2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SİZİ DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİNİ KEŞFETMEYE ÇAĞIRIYORUZ





Bir şehir düşünün ki, çağına damga vurmuş yüzlerce şair, yüzlerce sinemacı, yüzlerce ressam ve daha yüzlerce sanatçı ona aşık olup adına şiirler, şarkılar yazsın. Evet, tam olarak İstanbul’dan bahsediyoruz. Doğunun ve batının kucaklaştığı o mistik coğrafyadan. 72 millete ev sahipliği yapan, gecesi ayrı gündüzü ayrı olan şehir İstanbul’dan. Sizleri, yer yüzünde birçok insanın dünyanın en güzel şehri olarak kabul ettiği İstanbul’da dolu dolu bir tura çıkarmak istiyoruz. Neler mi vaat ediyoruz? İşte cevaplar;



EYÜP SULTAN – MİNİATÜRK – BALAT

Dilerseniz tam da şair Yahya Kemal Beyatlı’nın söylediği gibi aziz İstanbul’a şöyle bir tepeden bakalım. Hatta İstanbul’la sınırlı kalmayıp Türkiye’ye tepeden bakalım. Nasıl olacak bu iş demeyin.. 2003 yılından beri Haliç kenarında ziyaretçilerini ağırlayan Miniatürk’te, Türkiye’de bulunan bütün önemli yapıların minyatür halleri sergileniyor. Bu dev sergide en büyük alanı da haliyle İstanbul ve İstanbul’a ait eserlerin minyatürleri kaplıyor. İstanbul’a ve Türkiye’nin geneline yukarıdan baktığımız bu bölge aynı zamanda İstanbul’un en eski yerleşim alanlarından biri olma özelliği taşıyor. Bu nedenle aynı bölgede Miniatürk turu sonrası yapılacak başka aktiviteler de var. Onlardan biri ise Eyüp Sultan Camii ve çevresinin gezilmesi. Hatta biraz daha çember genişletmek istenilirse, Osmanlı imparatorluğu zamanında gayrimüslim halkın yoğun olarak yaşadığı tarihi Fener – Balat semtleri de gezilebilir.



TARİHİ YARIM ADA İLE ESKİ İSTANBUL’A DÖNÜŞ

Hiç şüphe yok ki, İstanbul’un en etkileyici yerleşkelerinden biri tarihi yarımadadır. İstanbul turunuzun ikinci gününde yapacağınız tarihi yarımada gezisinde görülecek yerler sırasıyla, Osmanlı saray yaşamanın en doğru biçimde deneyim edilebileceği yer olan Topkapı Saray’ı, İstanbul’da hüküm sürmüş iki büyük imparatorluk için de kutsal sayılan Ayasofya Müzesi, ihtişamı ve güzelliğiyle kartpostallara İstanbul silueti olarak yansıyan Sultan Ahmet Camii, Osmanlı esnaf kültürünün hala yaşatıldığı ünlü Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı olacaktır.



Kolay değil, koskoca tarihi yarımadayı tek günde arşınlamak. Dile kolay yüzyıllarca Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim merkezi olmuş bir bölgeden bahsediyoruz. Ama yorgunluk atmanın öyle güzel yolları var ki İstanbul’da, mesela şöyle sazlı-sözlü bir fasıl gecesine katılabilirsiniz. Hem de bu fasıl gecesi İstanbul’un her dönem okumuş – yazmış ahalisine ev sahipliği yapmış Beyoğlu semtinde olursa sadece yorgunluk atmakla kalmaz, şehrin dokusuna nüfuz etmiş olursunuz.



ÖNCE BOĞAZDAN SONRA GALATA KULESİ’NDEN İSTANBUL

Güzel bir İstanbul sabahına başlamanın ilk kriteri güzel bir kahvaltı yapmaktır. Eğer bu işlem tamamsa, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul Boğazında yapılacak tekne turuna hazırsınız demektir. Boğazda yapılacak turda Asya ve Avrupa yakalarının muhteşem yalıları, sarayları ve eğlence mekanları tekne turu ile görülebilecek yerlerden bazıları. Yüzyıllardır İstanbul romantizminin simgesi olmuş Kız Kulesi ise onu yakından görebilmeniz için hazır bekliyor olacak.



Muhteşem bir boğaz havası aldıktan sonra ilk durak İstanbul’un bir diğer sembolü olan eski adıyla Beyoğlu olan İstiklal Caddesi olacaktır. Dünyanın en güzel yürüyüş yollarından biri olarak kabul edilen İstiklal Caddesi’nde tarihi tramvay eşliğinde keyifli bir yürüyüş yaptıktan sonra yolunuz tam 1400 yıldır yerinde bekleyen Galata Kulesi’ne çıkacaktır. UNESCO tarafından koruma altına alınmış dünya üzerindeki en nadide eserlerden biri olan Galata Kulesi’ni sadece görmekle kalmayıp, en üst noktasına çıkarak tüm İstanbul’u ayaklarınızın altına alabilirsiniz.






Telefon : 0 224 225 43 43


Gsm : 0 534 835 86 85                       Faks : 0 224 225 43 53                     e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder