2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Balkanlardan esen Rio rüzgarı; İskeçe Festivali’ne davetlisiniz!

Balkanlardan esen Rio rüzgarı; İskeçe Festivali’ne davetlisiniz!
Hemen herkesin bir gün katılma hayali Kurduğu Rio Karnavalı’nın benzer konseptle yanı başımızda yapıldığını biliyor muydunuz?
Yunanistan’ın İskeçe kentinde her yıl düzenlenen İskeçe Karnavalı’nda, binlerce insan gün boyu dans edip çılgınlar gibi eğleniyor. Görsellik ve eğlence anlayışı açısından Rio Karnavalı’nı aratmayan İskeçe Festivali’nde, katılımcılar birbirinden renkli ve ilginç kostümler giyerek gün boyu eğlencenin sınırlarını zorluyor.    İskece_Karnavali (5)
Venedik ve Rio Karnavalı’nda olduğu gibi İskeçe Festivali’nde de ana unsur kostümler. Festivalde neden ilginç kostümler giyilip ya da neden insanların yüzlerini boyadığı sorusunun cevabı ise, festivalin anlamıyla doğrudan ilişkili. Efsaneye göre, Hz Meryem’in oğlu İsa’nın ileride peygamber olacağı düşüncesi yayılmaya başladıkça, halkta dönem yöneticilerinin İsa’yı öldüreceği şüphesi uyanmaya başlar.
İskece_Karnavali (3)
İsa’yı yöneticilerin şerrinden kurtarmak isteyen halk ise kasabada bulunan tüm çocukların yüzlerini boyayarak İsa’yı kamufle etmeye çalışır. Günlerce boyalı yüzleriyle kasaba sokaklarında dolaşan çocuklar, bir pazar günü yöneticilerin İsa’yı öldürmekten vazgeçtiğine inanan halk tarafından topluca yıkanarak tertemiz bir pazartesiye uyandırılır. Çocukların yıkandığı pazar günü ise herkes coşkuyla eğlenir.
iskece-festivali2
Her yıl mart ayının ilk haftası gibi düzenlenen İskeçe Festivali’nde eğlence 1 hafta önceden başlıyor. Günlerce çeşitli etkinlik ve kültürel aktivitenin gerçekleştiği kentte toplamda 50 bin olan nüfus festival zamanı neredeyse 500 bine yaklaşıyor. Zaten şehre gelindiğinde, şehrin uzak bölgelerine topluca park edilmiş otobüsleri görmek ve festivalin ne denli kalabalık olacağını anlamak mümkün. Hafta boyu süren etkinlik ve eğlence pazar günü doruk noktaya ulaşıyor.
İskece_Karnavali (6)
pazar günü saat 13.30 da başlayan karnaval yürüyüşü şehrin en ünlü caddesini şölen yerine çeviriyor. Tuhaf kostümlerle caddeyi şölen yerine çeviren halk, yürüyüş esnasında, dansın ve alkolün tadını sonuna kadar çıkarıyor. Günlerce süren etkinliklerin ve pazar günü yapılan geçit töreninin ardından halk, karnavalı sonlandırmak için şehir stadına akın ediyor. Hava fişek gösterileri ve çeşitli etkinliklerle eğlencenin doruğa ulaştığı stadyumda dünyaca ünlü İskeçe Festivali son buluyor.
İskece_Karnavali (4)
Her yıl yüz binlerce turistin festival kapsamında akın ettiği İskeçe’ye Türkiye’den ulaşmak oldukça kolay. İstanbul kalkışlı turlara katılarak hem festivali deneyim edebilir hem de Yunanistan’da küçük bir tur atabilirsiniz. Fiyatlar da oldukça uygun. Perisos Turizm ile İskeçe Festivali’ne 89 Euro ile katılabilirsiniz.
iskece-festivali3





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder