2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KARADENİZ’İN İNCİSİ ARTVİN – BORÇKA – UZUNGÖL

KARADENİZ’İN İNCİSİ ARTVİN – BORÇKA – UZUNGÖL
Paulo Coelho  ‘Sadece güneşli günlerde yürürseniz, hedefinize asla varamazsınız’ demiş.
O zaman yağmurluğumuzu, botumuzu, fotoğraf makinemizi hazırlayıp Karadeniz’in en son noktasına doğru gidiyoruz. Bölgenin en doğu  kısmında yer alan Artvin’i görmeden ve yaşamadan Karadeniz bitmiş sayılmaz.
Artvin keskin çizgiler ile diğer Karadeniz kentlerinden daha farklı olduğunu insana hemen hissettiriyor. Gürcistan, Ardahan, Erzurum ve Rize ile çevrelenmiş olan bu kent bir gezgini coğrafi ve tarihsel açıdan doyuracak her türlü özelliğe sahip.
Artvin’den yaklaşık 35 km uzaklıkta ünlü Cankurtaran Geçidi’ni geçtikten sonra Borçka’ya varıyoruz. İlçe merkezinde rafting meraklılarının çok iyi bildiği Çoruh Nehri geçmekte.. Gürcistan’a sınır komşusu olan bu şirin ilçenin nüfusu yoğunluğunu her ne kadar Gürcüler oluştursa da etnik zenginliğin en güzel örneklerini barındıran bu şirin beldede  Lazlar, Hemşinliler ve Kıpçak Türkleri yüzyıllardan beri beraber yaşamakta.
Borçka’ya gelmişken en doğalından yöresel lezzetleri tatmadan olmaz. Borçka’da geçireceğiniz zamana göre tatmanız gereken lezzetlerin başında “Nişoşlu Çorba” geliyor. Artvin civar dağ köylerinde yetişen nişoş aromalı bitkilerle yapılan bir çeşit tereyağlı yoğurt çorbası olarak bilinen Nişoşlu Çorba, bölgenin en çok tercih edilen lezzetleri arasında. Aynı zamanda yeni pişmiş mısır ekmeğinin tereyağı ile karıştırıldıktan sonra bulamaç haline getirilen ve genelde çay ile tüketilen Çimur da bölgenin bilinen lezzetlerinden. Bu lezzetli yemeklerin ardından bir de bölgenin tatlılarını deneyimlemek isterseniz, kızdırılmış tereyağına pekmez, bal ve şeker ağdası ilave edilerek hazırlanan Zurbiyet tatlısını mutlaka tadın. Borçka, küçük bir yerleşim bölgesi olduğu için ilçe merkezinde sınırlı sayıda bulunan küçük çaplı restoranlar bu lezzetleri tadabileceğiniz yegane yerler.
Borçka’dan yaklaşık 27 km uzaklıkta bulunan Karagöl’e ulaştığınızda hissedeceğiniz ilk şey huzur ve dinginlik olacaktır. Çam ormanlarının arasında muhteşem görüntüsü ile bir tabiat harikası sizi beklemekte.
Her mevsim farklı renk tonlarını yakalayabileceğiniz bu bölge özellikle fotoğrafçı dostlarıma tavsiye edebileceğim çeşitlilikte endemik bitki türlerine, doğal ve yaban hayatına ev sahipliği yapıyor. Aralık, Atanoğlu ve Karşıköy köyleri sınırları içerisindeki gölü kuş bakışı gören ve yaz aylarında kullanılan Heba ve Aralık-Atanoğlu Yaylaları muhteşem manzaralara ev sahipliği yapar. Bu noktalardan rahatlıkla görüntü almak şansımız vardır.
1933 yılında bu eşsiz beldeyi ziyarete gelen Cumhuriyet şairi Behçet Kemal Çağlar’ın Borçka hakkında yaptığı yorum belki de bölgeyi anlatan en güzel betimlemedir; Göğe komşu topraklar benzetmesini yaparken ne kadarda doğu söylemiş. Bu Dağlara ve zor coğrafya’ya inat yaşamaya devam eden kent ve ilçe gezginlerin durak noktası olmayı sürdürecektir.




Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder