2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İtalya’nın En Güzeli Napoli



İtalya’nın güzelliğiyle meşhur şehri Napoli hem ülkenin üçüncü büyük şehri hem de fotoğraflarıyla bile güzelliğine hayran bırakan cennet köşesi. Eski ve yeniye dair her şeyi o kadar güzel taşıyor ki hepsi birbiriyle bütün sanki burada.



Tıpkı bir Roma bir Floransa gibi tarihsel önemi büyük yerlerden biri burası. Eski yapılar olduğu kadar eskiye dair göreceğiniz her şey göze o kadar hoş geliyor ki yeni olan yerlerin yanında olmasa yadırganır gibi bir his veriyor insana. Bari-Napoli Turlarına katıldığınızda burada en çok ilginizi çekecek şey bir İtalya’na nerelisin diye sorulduğunda Napoliliyim diye cevap vermesi. Napoli’de uzun ama dar sokaklar meşhurdur. Alışveriş için en uygun yerlerde buralar zaten. Napoli’nin en ünlü ve en önemli simgesi şehir merkezindeki (Küçük Vatikan olarak adlandırılır) San Francesco di Paola Kilisesi. İçine girebilme şansınız olursa buranın mistik havasını kaçırmamalısınız derim. Napoli de gerçekten keşfedilmesi gereken koca bir tarih yatıyor, hem ülkede hem de şehirde daha geniş bir keşif yapmak istiyorsanız o zaman tercihinizi İtalya Turlarından yana kullanın.



Buranın en ünlü meydanı Piazzo Plebistico’da bir sürü zenci satıcıya rastlayacaksınız, onlara göre şans getirdiğine inanılan biberlerinden mutlaka almalısınız. Hepimizin bildiği biberleri kurutarak etrafını plastik iplerle birbirlerine sarıyorlar ve anahtarlık haline getirip satıyorlar. Napoli’de almanız gereken başka bir şey de ev yapımı makarnaları ve meloncello, limoncello gibi içecekleri. Bunları almanız gereken yer tabi ki Napoli olmalı. Çünkü uygun fiyatlarla bulabileceğiniz tek yer burası diyebiliriz. Güzel bir restorana gittiniz ama burada unutmamanız gereken bir detay var; İtalya’da  girdiğiniz restoranlarda belli bir miktar garson ücreti vermelisiniz. Ama restoranın masasını değil de bistro kısmındaki masalarda yemek yemeği kabul ederseniz bu durumda sadece yediğiniz yemek için ücret ödeyeceksiniz. Bu konuda özellikle dikkatli olmalısınız bizden söylemesi.



Napoli’de ne yenir?

İtalya’nın nesi meşhur? Tadına doyulmaz pizzaları tabi ki de. Ama bunu asıl yemeniz gereken yer elbette Napoli. Pizza konusunda ne kadar anlatsam da kendiniz test edin bence lezzetini. Yani Napoli bundan sonra akla gelecek ilk lezzet olan pizzayı burada denemeden dönmeyin sakın.



Napoli’de alışveriş

Siz İtalya’dan alışveriş edeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, Napoli pizzalarından sonra alışveriş için yaratılmış bir ülke. Buradan elektronik değil ama özellikle tekstil ürünlerini ucuza alabilirsiniz. Elektronik diyemiyoruz çünkü fiyatlar yüksek Buranın geleneksel ürünlerine rastlarsanız almadan sakın dönmeyin. Unutmadan hatırlatayım demin de bahsetmiştim makarnalarından, içki ve makarnayı başka hiçbir yerde bulamayacağınız için buranın meşhur olan neyi varsa mutlaka almalısınız .



Napoli tatili İtalya’da sizi bekliyor. Çok geç olmadan şimdiden Perisos Turizm’den yerinizi ayırtın. Sizin için mükemmel bir tatil deneyimi olacaktır.





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder