'dan rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla cuma akşamı iş çıkışı yola çıkabilir, cumartesi sabah saatlerinde bu tarihi şehri keşfetmeye başlayabilirsiniz. Mesela Cumartesi günü Tirilye ya da Gölyazı'yı gezebilir, pazar gününüzü ise Bursa Merkez ve CumalıkızıkKöyü'ne ayırabilirsiniz.

3 – Mardin

hafta sonu mardin gezisi
Bal rengine bürünmüş efsunlu taşların gözlerimizi kamaştırdığı, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, adım attığımız her an bir sürprizle karşılaşabileceğimiz gizemli bir dünyası var Mardin'in. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en değerli hazinelerinden biri olan Mardin, her köşesi sırlarla dolu bir düş dünyası gibi. Bu nedenle Mardin, bu ülkede yaşayan herkes tarafından görülmeli ve keşfedilmeli. Cuma günü atlayın bir Mardin uçağına ve soluksuz keşfedin bu güzide şehri. Mesela cumartesi günü erkenden kalkıp Mardin'in taş sokaklarını arşınlayabilir, biraz alışveriş yapabilir ve Deyrülzeferan Manastırı'nı ziyaret edebilirsiniz. Pazar gününüzü ise Dara Harabeleri'ne, Midyat'a ve Turabdin Platosu'na ayırabilirsiniz.

4 – Kars

hafta sonu kars gezisi
Doğu Anadolu'daki yaşam oldukça farklı. Sanki bir kitaptan ya da filmden çıkmışçasına gizemli ve macera dolu. Kars ise Doğu Anadolu'da yer alan şehirlerin en sırlarla dolu olanı hiç şüphesiz. Buraya gitmek bile başlı başına bir macera aslında. Kars'ı 48 saatte keşfedebilirsiniz ancak bu keşfi Doğu Ekspresi ile taçlandırmanız harika olurdu. Perşembe saat 18:00'de Ankara'dan yola çıkar ve cuma 18:30'da Kars'a varabilirdiniz. Cumartesi günü Ani Harabeleri'ni gezebilir, Çıldır Gölü'nde küçük bir safari yapabilir, akşamında ise Kars mutfağını deneyimleyebilirdiniz. Pazar gününüzü ise Sarıkamış ve Kars Merkez'e ayırabilirdiniz. Çok da şahane olurdu doğrusu.

5 – İzmir

hafta sonu izmir gezisi
İzmir, hafta sonu turları için ideal bir rota. Hatta herkes Ege'nin bu en güzel şehrini görmeli, tanımalı ve yaşamalı. Adeta bir Avrupa şehri havasında olan İzmir, şehir merkezi ve çevresinde yer alan doğal güzellikleri ile oldukça zengin bir kent. Yaz aylarında deniz ve güneşin tadını doyasıya çıkarabildiğimizÇeşme, Foça, Karaburun ve Alaçatı bölgelerine zaten uğruyoruz. Ancak İzmir Merkez de en az o bölgeler kadar ilgiyi hak ediyor. İki gün İzmir Merkez'i keşfetmek için ideal bir süre. Değerlendirmeye alın deriz.

6 – Sinop

hafta sonu sinop gezisi
Issız kumsallar, denizi gören sokaklar, yemyeşil bir doğa ve içinize işleyen bir huzur… Tüm bunlar Sinop'u Sinop yapan şeyler. Karadeniz'in ve hatta ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Sinop, mavi ile yeşilin eşsiz bir şekilde bütünleştiği yerlerden biri. Cuma akşamı bir Sinop uçağına atlayarak keşfetmeye başlayabilirsiniz bu güzel şehri. Cumartesi günü sabah erkenden kalkarak Erfelek Şelaleleri'ni, Hamsilos Koyu'nu keşfedebilir, Akliman'da güneşin batışını seyredebilirsiniz. Pazar günü ise Sinop Merkez'i gezebilir ve İnceburun'un eşsiz manzarasının fotoğrafını çekebilirsiniz. Dönmeden önce şöyle lezzetli bir mantı yiyerek noktalandırabilirsiniz hafta sonu tatilinizi.

7 – Eskişehir

hafta sonu eskişehir gezisi
İç Anadolu'da bir Avrupa şehri misali Eskişehir. Ülkemizde görülmesi gereken yerlerin başında gelen Eskişehir, Porsuk Çayı, kaplıcaları ve yemyeşil alanları ile kesinlikle görülmeye değer bir şehir. Cuma öğlen saatlerinde yola çıkarak tüm bir hafta sonunuzu Eskişehir'de geçirebilir ve bu güzeller güzeli şehri doyasıya keşfedebilirsiniz. Cumartesi gününüzü Odunpazarı'na ayırabilir, pazar gününüzü ise Eskişehir Merkez'de yer alan müzelere ve tarihi mekanlara ayırabilirsiniz.

8 – Hatay

hafta sonu hatay gezisi
Çeşitli medeniyetlerin ortak beşiği olan Hatay, ülkemizce kardeşliğin şehri olarak biliniyor. Kültürel zenginlikleri, doğal ve tarihi güzellikleri ile ülkemizin mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden biri Hatay. Ancak Hatay'da tarihi gezi kadar lezzet turuna da çokça zaman ayırılması gerektiği kanaatindeyiz. Hatta hafta sonu gezisi için Hatay'ı tercih ettiğiniz zaman, kesinlikle bir gününüzü Hatay'ın merkezi olanAntakya'ya ve Hatay'ın mutfağına ayırmalısınız. Lezzet denemeleri Hatay'da yapılması gereken ilk şey kesinlikle. Kalan diğer gününüzde ise gezmenizi önerdiğimiz yerler; St. Simon Manastırı, Vespasianus ve Titus Tüneli.

9 – Şanlıurfa

hafta sonu şanlıurfa gezisi
Ülkemizin kutsal topraklarından biri Şanlıurfa. Güneydoğu'nun diğer tüm noktaları gibi burası da oldukça gizemli ve sırlarla örtülü. Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve lezzetli mutfağı ile ülkemizin görülmeye değer şehirlerinden biri Şanlıurfa. Cuma akşamı iş çıkışı bir Şanlıurfa uçağına atlayarak gönlünüzce keşfedebilirsiniz bu harika şehri. Cumartesi gününüzü Şanlıurfa Merkez'e ayırabilir, tüm tarihi mekanları veBalıklıgöl'ü keşfedebilirsiniz. Sonrasında ise harika bir lezzet turu ve alışveriş yapar, akşam ise sıra gecesine katılarak taçlandırabilirsiniz gününüzü. Pazar günü ise Harran'ı görür, burada da biraz alışveriş yapar ve hafta sonunuzu en güzel şekilde geçirmiş olursunuz.

10 – Artvin

hafta sonu artvin gezisi
Eşsiz yaylaları, Çoruh Nehri'nin şırıltısı, yemyeşil ormanları, heybetli dağları, krater gölleri ve 5000 yıllık köklü geçmişi ile Artvin, adeta bir yeryüzü cenneti niteliğinde. Karadeniz'in en tadına doyulmaz şehirlerinden biri olan Artvin, sadece bir değil, birkaç hafta sonunuzu hak ediyor aslında. Çünkü ne yaparsanız yapın, Artvin'in havasını soluduğunuz an, hep aklınızın bir köşesini kurcalar durur bu güzel şehir. Cuma günü öğlen saatlerinde yola çıkabilir, cumartesi günü Artvin Merkez'i gezebilir, sonrasında ise Yusufeli'nin tarihi mekanlarını keşfedebilirsiniz. Pazar günü ise Şavşat Karagöl'e gidebilir ve bu eşsiz manzaranın keyfini sürebilirsiniz.




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder